Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dík, už se do toho začínám dostávat...:-) Ještě jeden dotaz, dočetl jsem se, že 96 1000 má být variantou kal.96, která je dekoračně zdobená. V čem spočívá ono zdobení?

Jestli se nemýlím, tak 96 1000 byla první série kalibru. O žádném zdobení nikdy řeč nebyla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky kalibru 9x vznikaly po roce cca 1975 na na větší základně (25,6 mm) a s vyšší frekvencí 21600. Do sériové výroby se dostal jen kal. 96, kal. 97 byl po pár desítkách kusů zastaven, kal. 90 a 91 vyrobeny jen jako prototyp v řádu kusů.

Kal. 64 vznikl až po revoluci v r.1992-1993 jako kombinace starého kalibru 68 a novějšího 96.

Čemu v tom textu nerozumíš?

Edit: Je tam chyba, poslední zmíněný kalibr má být 69 a ne 64, ale to je detail.

Odkaz ke komentáři

Tomu, co píše stanik: Tohle mi v mám dřívějším vláknu napsal

Accutron

"Označení 96.0 a 96.1000 se začalo používat

až před pár léty a označuje to kalibry 96

doplněné o dekorační zdobení."

O jakém zdobení mluví?

Odkaz ke komentáři

Pomazali to vazelínou, ale za ty roky se to už smylo...

:-)

Dík, už se do toho začínám dostávat...:-) Ještě jeden dotaz, dočetl jsem se, že 96 1000 má být variantou kal.96, která je dekoračně zdobená. V čem spočívá ono zdobení?

Odkaz ke komentáři

Včerejší přírůstek - v moderním pouzdru a se strojkem 68.4 docela hezkej retro ciferník a ručky (90-tá léta ???). Šel jsem po nich protože jsem doufal, že by tam mohl být strojek Poljot, ZJS  (ještě nemám !) nebo též Ind. Má to naklapávací víčko s gumovým těsněním. Prosím o radu - kde sehnat ten gumovej kroužek pod víčko?  Bez něho víčko "hrká". Díky za radu Honza

post-28916-0-74130500-1427263797_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...