Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Na tom druhým obrázku od Nirmality vykukuje dole kus čehosi Pepsi GMT chrono, to jsou jako taky primky?

Ano, jsou to Prim Pepsi chrono. Dělalo se toho víc verzí, ale kvalita nebyla žádná sláva. Je to čína fejkového stylu ala dnešní Prim MPM Frýdek-Místek.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle téměř pouťový zboží ani nevypadá, že by se v Novém Městě montovalo alias "skládačkovalo". Možná by to chtělo malý dodatek ke "Knize" --- řekněme do roku 2015. 

Odkaz ke komentáři

Taková byla realita a je to jednoduše součást historie značky Prim, ať se to někomu líbí nebo ne.

Prim Pepsi GMT bez GMT ručky, ve stylu fejků Rolex Made in PRC:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odkaz ke komentáři

Ahoj. Konečne se mi podařilo sehnat v relativně solidním stavu Elast Blok s nápisem na číselníku. Jen nevím jestli má být víčko kulaté nebo hranaté - viz foto. Bylo na nich hranaté ale podle koroze a toho jak těžko šlo "nacvaknout" bych spíše typoval, že nebylo původní. Tož jsem z toho dědek nevědek. Díky za radu. Honza 

Odkaz ke komentáři

Tohle téměř pouťový zboží ani nevypadá, že by se v Novém Městě montovalo alias "skládačkovalo". Možná by to chtělo malý dodatek ke "Knize" --- řekněme do roku 2015. 

dobrý nápad, bylo by to zajímavé....

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Sem tam nosím tyhle Primky po dědovi. Zajímalo by mě, jestli někdo nemá tip na nějaký zlacený tah, který by se k nim hodil. Ten, který u nich  původně byl je v šíleném stavu. Neví někdo, kdo to vyráběl, nebo jestli se to nedá renovovat?

Upraveno uživatelem Sickboy
Odkaz ke komentáři

Já je na kůží mám. Ale tak nějak mě láká ten zlacenej nevkusnej tah. Je to asi úchylka, ale pamatuju si, jak je děda slavnostně nosil. Jako klukovi mi to přpadalo, že to jsou Rolexky za bambilion. 

Odkaz ke komentáři

Tož nezbude, než sondovat po burzách a hledat pěknej kousek v krabicích s hodinkovým šrotem. Už se tyto kovové pásky pomalu vytrácejí a opravdu zachovalej se najde moc málo. A když, tak 2 stovky není výjimečná cenovka. Za tři své začátečnické roky, co se tomu věnuju, se mi podařilo ulovit pouze dva hezké "zlaté" a asi 20 "stříbrných" těchto natahovacích. 

Odkaz ke komentáři

V galeriích obchoďáku Glóbus jsou prodejny hodinek a nějakých upomínkových předmětů a tam mají celkem slušný výběr pásků, tahů, gum, natostrapů, v různých šířkách za malý peníz. Na odzkoušení to určitě stačí.

Odkaz ke komentáři

Nene. Novodobej ne. To je jako bys dal na wartburga ze šedesátýho prvního volant z novej fabie. Jestli starej pásek není úplně našrot, zkus ho nechat odborně vyčistit a i ty natahovací vykroucený a vylámaný elementy  umí hodinář přetransplantovat z jinýho  podobnýho zhruba stejně starýho. Jeden takovej podobnej na díly bych měl. Už mi leží v šuplíku více než rok a nesehnal jsem k němu "brášku".   

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...