prim-ky Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 Jak drží ten ciferník se strojkem?Nožky ciferníku v autohodinách jsou v jiné poloze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 Tipoval bych oboustrannou lepící pásku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim-ky Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2015 Děkuji za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalll Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2015 Dobrý den, získal jsem tyto Primky. Nevím ale, co jsou za typ, jak se jim říká, či jakou mají cenu. Pokud mi tady můžete poradit, byl bych rád.Díky! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Traktory s čísly. 50 047 1 , vyráběly se 1960+... cifr nic moc, obávám se že mají zohýbané nožky. Chceš cenu? Mrkni na Aukro, jak se prodávají, pak je nabídni v zastavárně nebo bazaru k výkupu, výsledné ceny sečti, vyděl dvěma a máš to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 cca 300 - 400 czk pokud pouzdro je v rozumném stavu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Mohamede, Kristepane, kdo tohle vytvořil...? Co tam je za strojek, typoval bych 68.4 a dílo je hotové....)Když už tam dal ciferník z autohodin neměl dělat tu ďuru. Vypadalo by to líp a pak tam dát kal. 66.Ta plastová lunetka napasovaná do kovovýho lunetkovýho pouzdra...to je liga. Je to ale zbytečné protože v Eltonu se vložka lunety do PS I dá normálně koupit. Přišla mi zrovna minulý týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Ahoj. Můžu si oko vykoukat ale nějak se mi nedaří přesně identifikovat strojek. Je to kalibr 50 - ale jaký přesně ??? V minulosti bych namazán tak důkladně, že to nejde vyčistit. Sháním tedy ten samý strojek. Dík za info. Honza Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Vidím tam písmeno T a nulu? Setrvačka s vyvažovacími šroubky, tak já nevím- 01něco?... To fakt pod setrvačkou nepřečteš ani s lupou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2015 Pokusím se až se zastaví.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2015 Už stojí. Je to klasika 0111. v.č. 1170889 - to podle bible L.H. sedí. Kdyby se vám 100% fční strojek někde válel nevyužit, využil bych ho. Můj je K.O. - zásah hodináře brutalika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2015 Je potřeba si najít hodináře,ne měniče baterek :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2015 Hodináře mám. Už mi dával do kupy kolem 200 mechanických primek a zhruba 30 kusovou "sovětskou divizi" včetně chronografů okeanů a šurmanských s kal.3133. Pak i sérii orientů - asi 10 kousků. Ale co je moc to je moc. Když tam někdo naleje lněněj olej na šicí stroje a pak to nechá zkamenět 30 let tak to už je přes čáru. Ani dvojí čištění a sborka a rozborka nepomohly. Zbytky toho balastu tam prostě jsou. Baterky si měním sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2015 Jo tak,špatně jsem to pobral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2015 Naložit do směsi toluen- aceton 1:1 na tejden, rozebrat- složit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2015 Dnes se mi stala taková věc. Sedím v kanclu (v našem obchodu v Dobrušce) a volá prodavač, ať se jdu na něco podívat. Jdu a vidím staršího pána, už v důchodu a na pultu 2 krabice s hodinkami. Všechny PRIM, většinou quartz, ale byly tam i troje s ručním nátahem a ty mne zaujaly. Z pána nakonec vypadlo, že je v důchodu, je hodinář, ale dlouhá léta pracoval v Eltonu jako vedoucí výroby, doma se mu nashromáždilo pár hodinek a nyní je prodává. Všechno jsou prý púvodní hodinky, nové, přímo z výroby, NIKDY nepoužité, on jen po těch letech udělal běžný servis. Hodinky jsou asi opravdu nové, rozhodně tak vypadají, pán vytáhl nářadí, lupu, všechny hodinky otevřel, uvnitř krásné, čisťoučké strojky, hladký chod, pohlazení po duši. A tak jsem neodolal a koupil je. Netuším ale co je to za typy, určitě bych to dohledal, ale jistě jsou zde odborníci. Předpokládám, že jde o nejzákladnější modely PRIM, prý se dělaly od 50.-60.let minulého století (říkal mi to u každých z nich s přesností na měsíc, vyprávěl i spoustu dalších věcí o továrně, výrobě a jednotlivých modelech, ale v tom transu jsem to bohužel nevnímal).Asi by mne nenapadlo je koupit, nejsem sběratel a jediné PRIMky, které mám, jsou ty, které jsem dostal, když jsem šel do 1.třídy ZŠ, tedy v roce 1967! Ale fascinovalo mne, že držím v ruce 50 let staré, ale přitom NOVÉ hodinky, které nikdy neměly majitele. A takových už myslím moc nebude.... Díky za pomoc s identifikací. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2015 Teda tak ty jsou naprosto nádherný a historka je záviděníhodná! Docela závidím! Jinak Dobruška.... achh.... moje srdcová záležitost, před lety jsem tam strávil rok života v rámci studia a vždy k tomu místu budu mít vztah! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2015 Povidláček - děkuji. A nevíš tedy - nebo někdo jiný - co je to za typy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2015 (upraveno) Nádhera. Já byl bral i ty "elektrický". Upraveno 10. září 2015 uživatelem honza.hasic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2015 Elektrické mohu zajistit, rep. mu mohu zavolat a nafotit to, měl jich asi 15 a tvrdil, že jsou v nich strojky Ronda 715, tedy podle dokumentů, který mi k hodinkám dal. Do dámských modelů se prý dával quartz Ronda 763, popř. japonská Miyota. Těch quartz co měl bylo víc typů, ale moc jsem je neprohlížel, zajímaly mne jen mechaniky, všechny opět ale nikdy nepoužité. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se