bohus76 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 V 9. 4. 2016 v 8:22, kujon napsal: Díky U těch Traktorů už jsem koukal. Co ty druhé, neví někdo co je to zač?Ne každé primky mají nějaký název jako Traktor,Diplomat,Sport ,Pavouk Většina je bez názvu,dá se v knize Libora Hovorky dohledat katalogové číslo a rok výroby a to je vše.Jinak ceny nejsou nijak závratné,něco se za ně dá utržit,ale spíš je to na slušnou večeři než nové auto :-) A vlastně proč se každý snaží vše po předcích prodat.Já bych měl radost,že mi zůstala krásná vzpomínka při pohledu na pěkné hodinky.Jak říká Karlos renovace netřeba,spíš vyčistit pouzdro a dát trochu péče strojku /vyčistit,promazat,seřídit/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kujon Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Díky za odpovědi. Já to prodávat v úmyslu nemám, přeci jen je to kousek historie Spíš mi jde o to co jsem psal, tedy určení modelu (pokud je to možné jako v případě prvních hodinek) a zjištění aktuální hodnoty - pro případnou úvahu nad renovací. Svépomocí se do toho pouštět nebude, to by nedopadlo dobře :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kujon Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 (upraveno) A ještě jedna otázka navíc ohledně renovace - zajímá mě cena, za kterou by bylo možné z tohoto (výše uvedeného) stavu: ... dostat hodinky do tohoto stavu: Samozřejmě mi je jasné, že to nikdo nebude vědět přesně - spíš řádově. Počítám že stovky Kč to nebudou :-), takže jednotky tisíc, víc než deset tisíc, desítky tisíc, nebo více? Díky! Upraveno 9. dubna 2016 uživatelem kujon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Do takového stavu tvoje hodinky dostat nelze, protože pak už by to byly vlastně úplně jiné hodinky jen se strojkem z těch tvých a s hodinkami po dědovi tedy nebudou mít mnoho společného. Památka bude fuč.Současné ceny taky neznám, odhadoval bych, že se budeš blížit desítce.Vyčisti ty tvoje, dej jim novou korunku, vylešti sklíčko a uvidíš jak prokouknou. A nedělej z nich něco co nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Já si vždycky říkám, co ty starý lidi nutí nosit před smrtí hodinky někam na půdu, jestli je to snad působení kolektivního nevědomí, nebo něco podobnýho...Já jsem si myslel, že až zhasnu, tak zůstanou hodinky v trezoru, ale nějak začínám přemýšlet, jestli by to nebylo proti zvyklostem, aby mě pak třeba děti nepomlouvali, jakej jsem byl debil, že na půdě nic nenašli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 hele to je asi podle lokalit, já je po dědovi našel v psacím stole .... ale pak je solo kategorie která na půdě najde Paneraiky z 2015, rolády atp pracovně jim říkám "aukropůda" ... asi se půjdu taky podívat na půdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 To není před smrtí, ale po smrti. Když někdo umřel, tak se věci přebraly, nepotřebné vyhodily, použitelné a cennější někam uklidily. Například na půdu. A tam zůstaly. My dnes žijeme jinak, po nás už nikdo takovéhle staré poklady nenajde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 V 9. 4. 2016 v 11:21, Karlos napsal: Do takového stavu tvoje hodinky dostat nelze, protože pak už by to byly vlastně úplně jiné hodinky jen se strojkem z těch tvých a s hodinkami po dědovi tedy nebudou mít mnoho společného. Památka bude fuč.Současné ceny taky neznám, odhadoval bych, že se budeš blížit desítce. Vyčisti ty tvoje, dej jim novou korunku, vylešti sklíčko a uvidíš jak prokouknou. A nedělej z nich něco co nejsou.Počítám Karlosi,že ty traktory na fotce mají minimálně původní ciferník možná nerez pouzdro a cena bude přes 10tisic,spíš 12. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 V 9. 4. 2016 v 12:40, Karlos napsal: To není před smrtí, ale po smrti. Když někdo umřel, tak se věci přebraly, nepotřebné vyhodily, použitelné a cennější někam uklidily. Například na půdu. A tam zůstaly. My dnes žijeme jinak, po nás už nikdo takovéhle staré poklady nenajde.Ježíši tak doufám, že to pak neskončí v popelnici, nebo to nevodtahají na půdu, člověk se s tím mazlí, dává do toho prachy za servis a pak to takhle skončí, já na půdě netopím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 To máš blbý - já půdu nemám, tak to asi půjde rovnou do kontejneru. Neslavný konec Orlíků a jiných mých hodinových cenností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Tak nám to raděj rozdej hned,dokud jsi při smyslech :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 V 9. 4. 2016 v 15:33, bohus76 napsal: Tak nám to raděj rozdej hned,dokud jsi při smyslech :-) Nepřeskakuj, respektuj pořadník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 V 9. 4. 2016 v 16:03, straspol napsal: Nepřeskakuj, respektuj pořadník.Přesně tak, nenech se z druhý příčky vystrnadit! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Nemá to smysl,kluci stejně nám to nedá,je to krkoun :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 V 9. 4. 2016 v 15:15, Honza.manta napsal: To máš blbý - já půdu nemám, tak to asi půjde rovnou do kontejneru. Neslavný konec Orlíků a jiných mých hodinových cenností.Ale musíš uznat, že takové hodinky mají hodnotu vlastně jen pro nás, nebo pro lidi, kteří se o to zajímají. Pro mnoho lidí jsou to úplně obyčejné, staré, bezcenné primky a nechápou co by na nich kdo mohl vidět a už vůbec proč by za ně někdo měl dávat tisíce. Prostě tam v té krabici jsou nějaké staré primky, či co. Táta byl blázen a pořád to někde sháněl a furt se v tom všelijak vrtal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 A pak přijdou sem, zeptat se na cenu, a dostanou čočku, ať jdou do pr..le (na Aukro) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Čočku dostanou jen oficiálně v diskuzi. Mimo diskuzi jim různí členové za Orlíky nabídnou velice hezkou a reálnou cenu od 5-8 tisíc Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Jak dýmka,košt byl ? Já dnes ani nevytáhl paty z baráku . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 V 9. 4. 2016 v 16:28, JR_2010 napsal: A pak přijdou sem, zeptat se na cenu, a dostanou čočku, ať jdou do pr..le (na Aukro) To je v pořádku, chronomag má na aukru své lidi, kteří to tam podchytí a donesou zpátky sem do prodeje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2016 Tak tak to mám na rozdíl od mnoho z Vás velikou kliku.Vzhledem k tomu,že můj syn jde zde více než častým hostem a fakticky deseti letým členem, hodinky i ostatní věci skončí ve správných rukou. Potřebuje někdo z vás pomoc ???:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se