Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Blbě se nosí (masivní ořech), impozantní průměr 175, mimostředná vteřinovka, 3 melodie, každou čtvrthodinku oživí místnost. Zkrátka jsem si udělal radost a o tom to je!!!

Ty jsou nádherné. Jsou nové nebo restaurované starožitné? Vteřinovku jsem u takových hodin ještě neviděl. Kde se to dá koupit a na kolik to přijde?

Jsou nové "ve starém stylu". Žádná sběratelská kuiozita. Koupil jsem je v Rakousku přes eBay za něco přes 300 ?. Až teď o nich něco gooogluju: strojek německý Kieninger typ JP, zbytek není z továrny, asi nějaký truhlář. Je to taková poctivá práce.

Zvuk:

http://www.kieninger.com/dbwerke/klang/42.wav

Návštěvník Kamil
Odesláno

To vypadá na nový nebo se pletu?

Moc pěkný. Jsem zvědav, za jak dlouho tě omrzí to odbíjení a nebudeš je na ně natahovat.:)

Aha, tys mě předběhl s odpovědí...:P

Odesláno
Ten zvuk je úžasný. A jaká je rezerva chodu?

šariku, chlubím se "novým přírůstkem", takže zatím nemám potuchy. Natáhl jsem je včera večer poprvé, ani nevím co mám očekávat! Týden?

Ještě mě zaujaly věžní hodiny

Odesláno
Ten zvuk je úžasný. A jaká je rezerva chodu?

šariku, chlubím se "novým přírůstkem", takže zatím nemám potuchy. Natáhl jsem je včera večer poprvé, ani nevím co mám očekávat! Týden?

Ještě mě zaujaky věžní hodiny

máš věž? :)

Odesláno

to ctenar: Velice ti gratuluji, tohle je kombinace X-windů, kterou bych si také vybral. V duchu o nich sním a možná se nadobro zblázním a skočím do nich. Mě se ten mechanismus také moc líbí, jak se ta kolečka protí sobě točí a jsou tam ta titěrná písmenka ... nádhera. Před spaním bych si tím vždycky zatočil... Docela chápu, že si v běžném životě nepočítáš rychlost větru. No kdybych do nich šel, tak by to už byly čtvrté Hamiltony a musel bych si fakt už dát studený ručník na hlavu. Co máš ještě dalšího? Že by nějaké další Hamilton?

Odesláno

to only:

další Hamiltony nemám, asi jako velká většina zde diskutujících jsem limitován finančně, což je limit, který se těžko překonává :-) . Nicméně přiznávám, že na "jazzmastery" jsem už "zíral" hodně zblízka. Přece jen jsou to typické "oblekovky" (což X-Windy nejsou) a tak bych je zužitkoval. Nevím, nevím, přemýšlím teď o něčem hranatém, velkém, na oceli, o něčem co by se dalo za "oblekovky" považovat a co by bylo v budoucnu finančně dosažitelné.

Jaké další Hamiltony máš Ty ??

Odesláno

Po par mesicich cteni chronomagu jsem se konecne rozhoupal k prvnim poradnejsim hodinkam. Akorat jsem si mel asi nejdriv overit velikost, na tyhlety kyneticke sportury mam docela miniaturni ruku :). Potesila me ta mimostredna sekundovka, clovek hned presne vi, kolik je sekund :).

hodinky2.jpg

Odesláno

Starwalker: Pěkný :) Sedí Ti taky dobře. Ta velká vteřinovka se výborně hodí pro odečítání vteřin mezi seriema ve fitnesu ;). Pokud to teda neřešíš pocitově.

Odesláno

to ctenar:

vlastním khaki king (ETA 2834-2) číslo H64455953, khaki aviation (ETA 2895-2) číslo H76515523 a khaki field auto (ETA 7750) číslo H71556737. Všechny tyto hodinky nalezneš na jejich stránkách www.hamiltonwatch.com. Nedokážu to racionálně vysvětlit, ale do té značky jsem totálně zblbnul.

Mám ještě chronografy BMW, ale ty jsou na baterie. Hodinář mě o nich nicméně říkal, že v sobě mají strojek ale velice dobré úrovně a že stejný se používá do Omeg a pod. Rád bych se o těch hodinkách dozvěděl něco bližšího. Jsou to hodinky, kde design navrhlo BMW a výrobu někomu zadali. Nevím ale komu. Je na nich ale swiss made. Budu pátrat. Neví o tom někdo něco? No a poslední mám kapesní Omegy z roku 1901. Ty jsou plně funkční a ve velice zachovalém stavu.

Odesláno
Starwalker: Pěkný :) Sedí Ti taky dobře. Ta velká vteřinovka se výborně hodí pro odečítání vteřin mezi seriema ve fitnesu ;). Pokud to teda neřešíš pocitově.

Presne tak! :)) Vzdycky koukam na hodinky a ostatni koukaji na me, co blbnu :). Akorat se ted porad bojim, ze si je poskrabu o nejakou cinku.

Odesláno

Presne tak! :)) Vzdycky koukam na hodinky a ostatni koukaji na me, co blbnu :). Akorat se ted porad bojim, ze si je poskrabu o nejakou cinku.

Safirove sklicko asi jen tak neposkrabes, to je spis rozbijes.

Návštěvník Kamil
Odesláno
Potesila me ta mimostredna sekundovka, clovek hned presne vi, kolik je sekund :)

Vteřinovka je centrální nebo se blbě dívám?

Odesláno
Potesila me ta mimostredna sekundovka, clovek hned presne vi, kolik je sekund :)

Vteřinovka je centrální nebo se blbě dívám?

Vono je to na tom ciferníku všecko tak nějak postavený na hlavu. Vypadá to spíš na mimostřednou hodinovku s minutovkou. :)

Odesláno

Je to trochu zvláštní, taky jsem to pochopil, až mi to přišlo domů :). Minutovka s hodinovkou jsou mimostředné (ciferník dole uprostřed), stejně jako sekundova (ta malá věc nahoře vlevo). Česvená centrická ručička běží jenom se stopkama (ukazuje vteřiny) a ten posledni polociferník vpravo nahoře odpočítává minuty :).

Odesláno

Zdravím Vás a prosím o sdělení zda je tu někdo, kdo má s těmito nádhernými hodinkami - Kiber Pilot Chronometr a Kiber Pilot Big Chronograph - nějaké zkušenosti a chce je sdělit. Pokud je to možné, prosím i o foto, jak sedí na ruce. Vánoce se blíží a dopis pro Ježíška mám rozepsaný :). Děkuji za vstřícnost.

Zdraví Hippo

Odesláno
Mechanismus na výpočet větru jsem "studoval", je k tomu i český návod, tak to jde, ale provést reálný výpočet bude problém, protože některé údaje na ciferníku k této funkci jsou tak malé, že jsou při běžném pohledu téměř nečitelné. Když to shrnu, tato funkce je při běžném životě nevyužitelná, ale, jsem rád, že tam je, je to hezký kus další mechaniky v hodinkách.

A je to jenom mechanismus na výpočet větru, nebo je to i klasické logaritmické pravítko umožňující běžné násobení/dělení/trojčlenku? Taky se mi líbí, ačkoliv jsou v tuto chvíli poměrně dost cenově vzdálené...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...