Přejít na obsah

Seamaster Aqua Terra cal. 8500

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  spiderer napsal:
Tak tak, jak pise Z. jsou to jenom fotky a jejich kvalita je celkem mizerna.. Na tech fotkach hrozne krici i to pouzdro foceny kdesi pod zarovkou, vypada jako kdyby bylo cele leskle a ten matny tah jak z jinych hodinek, ale ve skutecnosti tomu tak urcite nebude, protoze pocitam, ze pouzdro bude stejne (nebo alespon temer stejne) jako u puvodnich AT.. cifernik se mi celkem libi i z techto fotek, jen mi tam vadi presne to co jsem myslel a to jsou cisla 05-60 po obvodu.. ale v realu to zase muze pusobit uplne jinak (neco jako RING LOCK SYSTEM nebo co to je za napisy na novych Rolexech, zadna hruza to neni..)]

Tak jsem je o vikendu zkouknul na zivo a musim konstatovat ze mi ty cisilka po obvodu taky nesedi a ty svisle prouzky ala 70ty leta na ciferniku bych si odpustil. Na predchozim modelu se mi prave libi ta jednoduchost ciselniku, ktery v cerne vypada prdacky. Kalibr ale vypada i na zivo luxusne, uplne jiny kafe nez tsa vytunena ETA co driv. Hned bych menil, bravo Omega! :notworthy:

Upraveno uživatelem klobadysek
  • po měsíci...
Odesláno

Včera jsem je měl na ruce -- tmavé i světlé...

parádní velikost, příjemný tah... parádní hodinky, jen ta vyšší cena :-)

Hodinky, které bych si zcela okamžitě pořídil, kdybych na ně měl. To by se dalo říct i o těch starších AT.

Odesláno

Taky jsem na ne koukal vcera, ve Watch de Luxe, cena byla 90.900 CZK myslim, coz mi na Omegy s inhousem prijde celkem solidni, zmena oproti puvodnim AT je skutecne znatelna a ve vsech ohledech k lepsimu - velikost, pouzdro, korunka, strojek, cifernik = fakt pecicka!

Odesláno (upraveno)
  xlaque napsal:
Včera som ich skušal, konkretne v zlate s 8501 a poviem vam, tak krasne pomalu zotrvačku som ešte nevidel. Predajca spominal niečo o podtaktovani na 25k/h.

Ta frekvence je přesně 25,200 bph (3.5 hertz). Více o důvodech pro tuto neobvyklou frekvenci je možno se dočíst tady.

Stručně řečeno z uvedeného materiálu vyplývá, že 3,5Hz lépe vyhovuje co-axiálnímu kroku a spolu s ním umožnuje delší servisní intervaly.

xlaque napsal:
... tak krasne pomalu zotrvačku som ešte nevidel...

Ale určitě viděl. Co třeba Unitas s jeho krásnými 18000 bph? Tuhle frekvenci mám já osobně nejradši. To je prostě ten starý klasický tikot...

Upraveno uživatelem Z.
  • po měsících...
Odesláno

Hoši tak nevím jestli je stačím ještě užít. Chtěl bych si je koupit k šedesátinám :crying_anim02: . Vlastně už za rok. To bych ještě mohl stihnout. ......a pak vám je tady třeba někdo nabídne :smile_anim: .

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dobry vecer vespolek, jsem zde novy:) Aqua terry s kalibrem 8500 (tmavo hnede) mam uz asi rok. Jsou super a nosim je jen na lepsi prilezitosti, ale pote co jsem videl Aqua terry s annual calendar, tak nevim co delat... Hlavne mi lepsi sedi na ruce. Proste prumer 43 mm, proti 41, 5 mm, mi lepsi padne na ruku... Dost jsem uvazoval o PO, ale chybel mi tam nejaky ten mezi prumer - 42 a 45, 5 - neco kolem 43 mm...

• po měsíci...
Odesláno
  V 19. 2. 2011 v 22:42, 'tomas23' napsal:

Dobry vecer vespolek, jsem zde novy:) Aqua terry s kalibrem 8500 (tmavo hnede) mam uz asi rok. Jsou super a nosim je jen na lepsi prilezitosti, ale pote co jsem videl Aqua terry s annual calendar, tak nevim co delat... Hlavne mi lepsi sedi na ruce. Proste prumer 43 mm, proti 41, 5 mm, mi lepsi padne na ruku... Dost jsem uvazoval o PO, ale chybel mi tam nejaky ten mezi prumer - 42 a 45, 5 - neco kolem 43 mm...

Taky uvažuju nad nimi už delší dobu.. chci tyhle, už sem si je skoušel.. jak jsou přesný_?? myslim odchylku za den..

http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/aqua-terra-mid-size-chronometer/23113392102001

Návštěvník Tada
Odesláno

Mějí certifikát COSC, takže by měly chodit mezi -4 až +6 denně

Odesláno

Kluci me AT jsou prodany, koukal jsem jeste jednou po tech AT - annual calendar, ale jsem v rozpacich a tedy nic moc na tu moji rucku - 17,5 cm... Asi pujdu do AV s bilim cifernikem a modrenou sekundovkov. Nebo s modrym cifernikem. Jedine vsak s kozennym paskem.

Jinak co se tyce presnosti, tak nikdy jsem je nemeril, prz zda mi hodky udelaji +2, nebo + 4 s za den, tak mi to je uplne jedno. Ja jsem je nosil tak parkrat do mesice, takze ta odchylka tam asi byla, podle toho, co zde o noseni a odkladani a manevrovani s hodikami ctu.

Odesláno

Aqua Terry annual calendar jsem mel na ruce tuto sobotu - celkovve velmi pekne, zezadu az prekvapive hezky, ale ruku na srdce rocni kalendar, spis jen ukazatel mesice, je "komplikace" k nicemu (ja spis nevim, jaky je den v tydnu, nez ze bych se ztracel v mesicich;) a hlavne to ja na pultu okolo 170 tisic. To i se slevou je imho lepsi koupit dvakrat Planet Ocean :-)

Nicmene jeste poznatek AT an.cal maji srdce z kremiku, nezmagnetizovatelne. Treba se to u Omegy bude prosazovat jako novy standard vedle co-axialu, asi nejdriv od drazsich modelu s pruhledem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...