Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...
  • Odpovědi 624
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dnes jsem dostal následující info (ale jak moc je pravdivé nevím...):

Měřicí zařízení v těchto vozech je typu PolCam PC 2006 (výrobce Polsko). Detektor radarů vám nepomůže, protože toto zařízení nevysílá žádný paprsek. Měření se děje pomocí kamer vepředu a vzadu na vozidle a zaznamenáváním rychlosti měřicího vozidla (tzn. vlastní rychlosti). Z čehož vyplývá, že policejní auto musí jet před vámi, nebo za vámi a musí jet přibližně stejnou rychlostí, jakou jedete vy. Měření v protisměru tedy není možné. Většina měření bude probíhat a probíhá stylem jedou 125 -130 km/h v pravém pruhu a čekají, až je někdo rychle předjede, bleskově zrychlí za auto a natočí měřený úsek. Rozpoznávací schopnost kamery PolCamu je 100 metrů, což není zas tak moc. Schválený rozsah měření je 10 km/h až 299 km/h. Rozsah délky měřeného úseku 50 m až 999999 m. - tzn. musí vás měřit minimálně na dráze 50 m (při rychlosti 150 km/h ujedete 50 m za cca. 1,2 sekundy). Záznam se nahrává na pevný disk počítače z kterého obsluha nemůže záznam smazat (ochrana proti uplácení a kamarádům).

Ještě doplnění:

1) Passaty nejezdí jen po dálnicích a rychlostních silnicích, ale i po silnicích I. a II. třídy!

2) Od spousty služebních passatů křížících naše dálnice rozeznáte policejní R36 ve zpětných zrcátkách podle agresivnější přídě s velkými vstupy vzduchu, zezadu pak spoileru na víku kufru. V předjíždění nepovolenou rychlostí může na poslední chvíli zabránit také zmerčení osmnáctipalcových litých kol a masivnějších prahů, které standardní verze nemají. Jinak se totiž policejní Passaty R36 navenek nijak neprojevují. Pokud na ně policisté nenasadí maják či nespustí ty za mřížkou chladiče, jsou takřka k nerozeznání od sériových R36.

Odesláno

Typický rys našeho národa. Nehledat chybu, nebo vinu u sebe, ale snažit se hned něco ošulit a ze všeho se vyvléct. Mě osobně je jedno, jestli mě změří ze stacionárního přístroje, jedoucího auta, nebo třeba z něčeho jiného. Když něco poseru, tak si to vyžeru.

Odesláno (upraveno)
To máš tak - na špehování a šmírování má každej jinej názor.

Kazdy mame nejaky nazor. Ja uz i slysel, ze Policii je treba zrusit uplne, protoze nic nedelaji, jen davaji nevinnym pokuty, serou na praci,

a nejsou tam, kde je potrebujes ... Jde to hodne od lidi, co si mysli, ze muzou delat co si zamanou, protoze mame tu demokracii a

Policie stejne jen spehuje a smiruje.

Jak psal giptrick, vzdycky se u nas nejdriv hleda zpusob, jak neco ojebat, nez se snazit veci zlepsit, nebo videt z jinych uhlu pohledu.

Upraveno uživatelem bobika
Odesláno
Typický rys našeho národa. Nehledat chybu, nebo vinu u sebe, ale snažit se hned něco ošulit a ze všeho se vyvléct. Mě osobně je jedno, jestli mě změří ze stacionárního přístroje, jedoucího auta, nebo třeba z něčeho jiného. Když něco poseru, tak si to vyžeru.

Kdo jiný by měl dodržovat zákony, když už ne policie? Ten článek výše považuji za skandální, pokud je to opravdu tak, jak je prezentováno...

Odesláno
Kazdy mame nejaky nazor. Ja uz i slysel, ze Policii je treba zrusit uplne, protoze nic nedelaji, jen davaji nevinnym pokuty, serou na praci,

a nejsou tam, kde je potrebujes ... Jde to hodne od lidi, co si mysli, ze muzou delat co si zamanou, protoze mame tu demokracii a

Jak psal giptrick, vzdycky se u nas nejdriv hleda zpusob, jak neco ojebat, nez se snazit veci zlepsit, nebo videt z jinych uhlu pohledu.

No tak se na to vy zastánci "šmírování"(význam: tajně pozorovat) podívejte taky z jiného úhlu. Kdyby ti jejich superprasáti byli plně vizuálně označeni, jejich preventivní účinek na dálnicích bude asi celkově daleko vyšší. Ten článek je podle mne o tom, že je buď ve vedení policie stádo tupců, nebo si policie myslí, že pro ní některé zákony až tak neplatí. Pak vzniká otázka, při platnosti druhé domněnky, proč zrovna já bych je měl dodržovat.

Odesláno

Já se považuju za slušnýho člověka. Nekradu, nemluvím sprostě, platím všechno, co se po mně chce, jezdím pomalu a snažím se dodržovat všechny předpisy, na které si jen vzpomenu. A přesto se mi vůbec nelíbí, že si mě z každýho druhýho kandelábru prohlíží kamera, že se mě na silnici každou chvíli někdo snaží vyděsit, že kdybych jel o trochu rychleji, tak že se tam měří rychlost a já bych měl provozovateli přispět svými penězi a že když pojedu po dálnici, tak že za mnou můžou jet "tajní" a sledovat, jestli náhodou nezapomenu něco udělat.

Prostě s řečma, že kdo nic neudělá, ten se přece nemá čeho bát, na mě nechoďte.

Odesláno

Obávám se, že kdyby to bylo v rozporu se zákony, tak by passaty nenasadily a navíc pokud nedělám nic špatného, tak se nemám čeho bát,že?

Návštěvník Tada
Odesláno
a navíc pokud nedělám nic špatného, tak se nemám čeho bát,že?

Tato premisa platí pouze v právním státě kolego :)

Odesláno
Jako premisa ve věcném významu předpoklad, proč ne. Ale aby mě někdo s touhle výmluvou v ruce vždy a všude sledoval a šmíroval, tak to teda ne.

Copak? Ty máš snad před velkým bratrem co skrývat, soudruhu? pročpak sedáváš zády k obrazovce, he? Miluj velkého bratra! :suicide_anim:

Odesláno
Obávám se, že kdyby to bylo v rozporu se zákony, tak by passaty nenasadily a navíc pokud nedělám nic špatného, tak se nemám čeho bát,že?

Takže pokud tedy nedělám nic špatného, proč mě někdo tajně sleduje?

Odesláno
No přeci proto, aby tě měl nahraného. A až jednou to dobré, co dnes děláš, se stane špatným, už si pro tebe jen dojdou. :thumbsup_anim:

Mno a nebo až to budou někdy potřebovat, tak to uzákoní jako špatnou věc a maj tě. :D

Odesláno

Ano, ty nazory a uhly pohledu, v tom je obcas malinko problem.

Ono s festovni logikou typu "Kdyz nic spatneho nedelam, tak proc me taky sleduji" je pak nepochopitelne,

ze je bohuzel potreba sledovat "VSECHNY", aby bylo mozne mezi nimi najit ty "SPATNE" ... Ono se casto kritizuje

i bez dostatecnych informaci o subjektu.

/Nejcastejsi otazka, podle meho znameho byvaleho policisty, kdyz zastavil vuz k namatkove kontrole, byla silne inteligentni -

"Proc jste zastavili me vozidlo, kdyz jsem nic neudelal, proc nechytate zlodeje a darebaky ".

On preci takovy polda pred/pri namatkove kontrole ma moznost telepaticky posoudit kvality kazde osoby ve vozidle ze ano ... /

Nejsem zastance "spehovani", radeji bych taky zil ve vysnene zemi/kulture, kde je vse zadarmo, kazdy si muze delat co chce,

nikdo me nezastavuje, nekontroluje apod., bohuzel soudoba civilizace uz se asi bez techto bezpecnostnich prvku jen

tezko obejde. Pracovne musim dost cestovat a nemam pocit, ze by nekdo uzurpoval moje prava, kdyz provadi bezpecnostni

prohlidky, proverky, lustrace kdekoliv na svete. Uz to zrejme jine nebude, tak proc se nechat vytacet zrovna prkotinou s policejnimi

stihackami ... Kdyz si chces zaradit, zajed si na Ring.

rob

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...