Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Je mi 35. Spočítej si to sám. Navíc srovnávat dopravní předpisy (tj opravdu věcný spor) s komančema, to je minimálně trochu podpásovka.

Beru to zpět, nemůžeš o tom vědět skoro nic. Bylo by zbytečné se hádat.

• Odpovědi 624
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO?
Odesláno
tak pak nejak nechapu ty empiricke zkusenosti v nemecku, kde muzes jet kolik chces. a nehod tam je mene nez u nas.

to sice můžeš, ale když něco napácháš tak dostaneš klackem přes ksicht, že už to víckrát neuděláš

neni to o rychlosti, ale o lidech a jejich schopnosti ridit.

???

- problém je taky v tom, že 60% aut je služebních a když do vyhoněnýho tédéíčka zasedne křupan, který si tím honí ego tak je neštěstí na světě - už i proto, že to auto není jeho a v případě, že ho na plzeňský rozštípe tak dostane jiné -

Odesláno (upraveno)
Beru to zpět, nemůžeš o tom vědět skoro nic. Bylo by zbytečné se hádat.

Něco vím. Nicméně srovnávat nesouhlas s nedodoržováním dopravních předpisů a donašečství je IMHO nesmysl a podpásovka. Někde jsem snad psal, že udávám ty, co jezdí rychle?

Abych to vyjasnil úplně: Neříkám, že vždy a za všech okolností dodržuji předpisy (včetně rychlosti). Ale vytáčí mne, opravdu mne vytáčí, když to překročení je:

a) nebezpečné (například cca 70-80 kmh ve Slavíkově na Vinohradech (bývám občas svědkem))

b ) dotyčný se vymlouvá, že limity dodržovat nejdou místo toho, aby řekl, že je dodržovat nechce.

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno
to sice můžeš, ale když něco napácháš tak dostaneš klackem přes ksicht, že už to víckrát neuděláš

???

- problém je taky v tom, že 60% aut je služebních a když do vyhoněnýho tédéíčka zasedne křupan, který si tím honí ego tak je neštěstí na světě - už i proto, že to auto není jeho a v případě, že ho na plzeňský rozštípe tak dostane jiné -

jo souhlasim. jenze ten krupan naboura v 70 stejne jako ve 140. ta rychlost nehraje roli. pokud si honi ego tak na nej jednou dojde a zadny zakaz to nezmeni. jen to buzeruje normalni lidi. bohuzel, pri tech nehodach, zahynou vetsinou nevinny. tak jak tomu zabranit? dat vic policajtu do ulic, do obyc aut aby byli v provozu a nekompromisne brali ty co delaji zavazne prestupky. to se ale nestane.

takze zavedeme 100 na dalnici? podle Hugovych vypoctu bychom tim urcite snizili opet dramaticky brzdnou drahu. ja bych mozna navrhnul zakaz predjizdeni. to by nehod ubylo dramaticky.

Odesláno (upraveno)

Myslím že srovnání s Německem kulhá na 3 nohy

Naprosto rozdílný stav silniční a dálniční sítě.

Naprosto jiný stav vozového parku.

Určitě v tom bude hrát roli i německý smysl pro ordnung a disciplinu.Nedovedu si představit jak by to vypadalo třeba v Italii s jejich temperamentem kdyby tam platily německé předpisy.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)

Můj názor na auta a celkový postoj k jízdě je asi takový : Kdyby si lidi museli vydělávat na auta a nedostali by služební nebo na leasing, bylo by to o něčem jiném... Takhle je to každýmu šumák, jestli auto skončí v první příkopě... Mentalita člověka je prostě taková, když to není moje, je mi to fuk...

Přeberte si to, jak chcete :), člověk se k vlastnímu autu, kór , když na něj musel pracovat, chová úplně jinak, než když je to služební...( Vidím to dnes a denně v práci na letišti v Mošnově, kde jezdí hovada služebními auty po letištní dráze )

911: v Německu je jízda neomezena??? Asi mluvíme o jiném Německu, ne na všech částech dálnice je jízda neomezena...

Když to chceš srovnávat s Německem, kde člověk dostane dotaci na nové auto 2500eur :), u nás leda židlou do hlavy :D

Navíc, srovnávat Německo a nás to prostě nejde... Kde jsou jejich cesty a kde naše... To je naprosto o něčem jiném...

Edit: Conrad mne předstihl a naprosto se s ním shodnu...

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno
Něco vím. Nicméně srovnávat nesouhlas s nedodoržováním dopravních předpisů a donašečství je IMHO nesmysl a podpásovka. Někde jsem snad psal, že udávám ty, co jezdí rychle?

Abych to vyjasnil úplně: Neříkám, že vždy a za všech okolností dodržuji předpisy (včetně rychlosti). Ale vytáčí mne, opravdu mne vytáčí, když to překročení je:

a) nebezpečné (například cca 70-80 kmh ve Slavíkově na Vinohradech (bývám občas svědkem))

b ) dotyčný se vymlouvá, že limity dodržovat nejdou místo toho, aby řekl, že je dodržovat nechce.

limity dodrzovat jdou, ja je dodrzovat nechci.

Odesláno

proc to nejde srovnavat? na D1 se da s prehledem a bez problemu jet 140, 150.

peta: kde pisu, ze neomezene se da jezdit vsude?

conrad: a proto se nemci u nas chovaj jak prasata.

ja tu nezastavam nazor, ze vsichni musi jezdit rychle, ale to ze jedu po dalnici 130 nebo 150 je uplne jedno. pokud sem magor co si honi ego tak na to doplatim ja i okoli at pojedu jakoukoli rychlosti.

evidentne se neshodnem, takze se dal flamu neucastnim.

Odesláno (upraveno)

sibirnaya: Ty seš řízek :D :D

( Obávám se, že tohle nejsou ty správné limity k překonávání :( a překračování, za které Ti někdo řekne, že jsi borec... )

Odesláno (upraveno)

911: Nepsal jsem všude, pouze na dálnicích :) , asi jsem to pak editoval... Omlouvám se...

Chtěl jsem říct, že i na těch jejich dálnicích, po kterých je radost jet, není všude neomezená rychlost...

To je vše ;) a jak říkám, všechno je to o služebních autech a o leasingu... Tak je to každýmu u zadku...

Přesně, jak tu zmínil YPO s tím tédeíčkem ;)

Návštěvník YPO?
Odesláno
limity dodrzovat jdou, ja je dodrzovat nechci.

tohle prohlášení bych spíš čekal od 10ti letýho kluka co se díval celou noc na ramba

Odesláno

No tak nehadejte se, stejne se nic nevyresi :)

Ja bych byl pro jednu vec a to klidne zvyseni povolenych rychlosti ruku v ruce se zvysenim osobni zodpovednosti za pripadny prohresek ve kterem zvysena rychlost hrala roli..

Taky ve 100% pripadu nejezdim do 50/90/130, ale snazim se, pripadne jedu jen o tolik vic aby to nikomu nestalo za to me stavet, ac bych rychlosti podle svyho mysleni taky navysil, tak musim uznat, ze si nejsem schopen presne dopocitat dusledky navyseni rychlosti o 10, 20, atd km/h narozdil od tech, kteri to schopni udelat asi jsou a urcuji to na zaklade zkusenosti..

Odesláno

Já si myslím, že český člověk (no flame) není připraven na uvolnění předpisů s paralelním x-násobným zvýšením osobní odpovědnosti.

To máte jak se zimákama... v německu nemusí být, ale když něco způsobíš jsi totálně v řiti. Tady je lepší to nařídit. Je to smutné, ale je to tak.

Tahle země zatím není zralá na model, jak ho popisuje spiderer. Bohužel. Těch důvodu je spousta (od osobní morálky po vymahatelnost práva). Jednou to snad přijde.

Odesláno (upraveno)
Tahle země zatím není zralá na model, jak ho popisuje spiderer. Bohužel. Těch důvodu je spousta (od osobní morálky po vymahatelnost práva). Jednou to snad přijde.

Taky si myslím.

Jinak za mě - jezdím buď v 1.2HTP, nebo v dodávce, takže rychlosti fakt moc nehrotím. A ani se necítím. Jako v noci na prázdné D1 sem si jednou "hrál", ale blbej pocit tak nějak převažoval.

Ad 100km/h na dálnici - pokud tak jede i kamion předemnou, vadí to něčemu?

Do zrcátek koukám (btw, docela mě děsí, že dost lidí [povětšinou slečen, ale nechci podporovat tyhle stereotypy] zrcátka skoro nepoužívá) a neblokuju ;) Akorát - když jede levej 120km/h a je předemnou asi 15 aut, jedoucích touhle rychlostí, tak nějak nemívám potřebu uvolnit místo tomu za mnou, i když přijede rychle. Nepomohl by si. Nebo se pletu? Jo a tohle se teda týká brna a okolí, tady tři pruhy nemáme... hold vesnice.

// jo a jezdím tak rok a půl, jako nic, vím

Upraveno uživatelem honny
Odesláno

Já osobně jsem pro zvýšení rychlosti pouze na dálnicích, ze současných 130 km/h na 150km/h.

Ale s touto změnou je třeba změnit i následné trestnání přestupků v dopravě. Tvrdší postihy případných hříšníků.

Je třeba dostat kamionovou dopravu z dálnic na železnici, modernizovat stávající dálnice a hlavně posílit policejní hlídky.

To znamená i více modrých passatů :rolleyes:

Taky by stálo za zamyšlení, oddálit věkovou hranici cca o 2 roky k řízení silných motorových vozidel (obsah 1,9 a výšše...). Je hrozné v dnešní době vidět mladé kluky, kterým ještě "nezaschl ingoust" na řidičáku, lítat po dálnicích v silných autech přes 130 km/h a někdy i přes 200 km/h. :sad01_anim:

Myslím, že v televizi jsme už my všichny viděli nespočet zbytečných vyhaslých lidských životů !!! Mnohdy i nevinných lidí, včetně dětí !!!

Odesláno

bandi - bohuzel, jeden model z praxe asi 3 dny zpatky:

Jel jsem vecer, okolo 23h na Smichov po Strakonicky a v miste kde se napojuje na Horejsi nabrezi tak pod viaduktem stal presne na delici care clovek rozkrocenej a ruce v klin a cekal kdy ho kdo smete - me se to nepodarilo ;) Zavolal jsem policajty at se tam jedou podivat, stal tam skutecne nebezpecne..

Kdyby tam jel nekdo 80, tak ac smete cloveka, kterej na to ceka, tak bude mit ridic sakra problem - neprizpusobeni se situaci, neprimerena rychlost atp - a vazne ublizeni na zdravi, nebo smrt rozhodne nebude mit pekny rozsudek - clovek by mel premyslet a predvidat, protoze potom uz muze byt pozde..

Odesláno

Co má posledních cca 20 postů společného s Passatem nevím. Nejhorší není jak ryhcle lidi jezdí, ale jestli se chovají jako dobytek, nebo řídí slušně a ohleduplně.

Jeden příklad, když mě nikdo neohrožuje a jede při tom rychle tak ho na dálnici klidně pustím a nevadí mi to. Když mě předjede z prava a pak předemnou jede 10km v koloně a chová se agresivně, tak bych mu s chutí nakopal do huby.

Tyhle debaty jsou o ho..., hovado zůstane hovadem, dokud někoho (nejlépe pouze sebe sama nezabije).

Odesláno

YPO: tohle by mi sedělo na tuzingovou Hondu CRX. Vzhledem k tomu, jaká je cílovka Porsche a jak vypadá modelový Porsche-Fahrer, mi to nějak nesedí. Leda, že by Porsche nově lovilo v jiných vodách než jen mezi uhlazenými právníky, makléři a top-manažery. I když je pravda, že v době hledání nových odbytových kanálů nějak ten Eastern-Europe trh oslovit musí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...