AxelF Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Odesláno 13. července 2023 Dneska uloveno v Helveti.cz po dlouhém vyberu. Na živo mnohem lepší než na fotce
pavel23 Odesláno 15. července 2023 Nahlásit Odesláno 15. července 2023 Jsou super, kdybych nevlastnil 600stovky, tak bych si koupil Tribute.
factus Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2023 Dobrý den, přemýšlím nad koupí Ocen star 200 s pohonem Caliber 80 (C07.621). Rád bych se zeptal zkušenějších uživatelů na tento strojek. Různě po zahraničních fórech jsem četl, že servis různých variací jednoduchý. Jde mně o to, aby se dal servisovat pohodlně někde v ČR, ideálně jižní Morava (Brno, Zlín) a nemusel jsem je posílat někam do továrny. Např. ve Tissot PRX má mít v Powermaticu nějaké plastové části, mohl by to být do budoucna problém a má je i tento strojek v Midech? Zároveň mě zajímá jak často se dělá na takových hodinkách servis a jak se to pohybuje finančně? Omlouvám se za hloupé otázky, ale ptám se z důvodu, že pokud se servis dělá např. jednou za dva roky a stojí 10k, tak bych se mrknul i třeba po nějakých Sea starech v quartzu. Děkuji za jakékoliv odpovědi
Radek124 Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2023 (upraveno) C07.621 má 25 kamenů, tak jako u všech ostatních MIDO s Powermaticem. Plastiková kotva se z nějakých záhadných důvodů vyskytuje u "stylových" (překvapivě a ne zrovna laciných) modelů značek Tissot a Certina - primární vodítko je právě těch "23 jewels", zatímco u ostatních koncernových značek (RADO, MIDO, Hamilton, Longines...) na plastik nenarazíte. Servisovatelné jsou obě varianty, buď výměnou modulu se setrvačkou a nebo (jednodušeji a překvapivě levněji, protože práce kvalifikovaného hodináře v autorizovaném servisu je dražší než velkoobchodní cena) výměnou celého strojku kus za kus. Ale servis fungujícího mechanického strojku se dělá á 5-10 let a při dnešních cenách u Mido zdaleka nestojí desítku, u reálně používaných potápek se řeší spíš vodotěsnost (na počkání) a dle potřeby přetěsnění. Upraveno 1. srpna 2023 uživatelem Radek124
Campino Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2023 Už som to tu písal, okrem počtu kameňov je primárne vodítko označenie strojčekov: C07.1xx - plastové (kompozitné) diely C07.6xx - štandardný strojček C07.8xx - standard certifikovaný COSC Presnosť všetkých C07 je nastavená laserom pri ich výrobe, strojčeky nie je možné regulovať mechanicky.
Radek124 Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2023 To si trochu pleteš se zatavenými Swatch Sistem 91, Powermatic omezeně regulovat lze a slouží k tomu 2 šroubky s excentrickou hlavou na setrvačce. Ale kdo (kromě nadšenců jako @Jeronimo ) by se s tim dneska prcal, u strojku kde prohození stojí pár kaček?
Mar.V. Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 ..jedny MIDO Ocean Star 600, černá varianta, COSC Chronometer, Calibre 80. Dnes dorazily od JanKuc.. Krásné, jednoduché, elegantní...
Petr_2014 Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 Ahoj, mám MIDO Ocean Star 600 a scháním na ně silikonový pásek. Našel jsem tento, ale nemohu nikde zjisti jestli na moje hodinky pasuje: https://www.watch.co.uk/mido-ocean-star-blue-rubber-strap-m603018638.htm Budu moc rád, když to někdo z Vás bude vědět, protože už nebím kde jinde se zeptat Děkuji Petr Valeš
Campino Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 před 7 minutami, Petr_2014 napsal: Ahoj, mám MIDO Ocean Star 600 a scháním na ně silikonový pásek. Našel jsem tento, ale nemohu nikde zjisti jestli na moje hodinky pasuje: https://www.watch.co.uk/mido-ocean-star-blue-rubber-strap-m603018638.htm Budu moc rád, když to někdo z Vás bude vědět, protože už nebím kde jinde se zeptat Děkuji Petr Valeš Našiel som ti originál,pozri a zváž https://www.watchpapst.de/en/m603016390.html
Petr_2014 Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 před 37 minutami, Campino napsal: Našiel som ti originál,pozri a zváž https://www.watchpapst.de/en/m603016390.html To je také 22mm, tak že by tam měl sedět i ten modrý s tou přeskou že?
Campino Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 Před hodinou, Petr_2014 napsal: To je také 22mm, tak že by tam měl sedět i ten modrý s tou přeskou že? To neviem, nejde asi len o rozteč nožičiek ale aj o veľkosť (a tým aj tvar púzdra), ten modrý je určený na OS 200, čo sú menšie hodinky a nemuselo by to sedieť, tak aby si zbytočne nevyhodil peniaze a nemusel to potom pracne predávať
Petr_2014 Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 před 9 minutami, Campino napsal: To neviem, nejde asi len o rozteč nožičiek ale aj o veľkosť (a tým aj tvar púzdra), ten modrý je určený na OS 200, čo sú menšie hodinky a nemuselo by to sedieť, tak aby si zbytočne nevyhodil peniaze a nemusel to potom pracne predávať To mě vůbec nenapadlo. To je asi pravda že pásek asi sedět nebudeTak si hodinky nechám na kovu. Každopádně moc děkuju
Campino Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 před 2 minutami, Petr_2014 napsal: To mě vůbec nenapadlo. To je asi pravda že pásek asi sedět nebudeTak si hodinky nechám na kovu. Každopádně moc děkuju Nemáš za čotá cena je trochu vyššia, ale je to daň za originál, vždy sa dá kúpiť aj no name za pár korún
Petr_2014 Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 před 4 minutami, Campino napsal: Nemáš za čotá cena je trochu vyššia, ale je to daň za originál, vždy sa dá kúpiť aj no name za pár korún K takovým krásným hodinkám nemohu koupit no name
Campino Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 před 1 minutou, Petr_2014 napsal: K takovým krásným hodinkám nemohu koupit no name Taky pravda
pavel23 Odesláno 3. května 2024 Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Taky jsem sháněl gumu na 600 a pasuje tam z té černé varianty. Dobrý den, Ano, můžeme objednat, cena řemínku je 2400 Kč, dodání cca 1,5 měsíce. Budete chtít objednat? Děkuji a jsem s pozdravem, Tereza Doubravová Carollinum HODINÁŘSKÝ SERVIS
pavel23 Odesláno 3. května 2024 Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Mám Mido Ocean Star 600 a zajímám se o silikonový řemen, který se montuje na stejný model , ale v černé barvě. Psal jsem do Mida a ty mi odpověděli, že je kompatibilní, číslo M603016390. Jen musím objednat přes zastoupení značky v ČR. Tak zatím zjišťuji informace, jaká je dodací lhůta a cena.
kopis Odesláno 20. července 2024 Nahlásit Odesláno 20. července 2024 Co říkáte na ocean star 39, letošní novinku? Modro-černá varianta mě moc láká, byl jsem se podívat a zkusit v koscomu a myslím, že se mi pomalu rýsuje plán na další hodinkový krok. Jsou to fakt velmi nízký hodinky a to je pro mě velice důležitý faktor. Přechod barev je úžasnej pod různými úhly a zdroji světla. Jako super bonus jednoduchá mikroregulace za pochodu, ruka mi v létě hodně pracuje. https://monochrome-watches.com/review-mido-ocean-star-39-caliber-72-dive-watch-compact-wave-dial-value-proposition-specs-price/
pavel23 Odesláno 21. července 2024 Nahlásit Odesláno 21. července 2024 Campino,Co tu gumu jak jsi pořídil, popřípadě kde jsi kupoval. Co nějaké foto?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se