Přejít na obsah

Želvy - jiná minutová ručička


Doporučené příspěvky

Asi dotaz mimo, ale vznesu: Mám SRPE03K1, miluju je, ale nějak se mi v noci, resp. k ránu, kdy už lumi tolik nefachčí, s mým blbým zrakem nedaří na první dobrou rozeznat minutovou ručku, důvodem si myslím je, že obsahuje mnohem méně luminiscenční barvy než ručka hodinová.... Rád bych ji tedy nechla nahradit jinou, z jiného modelu Seiko (např. SRPE35K1), klasického tvaru bez šipky, ideálně se stejným orámováním, případně v oranžové barvě. Připouštím i možnost změny ručičky hodinové, aby tvořily pár. Prosím tedy o radu, jestli jde taková dvojice ručiček sehnat, případně na koho by bylo dobré se s výměnou obrátit, aby po úkonu byla provedena i zkouška vodotěsnosti. Děkuji za případné tipy na ND i zhotovitele výměny.

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, Lookyn napsal:

@FranaD nebylo by lepší, jednodušší a levnější zachovat původní vzhled hodinek a do ruček jen nechat doplnit novou lumi? :)

No, hodinky jsou skoro nové, jen jak jsem zvyklý na jednoduché ručky a s tritiem, tak bych tu minutovou potřeboval výraznější.... na oči jsem na blízko chabrus po ránu.... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 21. 10. 2022 v 20:30, shewcza napsal:

Já Ti nevím, moc se mi to tam nehodí, ale to je na každým. Co by mě ale vadilo daleko víc, že ručička je zjevně krátká.

No, ony ty původní obrázky ze kterých jsem ručku sebral asi taky nebudou ve stejném poměru, takže asi tak, oba modely mají stejný průměr ciferníku +-0,2mm, tak snad to nebude na závadu.... Uvidíme.

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Jo, to docela jde, mě se zase na King turtle nelíbí ta lesklá keramika. Vznesl jsem nápad a v Onyxu už experimentují s aftermarket keramickou lunetou na jiný model co měli skladem. Bude to asi první matná keramická luneta. Mezi stádium vypadá slibně a já do toho půjdu.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...