Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
Návrh popisu dýnka. Pokud by dýnko bylo jenom s průhledem, mohl by být popis teoreticky i vyfrézován do skla.

Nevím která verze je ale správně. Jedna je dle Wempe a Laco a druhou používala Stowa. IWC jsem nenašel.

Alespoň pro mně je to jedno :)

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Od začátku se tu ale "vaří" mírně odlišené PILOTKY . . . smiř se s tím.

Nikoliv nově vymyšlené nebo poslepované oblekovky . . . :)

A "kuchařů" je tu dost . . .

Za mě bych prosil - červenou nebrat.

souhlasím... a červenou bych také nebral :) Obrázek jsem dával jako odstrašující příklad :)

Odesláno
Pánové posílám na zamyšlení návrh ciferníku. Je snad původní a docela zajímavý, hlavně netradiční stupnice uprostřed. K čemu byla ?. A. LANGE & SÖHNE 1939.

ano, o téhle verzi číselníku jsem také uvažoval... není rozhodně obvyklý... takže máme variantu č.5 :) Na téhle grafice bych ale rozhodněn nic neměnil,,, je dostatečně originální :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Hugo řekl:

Luftwaffe si asi na dřevo si moc nepotrpěla (viděl bych to odhadem na papírovou krabičku). Ale to dřevo apriori nedmítám. Je také hezké.

to Hugo 14: ano, byla to podlouhlá papírová krabice... V pondělí sem hodím její foto :)

Odesláno

Vážně trváte na diamantové korunce? Někde tu byla fotky pouzdra 44mm + diamantová korunka a moc dobře to nevypadalo. Ta cibulová co tam dává Steinhart k pouzdru sedne líp.

Odesláno

Poslední ciferník bych nerizchodil. Jednak by mohl být problém ty hodinky vůbec na veřejnosti nosit. A ke všemu mám osobně velký problém s SS. Nemám ho s Wehrmachtem, Kriksmarine nebo Luftwaffe, ale s SS už ano.

Odesláno
Poslední ciferník bych nerizchodil. Jednak by mohl být problém ty hodinky vůbec na veřejnosti nosit. A ke všemu mám osobně velký problém s SS. Nemám ho s Wehrmachtem, Kriksmarine nebo Luftwaffe, ale s SS už ano.

Toho nápisu SS jsem si ani nevšiml. Zaujal mě spíš design.

Odesláno

Ještě se vracím k té červené vteřinovce. Původně jsem si myslel, že pilotek s červenou vteřinovkou moc není, ale jak tak listuji knížkou od Ježíška, tak vidím, že je. Má ji např: Eterna, Bell a Ross, Breitling, Enicar, Fortis, Glycine, Rolex, Heuer, Ikepod, IWC, Junghans, Glashutte, Nivada, Poljot, Revue Thommen, Sinn. Tutima, Zenith....... Nechce se mi je všechny vypisovat. Takže jsem nepřišel s ničím originálním. Takže se přikláním k verzi: červenou vteřinovku nebrat.

Odesláno

Zaujal mne ten poslední návrh. Jak jsem psal, nelíbí se mi na nich hodinová ručka. Je na můj vkus příliš malá. Tak jsem si trochu hrál. Vlevo jsou proporce ciferníku dle originálu, uprostřed je zvětšena vnitřní kružnice o cca 20% a vpravo o dalších 10%. (Edit: hodiná ručka by měla dosahovat k té kružnici) Co je nazelenalé, je luminiscenční.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
Zaujal mne ten poslední návrh. Jak jsem psal, nelíbí se mi na nich hodinová ručka. Je na můj vkus příliš malá. Tak jsem si trochu hrál. Vlevo jsou proporce ciferníku dle originálu, uprostřed je zvětšena vnitřní kružnice o cca 20% a vpravo o dalších 10%. (Edit: hodiná ručka by měla dosahovat k té kružnici) Co je nazelenalé, je luminiscenční.

Me se nejvic libi asi varianta uprostred.. (prijde mi nejlepe vyvazena, nalevo ma prilis malou hod rucku a napravo uz mi prijde prilis roztazena) Kazdopadne tohle je ted mozna muj favorit v oblasti ciferniku ;)

Jen se hloupe zeptam: K cemu je ta vnitrni kruznice s 360ti stupni?

Odesláno

update ke strojkům - rozdíl mezi verzí bez "upgradů" u unitasu je především v dostupnosti - na normální strojek se čeká přes 3 měsíce, na upravený mnohem déle. cenový rozdíl je cca 200 eur

Odesláno
Si jen tak tipnu: "Karl, bacha, na šedesáti stupních máš Spitfajry!"

A když to mají na hodinkách, snadno si to zautomatizují.... Asi blbost, že?

No, oni si to budou spíš hlásit, že mají Spitfiry na dvou hodinách :) Ale tahle stupnice mě inspirovala k vynálezu nové komplikace. Co tak doplnit hodinky ručičkou, která by vždycky půlila úhel mezi malou ručičkou a 12 a tak vlastně ukazovala vždycky k jihu, když namířím malou ručičku ke Slunci.

Teď jsem zvědavý, kdo tu dá první obrázek, že už to někdo vyrábí :D

Odesláno
Si jen tak tipnu: "Karl, bacha, na šedesáti stupních máš Spitfajry!"

A když to mají na hodinkách, snadno si to zautomatizují.... Asi blbost, že?

Hlášky o nepříteli se do dneška dávají podle hodinových pozic, takže tvoje hlášení by bylo "Karl, bacha, na dvou hodinách máš Spitfajry!"

Odesláno

Nejsem si jist, jestli hlášení o poloze na základě hodinek nebyla záležitost pouze "anglo-amerických teroristů" Luftwaffe měla svůj vlastní kódovací jazyk.

Edit: Nicméně se mi také nejvíce líbí ona varianta ciferníku uprostřed.

Odesláno

On je rozdíl co se považuje za SS v obecném jazyce... tj. dozorci v koncentrácích, mučení, popravy v týlu bojujících armád a Allgemaine SS což byla (a teď budu strašně zjednodušovat) armáda nového typu (vnitřní struktura, výcvik, strategie, moderní potupy) jež se postupně přetvořila v podstatě německou "cizineckou legii" a jejíž know how převzaly po IIWW všechny armády, včetně té izraelské :) Ale byl bych nerad aby tady někdo tento příspěvek považoval za propagaci něčeho s vyjímkou moderní armády :)

Tento model Sextant vyrábí dnes například Aristo:

Odesláno
Nejsem si jist, jestli hlášení o poloze na základě hodinek nebyla záležitost pouze "anglo-amerických teroristů" Luftwaffe měla svůj vlastní kódovací jazyk.

Edit: Nicméně se mi také nejvíce líbí ona varianta ciferníku uprostřed.

Já bych dal přednost ciferníku vpravo, neboť umožňuje použití co největší hodinov ručičky :)

Odesláno

Onione, já vím, že bylo SS více druhů. Ale pokud se část tvé širší rodiny nevrátí z Osvětimi, problém prostě je. Já prostě SS považuji za stranickou armádu, byť ta frontová byla spíš něco jako "gardová armáda"

Edit. Sorry za tohle. Nicméně, zkusím do toho prostředního nárhu nějak zakomponovat ručky. Je tu ale otázka, jestli udlat vlastní, nebo nějak "odhadem" překreslit ručky z 44mm B-uhren.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...