Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
Onione, já vím, že bylo SS více druhů. Ale pokud se část tvé širší rodiny nevrátí z Osvětimi, problém prostě je. Já prostě SS považuji za stranickou armádu, byť ta frontová byla spíš něco jako "gardová armáda"

Edit. Sorry za tohle. Nicméně, zkusím do toho prostředního nárhu nějak zakomponovat ručky. Je tu ale otázka, jestli udlat vlastní, nebo nějak "odhadem" překreslit ručky z 44mm B-uhren.

ok, ok, já prostě chápu, že to tak je.. nejen historie má tendenci ke zjednodušování a je to pochopitelné a přirozené!!!

Jinak tyhle hodinky.. model Sextant dělá i další firma... trochu zpotvořené, neb tam nacpali neupravený unitas s vteřinovkou na 9tce, ale zase tam díky U.S.Law nechyli ta runová S... Já bych to také bral bez těch "S" ...

Ale jinak se asi shodneme, že ty varianty Lange und Sohne jsou asi tím nej co jsme si tady ukázaly.. původní design, ale neprovařený tolik jako dva nejznámější :)

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
update ke strojkům - rozdíl mezi verzí bez "upgradů" u unitasu je především v dostupnosti - na normální strojek se čeká přes 3 měsíce, na upravený mnohem déle. cenový rozdíl je cca 200 eur

Bez upgradu je myšleno bez centrální vteřinovky? Taže příplatek za centrální vteřinovku je jenom 200 EUR ?

A nebo 200 EUR je za zdobení a mikroregulaci ?

Odesláno
Bez upgradu je myšleno bez centrální vteřinovky? Taže příplatek za centrální vteřinovku je jenom 200 EUR ?

A nebo 200 EUR je za zdobení a mikroregulaci ?

za swan neck a screw balance

Odesláno

Tak jsem doplnil ručky (zatím bez vteřinovky). Použil jsem prostřední variantu ciferníku. Ručky:

Vlevo - vzaty ručky takové, jaké jsem odměřil na svých 44mm Buhren s Unitasem

Uprostřed - ručky zkráceny na rozměry kružnic dle vzoru (nutnost výroby nových ruček!)

Vpravo - to samé, ale pro představu místo nerezu modření

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Tak jsem doplnil ručky (zatím bez vteřinovky). Použil jsem prostřední variantu ciferníku. Ručky:

Vlevo - vzaty ručky takové, jaké jsem odměřil na svých 44mm Buhren s Unitasem

Uprostřed - ručky zkráceny na rozměry kružnic dle vzoru (nutnost výroby nových ruček!)

Vpravo - to samé, ale pro představu místo nerezu modření

já osobně bych teda volil variantu vlevo... jinak na těch "barevných" vizualizacích je to pro nerez okraje nefér... vypadá na rozdíl od reality mdle a nevýrazně...

Odesláno

No, ses stínováním si při těhle nástřelech nehraji. Takže nerez je holt 20% šedá. Mě se také nejvíce líbí to vlevo, ale není to historicky věrné. Jenže u věrných variant je problém tím, že hodinovka je opravdu camrňoulek.

Nicméně upozorňuji - jsou to sice sériové ručky, nicméně to je odměřeno přímo z hodinek přes sklíčko. Takže to bere s rezervou, pokud jde o přesnost na desetiny mm.

Odesláno

Tak mi neděláme přesnou historickou varianu /věrnost , ale jako všechny současné B-Uhren děláme variaci, na dané téma. Základem je jednoduchost, purismus, přehlednost etc.

V historii byla přehlednost a čitelnost do jisté míry zajištěna i velikostí... my děláme hodinky menší (bohužel :) ) a tak se čitelnost a přehlednost zvýší stříbrnými, leštěnými okraji ruček... ty jsou opravdu velmi, velmi přehledné :)

Odesláno
V historii byla přehlednost a čitelnost do jisté míry zajištěna i velikostí... my děláme hodinky menší (bohužel :) ) a tak se čitelnost a přehlednost zvýší stříbrnými, leštěnými okraji ruček... ty jsou opravdu velmi, velmi přehledné :)

Tak tyhle snad byly, jak někdo psal, 45 mm. To znamená, že s 44 bycom byli velmi blízko.

Doplněna vteřinovka plus minus dle 44mm Auto od Steinharta.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Bod pro prostřední variantu.

Obě ručky končí na své kružnici.

Mrňavá hodinovka nebo ne, k tomuhle ciferníku to patří.

Co takhle zkusit vteřinovku žlutou . . . třeba tmavě žlutou . . . . jen nápad . . . . :worried_anim:

:)

Odesláno
Bod pro prostřední variantu.

Obě ručky končí na své kružnici.

Mrňavá hodinovka nebo ne, k tomuhle ciferníku to patří.

Co takhle zkusit vteřinovku žlutou . . . třeba tmavě žlutou . . . . jen nápad . . . . :worried_anim:

:)

Když prostřední variantu tak bych navrhoval zvětšit poloměr vnitřní kružnice :)

Odesláno
To už bychom byli na pravé z těhle variant

já vím, ale s ručkama to vypadá jinak a hodinová ručka by tak mohla být nejen na "své" kružnici , ale současně by mohla být větší... ono ciferník bez ruček je jedna věc, s ručkama druhá...

Odesláno

Hugo14 - libi se mi z prostredni varianty opet prostredni, tzn navrh s bilou sekundovkou na prostrednim ciferniku (z prvni vizualizace) a ruckama dosahujicim ke kruznicim ;) Snad jsem to napsal aspon trochu srozumitelne ;) Zacinaji se rysovat pekny hodinky!

Odesláno

Takže prťata :evil: uloženy do postele.

Návrhy pro tenhle styl ciferníku jsem zesumarizoval a označil písmeny. Střední kružnice je proporčně oproti vzoru větší o 20%, velká pak o dalších 10%. Ručky sériové jsou odměřeny ze sériových Steinhartů 44mm s Unitasem (měřeno přes sklíčko). Ručky ke kružnicím jsou sériové na výšku změněné tak, aby se dotýkaly kružnic (měnil jsem jen výšku, šíře zůstala stejná).

Edit: pravopis (bez záruky vyčištění)

Edit 2: Za sebe varianta D

Odesláno

No vida, stačilo vás popostrčit. Já hlasuji pro tu variantu s malou středovou stupnicí a malou stříbrnou hodinovkou. Ten nepoměr mezi hodinovkou a minutovkou je to, co ty hodinky "dělá" . Ale ta kružnice stejně není hodinová, takže v klídu velkou hodinovku, ale kružnici nechat vpůvodním poměru. Poměry a proporce je to na hodinkách nejcitlivější, takže opatrně s nějakým zvětšováním a tak. Tedy nejlépe B, ale A je taky dobře. C a D je bohužel mimo, slepá ulička, to se stane.

A teď, pánové, protože nikdo z nás nechce mít potíže s tím, že bude označen za tupce a nevychovance, co kopíruje vzory, které mu nepatří, bez dovolení, navrhuji následující úpravy. Hugo, místo 5,15,25,35,45,55 napiš 1,3,5,7,9,11 a nebo zkus místo 15,30,45 napsat 3,6,9 - obojí bude fungovat výborně. A potom navrhuji potočit stupnici s úhly na 45, 90, 135, 180, 225, 270, 315 a to proto, aby se zvýraznilo dělení na čtvrthodiny a taky, že 45 stupňů je v navigaci důležitý (severovýchod) úhel, který v minutách jaksi chybí. Lze taky ty úhly dát nepravidelně , aby se označily všechny směry, řekněme trochu jako tachymetrická skala, tedy třeba: 45, 60, 90, 120, 180, 240, 315, nebo tak podobně. Taky si nejsem jist, jestli na severní polokouli ty úhly nejsou hlavou dolů (12 na sluníčku přeci označuje jih, ne?).

Kubsone, neuhybej a nahlaš konečně popravdě, kde se ty hodinky berou, swiss made je přeci blbost, vždyť chceme deutsche Wertarbeit, ne? Já už jsem fakt zmatenej, vždyť jsme v sekci německých hodinek ! Nebo ne?? Jestli je to čínskej šmejd se sídlem prodejce ve švajcu, jsem zhrzen, na to je 10k přeci moc moc peněz .......

Safi, volám tě k zodpovědnosti jako nezávislého publicistu, jak to propána je?? Celou dobu se navážíte do primu, jako že montážník a kdesi cosi a pak mi nedáte tu nejzákladnější odpověď ? Jsou německý, nebo ne?

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...