Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  Hugo14 napsal:
Zluto-oraznžová (JG300), žlutá (východní fronta), červeno-modrá (JG6 operjící na konci války z Klecan, Kbel, Ruzyně a okolí). :headphone:

myslim ze obecne zname jsou invazni pruhy na letadlech spojencu a smerovky a spodni cast krytu motoru na letadlech Nemcu, zajimave je cerveno-bile zvyrazneni spodni casti co bylo na FW190 chranicich letiste JV44 (prvni operacni nasazeni proudovych letadel v historii).

Myslim ze hledani barvy ciferniku, pokud nema byt cerna, muze take jit cestou barev pouzitych v letectvi, takova modra co byla na letadlech US namornictva byla celkem hezka barva. Za me ale vede cerna nemo hodne tmave seta, ne to co je na Stowa Ikarus, mnohem tmavsi.

Odesláno
  OldaA napsal:
myslim ze obecne zname jsou invazni pruhy na letadlech spojencu a smerovky a spodni cast krytu motoru na letadlech nemcu, zajimave je cerveno-bile zvyrazneni spodni casti co bylo na FW190 chranicich letiste JV44 (prvni operacni nasazeni proudovych letadel v historii).

Myslim ze hledani barvy ciferniku, pokud nema byt cerna, muze take jit cestou barev pouzitych v letectvi, takova modra co byla na letadlech US namornictva byla celkem hezka barva.

Já nevím, ale na němci inspirovanými hodinkami mi prostě spojenceké symboly nesednou. Buď vzít nějakou kombinaci z barev ochrany říše nebo třeba tu žlutou z východní fronty. Volil bych ji pak ale jako day-glo (reflexní). Oni pak tihle barvu používali u Bundes Luftwaffe na zvýraznění při cvičných letech (např nádrže na koncích křídel u F-104G). Taková reflexní RAL2007 (Leuchthellorange) by mohla být zajímavá

Jo a mimochodem - i bílá má oporu v oblasti bojů - středomorí a Afrika.

Taky bychom ji mohli udělat jako poctu rodáku z Č. velenic nebo Gmündu (ono to bylo víceméně jedno) - W. Nowotnemu od JG54 Grünherz - tedy středně zelenou. Ale to už začíná být na štíru s ideologií. To by někteří nemuseli rozdýchat.

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Nic ve zlém, trochu cirkus. Když už barevné, tak jednotně (s pípadnou vyjímkou vteřinovky)

Takhle? Tato verze v provedení Seiko je docela vzhledově zajímavá:

post-3826-1229896615.jpg

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Já nevím, ale na němci inspirovanými hodinkami mi prostě spojenceké symboly nesednou. Buď vzít nějakou kombinaci z barev ochrany říše nebo třeba tu žlutou z východní fronty. Volil bych ji pak ale jako day-glo (reflexní). Oni pak tihle barvu používali u Bundes Luftwaffe na zvýraznění při cvičných letech (např nádrže na koncích křídel u F-104G)

Jo a mimochodem - i bílá má oporu v oblasti bojů - středomorí a Afrika.

Taky bychom ji mohli udělat jako poctu rodáku z Č. velenic nebo Gmündu (ono to bylo víceméně jedno) - W. Nowotnemu od JG54 Grünherz. Ale to už začíná být na štíru s ideologií. To by někteří nemuseli rozdýchat.

Osobně bych se od luftwaffe držel hodně daleko, raději na úplně druhé straně pěkně s invazními pruhy :cigar:

Odesláno

ideologii sem netahej, B-Uhr jsou hezke hodinky, to kdo je nosil nikdo z nas nezmeni, naopak vracim se ted do doby kdy jsem se pokousel lepit letadla.. to jsem jeste nechapal jak nekoho muzou zajimat holky :-)))

Odesláno
  Alessio napsal:
Osobně bych se od luftwaffe držel hodně daleko, raději na úplně druhé straně pěkně s invazními pruhy :cigar:

Jenže když pouzdro, cifreník a ručky jsou z německých vzorů, pak je použití prvků od spojenců imho stejná blbost, jako vyřvávat v kotli baníkovců "Sparta Praha"

Navíc já docela tvrdě rozlišuji mezi složkou armády a ideologií. SS by mi vadil, Lfw ne. To bych pak nemohl ani vidět české pilotky. A věř mi, že má širší rodina pocítila za WWII dopady na obou stranách. Bohužel, mnozí se nevrátili. Někteří od Stalingradu, někteří z Osvětimi. Ale v mé sbírce plastikových modelů mají své místo jak letadla spojenců, tak osy. Ale převažují stroje z WWI. Sory za ideologický flame.

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Jenže když pouzdro, cifreník a ručky jsou z německých vzorů, pak je použití prvků od spojenců imho stejná blbost, jako vyřvávat v kotli baníkovců "Sparta Praha"

:offtopic: zase by jsi mel pohled na stejnou grafiku na vterinovce jako mel pozotovatel Luftwaffe okenkem :-)

A ted vazne, nejde mi az tak o historicke souvislosti, ma to mensi rozmer, na misto FLxxxxx co je na historickych B-Uhr bych dal CHM LE xx/xx, rucky stribrne misto cernych, tak jestli vterinovka bude zluta podle rozponavaci barvy na letadlech Luftwaffe nebo bilo cerne pruhovana mi je celkem jedno, rozhoduje u me to co bude hezci.

Historicky verne jsou pruhy cerveno bile, cervene sirsi. Mohlo by to byt velmi zajimave na vterinovce a 100% naprosto unikatni v hodinkovem svete.

Návštěvník Tada
Odesláno

A co na ciferník přidat nějakou efekntě vypadající stupnici - třeba telemtrickou nebo tu pro měření srdečního tepu? To moc hodinek nemá a vypadalo by to efektně. I když na nechronografech by to moc funkční nebylo..

Odesláno

Nebál bych se ani červeno modré. Pro vlastence také dobré - mašiny JG-7 po válce připadly čs letectvu a byly zprovozňovány. Třeba zrovna tahle stojí dneska ve Kbelích.

post-2426-1229898985.jpg

Odesláno

Jestli je Günter z Augsburgu nevim, ale Bf109 mam spojenou s pokusem o slepeni Bf109 G-6 pred mnoha a mnoha lety, pokus to nebyl uspesny a na barveni, pochopitelne do barev JG52, respektive Ericha Hartmanna nikdy nedoslo a potom jsem pochopil ze 2 leve ruce a modely nejdou k sobe...

Ale zpet k hodinkam, zluta vterinovka je fajn, sla by i stribrnym ruckam. Navic jednobarevnou bude snazsi vyrobit nez pruhovanou.

Odesláno

Omlouvám se za flejmování. Moje Bf109G-10 1/48 vypadá takhle. Ale je u to poněkud starší model. Dnes by dopadl podstatně lépe.

A jinak, asi taky bude lepší jednobarevná (žlutá?). I když ty červeno-bílé pruhy, navíc nanesené šikmo jako na originální doře, to zní také zajímavě. Ale bojím se cirkusu u vícebarevných ruček.

post-2426-1229899405.jpg

Odesláno

barevna by byla jen vterinovka a jeji sirka je mala, nebude to rusit, spis to opticky ozivy cifernik, za predpokladu cerneho nebo velmi tmave sedeho ciferniku, bile vyplne zbyvajicich rucicek a bile natistenych cislic a indexu.

Odesláno
  Hugo14 napsal:

Navíc já docela tvrdě rozlišuji mezi složkou armády a ideologií. SS by mi vadil, Lfw ne. To bych pak nemohl ani vidět české pilotky. A věř mi, že má širší rodina pocítila za WWII dopady na obou stranách. Bohužel, mnozí se nevrátili. Někteří od Stalingradu, někteří z Osvětimi. Ale v mé sbírce plastikových modelů mají své místo jak letadla spojenců, tak osy. Ale převažují stroje z WWI. Sory za ideologický flame.

Ač nechtíc (nemám v plánu se účastnit na LE), tak se zapojuji do diskuse. Souhlasím s Hugo14, že pokud se tady bavíme o limitce v "německé" sekci, tak jsem přesvědčen, že by se měla orientovat na tehdejší německý design a v žádném případě na "spojenecký", ať už k kohokoliv k tomu směrují jakékoliv osobní pohnutky a dějinné události. Tady se bavíme o hodinkách a jakákoliv ideologie by zde neměla mít místo. (o válečných zvěrstvech "druhé" strany by jsem mohl psát dlouhé eseje, ale to není na toto fórum - pro rejpaly - jsem si vědom i zvěrstev té "první" strany :)), nehledě na to, že většině letců z IIWW byla nějaká ideologie naprosto u (_).(_)

P.S. dělal jsem na německých mašinách i na českých (ne dobových originálech) a nikdy jsem k té práci nepřistupoval pohledu ideologie, ale vždy pouze z pohledu technika, který rád vidí letuschopný stroje bez ohledu na to, co mají načmáráno na směrovce...B)

Odesláno

No, kdo si hraje nezlobí, takže zase nástřel... :P

Prostě red baron, červený hodinky ještě nemám, tak proto....

Stvořil jsem opět něco obludného....? :oneeyed02:

post-2869-1229902549.jpg post-2869-1229903844.jpg

Foto zdroj: Steinhart,Chronoshop

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Stvořil - mým hlavním modelářským oborem je německé stíhací letectvo za WWI, především pak JGI, které MvR velel. A tohle mne odrovnalo. Bohužel.

ehm...tak uz si nebudu hrat! :sad01_anim: :crybaby: :smoke:

Ale jestli jsi modelar a narozdil ode mne to umis, nechtel bys udelat nastrel na tohle tema?

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...