Přejít na obsah

Parachute Straps - malá recenze

Melly

Doporučené příspěvky

Ahoj,

podobné téma jsem tu nenašel, tak snad nebudu nic duplikovat.

Před nějakou dobou jsem z jednoho zpřáteleného eshopu (nevím jestli můžu dělat natvrdo reklamu) pořídil parachute strap na Seiko Flightmastery a byl jsem tak nadšený, že jsem pořídil další na Hamiltony Khaki Field a určitě tam nekončím. Dal jsem si pořádný odstup, měl jsem hodinky na parachute strapu na několika outdoorových dovolených, nosil jsem doma, do práce, spal s nimi na ruce, atd.

A začnu asi rovnou shrnutím, protože musím říct, že jsem z parachute strapu úplně nadšený. Přijde mi, že je vším tím, co NATO chtělo být, ale nikdy nebylo. U NATO pásků jsem vždycky bojoval s tím, že mi nevychází díry (jako u většiny pásků s děrami, co nejsou ušité na míru), exces řemínku, kdy reálně nikdo nepotřebuje pro běžné nošení asi 30 cm pásek, atd.. Zkusím vypíchnout pár pozitiv a pár negativ, která teda pro mě negativa nejsou, ale pro někoho by mohly být.

Pozitiva

• Plynulé nastavení délky, možnost úpravy za chodu. Řemínek si nastavíte, jak potřebujete a dle potřeby lze povolit nebo dotáhnout bez nutnosti hodinky sundat.
  • Flexibilita a pohodlí. Pásek je neskutečně pohodlný, pokud není hodně utažený, tak rozpínání zápěstí v závislosti na teplotě v pohodě absorbuje svojí pružností.
  • Kompaktnost, kdy oproti NATU nemáte na druhé straně zápěstí exces řemínku, který je často třeba ještě jednou přeložit, nejsou tam zbytečná oka na vedení a založení pásku, jako mají NATO řemínky.

Negativa

• Zprvu bude třeba si vytvořit grif na zapínání.
  • Pokud někdo hodinky rád nosí víc na vlno, tak tady bude asi hrozit rozepnutí spony. Je třeba, aby na ruce neplandaly.
  • Pokud se v něm delší dobu potíte, je třeba jej občas vyprat, protože začne smrdět, což se ale týká asi všech pásků.

No, vypadá to, že je negativ stejně, jako pozitiv, ale ono to v podstatě skoro nejsou negativa, aspoň pro mě ne. Takže kdo jste tak trochu bojoval s NATO řemínky, jako já, neváhejte pořídit parachute strap. Poděkovat mi můžete později.

Jen doufám, že se objeví ještě nějaké další barevné varianty, třeba černá s oranžovou pro moje GSa. A možná s lesklými kovovými částmi? Pro nějaké méně tool hodinky? I když chápu, že parachute strap je hlavne o toolovosti.

No nic, přihodím pár fotek.

Honza

IMG_3791.JPG

85C3ACB7-B335-4CD5-BA6B-BAF3E671D8B2.JPG

IMG_3560.JPG

IMG_3800.JPG

Upraveno uživatelem Melly
  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda nechci bejt za toho, kdo ti rozkope hračky, ale podíval se do návodu, jak se tenhle typ pásku nosí? Ale rovnou se přiznávám, že první Eriku jsem taky nasadil blbě :D

edit: on má tenhle typ pásku ještě jednu výhodu, asi tu největší, že prakticky nemůže spadnout z ruky…když je dobře nasazenej. 

Promiň!

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Melly napsal:

Vida, tak jsem si vymyslel vlastní způsob nošení :D ne, že by o tom měla být recenze... zkusím správný

Takto má být, vzniklo to tak, že si vojáci modifikovali padákové šňůry, ty jsi o krok dále, třeba se někdy dočkáme MellyStrapu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...