safi Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 (upraveno) Ahoj, rozhodl jsem se založil vlákno, do kterého budu doplňovat jednotlivé uskutečněné prodeje japonských hodinek střední a vyšší třídy. Těchto hodinek existuje veliké množství typů a není vždy snadné zjistit, zda-li je nabízená cena a stav je +- odpovídající. Situace je navíc komplikovaná výskytem obchodníků na ebay, kteří ceny uměle navyšují, ale v některých případech jsou ochotni hodinky prodat se slevou 10-20%. Část informací lze po ručitou dobu zjistit z profilu obchodníků na ebay, nebo z historie jednotlivých fór, ale zde často chybí fotografie. Cílem tohoto vlákna je pomoci Vám ujasnit si přibližnou férovou tržní cenu modelů z řady Grand Seiko, King Seiko a hodinek vybavených kalibry 4SXX a 8XXX. Budu postupně procházet jednotlivá hodinková fóra (SCWF, WUS, TIMEZONE a jiná) a Ebay a postupně zaznamenávat jednotlivé uskutečněné transakce. Pokud to bude možné, budu se snažit u každé transakce zaznamenat tyto informace:Zdroj (fórum/ebay)Typ hodinekStručný popis stavu jednou větouCena transakce1-2 fotografieAž bude toto vlákno trochu plné, postnu odkazy na toto vlákno i na zahraniční fóra. -------------------------------------------------- Hello, in this thread you will find list of realized sales and auctions of mid and high-class Seiko watches. Goal of this list is to give you indications of "fair trade" price range. Today, you can find some information on Ebay seller profile for limited time period. You can also find some information on watch forums, but in many cases - photos are missing. Hope, that this thread will help you with collection of beautifull mid and high-class Seiko :-) Upraveno 28. prosince 2008 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Typ/Type:Grand Seiko SBGA029 Diver 200m Zdroj/Source: Ebay, jimmyzfu Stav:Condition: Box and papers, excellent condition, very minor hairlines on the clasp Cena prodeje/Realized price: 4000USD
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Typ/Type:1973 GRAND SEIKO VFA Steel (6186-8000) Zdroj/Source: Ebay, astorlive Stav:Condition: no box, no papers, excellent condition Cena prodeje/Realized price: 4555USD
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 (upraveno) Typ/Type:Hi Beat Seiko Professional 300 Watch 6159-7001 300m Zdroj/Source: Ebay, samson328 Stav:Condition: excellent condition of case, movement and dial has some marks of age (velmi dobrý stav s ohledem na věk, znaky věku na ciferníku a kalibru) Cena prodeje/Realized price: neprodáno/not sold Upraveno 28. prosince 2008 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 (upraveno) Typ/Type:SEIKO ALPINIST 4S15-6010 AUTO 25J Zdroj/Source: Ebay, clm1002 Stav:Condition: box and papers (but not on photo), very good condition, marks on dial and movemet, not original band (Stav velmi dobrý, skvrna na ukazatelích, skvrnky na kalibru - po nenáročné renovaci by chodili pěkně a douho. tah není originální - nedělaly se leštěné). Cena prodeje/Realized price: 309USD Upraveno 28. prosince 2008 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 (upraveno) Typ/Type:SEIKO SPORTS 200 AUTOMATIC WATCH 4S15 (Exportní varianta Seiko Alpinist) Zdroj/Source: Ebay, doobeebaby Stav:Condition: no box, no papers, very good condition, Third party "Seiko signed" band, but probably not original Seiko. Bez papírů a krabičky, velmi dobrý stav, tah je podepsán "Seiko" ale asi se jedná o tah, který je běžně prodáván jako náhražka originálních tahů Rolex - akorát mají místo Seiko vytlačenou falešnou Rolex korunku. Cena prodeje/Realized price: 400USD Upraveno 28. prosince 2008 uživatelem ¨safi
Gilius Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 dobrý nápad,Safi...akorát Tě z toho jebne......si myslím...
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Gilius napsal: dobrý nápad,Safi...akorát Tě z toho jebne......si myslím... Děkuju, cílem není podchytit vše :-) ale každá pomoc je vítaná :-)
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 (upraveno) Typ/Type:Seiko SUS MILITARY 4S15 White Zdroj/Source: WUS, skyhook Stav:Condition: no box, no papers, USED condition 80/100. Some minor scratches and very small dings. Stav dobrý, bez krabičky a dokladů. Cena prodeje/Realized price: 550USD Upraveno 28. prosince 2008 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 (upraveno) Typ/Type:Seiko SCFF001 SUS, 4S15, Black Zdroj/Source: WUS, wintermutt Stav:Condition: box, papers, excelent condition. Krabička, doklady, téměř perfektní stav Cena prodeje/Realized price: 1400USD Upraveno 28. prosince 2008 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Typ/Type:Seiko 4S15 Alpinist (verze pro japonský trh) Zdroj/Source: WUS, litony Stav:Condition: no box, no papers, very good condition. Velmi dobrý stav, bez krabičky a papírů Cena prodeje/Realized price: 400USD
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Typ/Type:SUS 4S15 Military Black Zdroj/Source: WUS, litony Stav:Condition: box, user manual, very good condition. Velmi dobrý stav, krabička, manuál Cena prodeje/Realized price: 600USD
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Typ/Type:Seiko 'Alpinist' Sports 200m with 4S15 movement (export version) Zdroj/Source: SCWF, Yap Stav:Condition: box, papers, almost excelent condition. Téměř perfektní stav, kompletní balení Cena prodeje/Realized price: 295USD
mischa Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 safi, dobrej nápad, ty ceny se opravdu liší, hlavně podle země, odkud jsou a samozřejmě, podle stavu. Jestli je to možné a někde se objeví Credor v jakékoli verzi, prosím, dej ho tam také. Já o jedny schované GS přišel, byly z Itálie a já se na ebay nedostal. Nakonec šly za necelých 140 Eur, já debil... Pak za týden ty samé, stály ale trojnásobek. Dobré je i upozornění, kde se jedná o GS, kde o chronometer, nebo VF verze. Reálně se mi zdají ceny správné v Japonsku, tedy, oproti mé představě tak o 20% výš. Ale nejsou přemrštěné. U nových modelů je to ale vždy spekulace prodejců, jejich cena je příliš vysoká, i když kvalita je výš, než u firem typu Omega, Breitling a pod. Každopádně díky. Já už přes měsíc čekám na moc pěknej Bellmatic s modrým ciferníkem, prodejce měl jen 1 hodnocení, tak jsem to risknul a i s dopravou to je 108 USD,ale čekám a stále nejdou. Mezitím prodal dalších cca 30 Ks, vše bez problémů. Tak čekám a těším se na ně.
NIGHTinGALE Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Safi, můžeme sem dávat zajímavé kousky i my (při dodržení tvého stylu a informací), nebo nechceš kazit vlákno? Stačí říct a smáznu to, nerad bych ti v tom dělal bor... hokej Dovolil jsem si přidat Seiko Chronograph s běžným kalibrem 6138, ale hodinky jsou v perfektním stavu a málo časté barevné kombinaci, tak mi to přijde docela zajímavé. A prodejní cena byla celkem vysoká. Typ/Type: Seiko Automatic Chronograph Speed-Timer 6138-0030, serial number 6N2364 (November 1976) Zdroj/Source: ebay, beejoo4 Stav:Condition: no box, no papers, excelent condition, newly fitted Seiko bracelet. Cena prodeje/Realized price: 150GBP (221USD)
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Ahoj, budu jedině rád, když mi pomůžete tuto sekci zaplnit :-)
safi Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 mischa napsal: safi, dobrej nápad, ty ceny se opravdu liší, hlavně podle země, odkud jsou a samozřejmě, podle stavu. Jestli je to možné a někde se objeví Credor v jakékoli verzi, prosím, dej ho tam také. Já o jedny schované GS přišel, byly z Itálie a já se na ebay nedostal. Nakonec šly za necelých 140 Eur, já debil... Pak za týden ty samé, stály ale trojnásobek. Dobré je i upozornění, kde se jedná o GS, kde o chronometer, nebo VF verze. Reálně se mi zdají ceny správné v Japonsku, tedy, oproti mé představě tak o 20% výš. Ale nejsou přemrštěné. U nových modelů je to ale vždy spekulace prodejců, jejich cena je příliš vysoká, i když kvalita je výš, než u firem typu Omega, Breitling a pod. Každopádně díky. Já už přes měsíc čekám na moc pěknej Bellmatic s modrým ciferníkem, prodejce měl jen 1 hodnocení, tak jsem to risknul a i s dopravou to je 108 USD,ale čekám a stále nejdou. Mezitím prodal dalších cca 30 Ks, vše bez problémů. Tak čekám a těším se na ně. Ono to je občas hodně i o štěstí 140 EUR je hodně dobrá cena...podobný případ byl i na francouzské Ebay :-)
NIGHTinGALE Odesláno 29. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2008 (upraveno) Typ/Type: Seiko Automatic Chronograph 7016-5001, serial number 510564 (January 1975) Zdroj/Source: ebay, beejoo4 Stav:Condition: no box, no papers, excelent condition, original Seiko bracelet. Cena prodeje/Realized price: 194GBP (285USD) The combined chronos at 6 o'clock position shows the elapsed minutes and hour - with thinner hand indicating the elapsed minutes and the thicker hand indicating elapsed hour. Zajímavostí tohoto modelu je to, že jde o pětiručkové hodinky. Kombinovaný subciferníček na pozici 6 ukazuje uplynulé minuty a hodiny - tenší ručka ukazuje uplynulé minuty a silnější ručka ukazuje hodiny. Upraveno 29. prosince 2008 uživatelem NIGHTinGALE
safi Odesláno 29. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 29. prosince 2008 Typ/Type:GRAND SEIKO* 6145-8000 Zdroj/Source: ebay, yama-watch Stav:Condition: no GS box, but only Seiko box, no papers, very good condition. Velmi dobrý stav, bez papírů, pouze Seiko krabice, ale ne originální GS krabice. Cena prodeje/Realized price: 690USD
safi Odesláno 1. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2009 (upraveno) Typ/Type:GRAND SEIKO* 6155-8000 Zdroj/Source: ebay, takayama-watch Stav:Condition: no GS box, but only Seiko box, no papers, very good condition. Velmi dobrý stav, bez papírů, pouze Seiko krabice, ale ne originální GS krabice. Renovované pouzdro. Cena prodeje/Realized price: 885USD Upraveno 1. ledna 2009 uživatelem ¨safi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se