Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim,

Jak jsem jiz avizoval v jinek vlakne, posilam fotky strojku MM "Luminor". Fotky jsou porizene na malem optickem mikroskopu (moc se nepouziva, tak ani neznam parametry). Bohuzel tento pristroj neni pro podobne legracky prilis vhodny, protoze je urceny pro pozorovani tenkych biologickych preparatu v prozarovacim rezimu. Tedy svazek svetla prochazi preparatem a to, co projde ze pak zobrazeno optikou mikroskopu. V pripade pozorovani nepruhledneho objektu (hodinky), bylo nutne nasvitit ho ze strany objektivu a po ruce nebyla zadna lampicka, takze jsem pouzil led diodu na mobilu. Ale fotky nejsou tak spatne. Az budu mit nekdy moznost, tak bych rad vyzkousel nasnimat nejaky stary (treba primacky) strojem na elektronovem skenovacim mikroskopu... A ted jiz obrazky:

Takze nejprve, o co jde? Je to cinsky klon Unitasu s tvarem mustku okopirovanym od Panerai vybaveny mikroregulaci (swan neck -- labuti krk)

post-3049-1230636973.jpg

A nyni fotky z drobnohledu. Na prvnim snimku je narazuvzdorne ulozeni setrvacky

post-3049-1230636982.jpg

Na dalsim sroubek mikroregulace

post-3049-1230636992.jpg

Nasleduje vterinova rucka. Predpokladam, ze u OP by bylo mnohem dokonalejsi provedeni

post-3049-1230637006.jpg

Sendvicova sestka

post-3049-1230637020.jpg

Spicka minutove (myslim) rucky

post-3049-1230637029.jpg

Detail Zenevsky pruhu (nebo snad Cotes de Hangzhou?)

post-3049-1230637048.jpg

Hridelka s pastorkem v rubinovem lozisku

post-3049-1230637062.jpg

Detail ozubeni natahovacich kolecek

post-3049-1230637076.jpg

Snimek krokoveho kola a kotvy v pohybu. Je videt, ze kotvove palety jsou vyrobeny, predpokladam, ze syntetickeho rubinu nezsi kvality, bublinky asi nebudou nic, co by prospelo dlouhe zivotnosti mechanismu...

post-3049-1230637086.jpg

Pokud bude mit k fotkam nektery z pritomnych hodinaru (napr. Mechano) jakykoliv zajimavy konentar ke konstrukci, kvalite atd., budu jen rad, kdyz ho sem napise.

Odesláno
  skalis napsal:
Zdravim,

Jak jsem jiz avizoval v jinek vlakne, posilam fotky strojku MM "Luminor". Fotky jsou porizene na malem optickem mikroskopu (moc se nepouziva, tak ani neznam parametry). Bohuzel tento pristroj neni pro podobne legracky prilis vhodny, protoze je urceny pro pozorovani tenkych biologickych preparatu v prozarovacim rezimu. Tedy svazek svetla prochazi preparatem a to, co projde ze pak zobrazeno optikou mikroskopu. V pripade pozorovani nepruhledneho objektu (hodinky), bylo nutne nasvitit ho ze strany objektivu a po ruce nebyla zadna lampicka, takze jsem pouzil led diodu na mobilu. Ale fotky nejsou tak spatne. Az budu mit nekdy moznost, tak bych rad vyzkousel nasnimat nejaky stary (treba primacky) strojem na elektronovem skenovacim mikroskopu... A ted jiz obrazky:

Pokud bude mit k fotkam nektery z pritomnych hodinaru (napr. Mechano) jakykoliv zajimavy konentar ke konstrukci, kvalite atd., budu jen rad, kdyz ho sem napise.

Snad jen to, že kvalita je na nešvýcarské poměry obstojná a bublinky budou nejspíš v lepidle, kterým jsou palety zatmeleny v kotvě. (šelak?)

Návštěvník YPO
Odesláno
  Drummer napsal:
Teď by to chtělo nafotit ještě Panerai...

to jsem nepochopil, ale když po tom toužíš tak si tohle můžeš ZVĚTŠIT

Odesláno
  skalis napsal:
Zdravim,

Nádhera děkuji, a opravdu by stálo za to se podívat na mikroskopovou kvalitu značkových strojků :thumbsup_anim: Už se těším na další fotky.

Odesláno

Taky to nebylo směrováno na tebe.

Myslíš zazůmovat? To by asi výsledný efekt nemělo :)

Tak co takhle vyfotit stejným způsobem původní strojek, který sloužil jako inspirace tohoto. :whistle:

YPO napsal:
to jsem nepochopil, ale když po tom toužíš tak si tohle můžeš ZVĚTŠIT

Návštěvník YPO
Odesláno
  Drummer napsal:
Taky to nebylo směrováno na tebe.

Myslíš zazůmovat? To by asi výsledný efekt nemělo :)

Tak co takhle vyfotit stejným způsobem původní strojek, který sloužil jako inspirace tohoto. :whistle:

...původní strojek je unitas, který se válí v hromadě hodinek různých kvalit, ale jsem rád, že považuješ MM za fejk panerai - nebo jsem to tak alespoň pochopil...

k tématu: ať se zvětší cokoli tak to bude vypadat dost mimozemsky a nemusí to být zrovna čínský unitas, ale je to dobrý nápad ;)

Odesláno

týýýý joooo...to mne teda nenapadlo...to musím hned po svátcích vyzkoušet

Odesláno (upraveno)
  ¨safi napsal:
To má Radiomir na fotce vodotěsnost jen 30m?

taky docela čubrním, kdeže hodinky žabích mužů ale tak možná do né příliš prudké sprchy :thumbsdown_anim:

edit: možná proto si YPO smáznul z podpisu ta osedlaná torpéda :o

Upraveno uživatelem Qvido
Odesláno
  Qvido napsal:
taky docela čubrním, kdeže hodinky žabích mužů ale tak možná do né příliš prudké sprchy :thumbsdown_anim:

edit: možná proto si YPO smáznul z podpisu ta osedlaná torpéda :o

Radiomir je společenský model. Na druhou stranu - je mi proti srsti, aby firma, která si zakládá na potápěčské tradici, produkovala hodinky s 30m vodotěsností...

Návštěvník YPO
Odesláno
  ¨safi napsal:
Radiomir je společenský model. Na druhou stranu - je mi proti srsti, aby firma, která si zakládá na potápěčské tradici, produkovala hodinky s 30m vodotěsností...

... možná to safi bude tím, že bylo v roce 2006 vyrobeno pouze 1936 kusů za nemravné peníze a za dva roky se jejich cena zdvojnásobila - je to sběratelská edice u které asi nikdo nepředpokládal, že s nimi někdo bude umývat auto ...

Odesláno
  YPO napsal:
... možná to safi bude tím, že bylo v roce 2006 vyrobeno pouze 1936 kusů za nemravné peníze a za dva roky se jejich cena zdvojnásobila - je to sběratelská edice u které asi nikdo nepředpokládal, že s nimi někdo bude umývat auto ...

Díky, teď už tomu rozumím:-)

Odesláno

Svůj Unitas z B-Uhren jsem měl pod stereomikroskopem a to je teprve paráda. Pracuje s odraženýma paprskama, takže žádnej problém s nasvěcováním, má obrovskou hloubku ostrosti a fotit není problém. Jakmile se k němu zase dostanu, něco sem vlepím. BTW ten elektronovej mikroskop se na tohle myslim moc nehodí..

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dnes jsem si v praci (krome prace :thumbsup_anim: ) trochu hral a strcil hodinkovy strojek do elektronoveho mikroskopu. Slo o rozebrany prim kal. 66. Na zakladne jsem nechal pouze mustek se setrvackou a vlaskem a ostatni zajimave soucastky umistil oddelene. Fotky vysly nadherne, jen dnes uz nemam cas se jim vice venovat. Ale odhaduji, ze tak v patek bych mohl mit cas a zalozit samostatne vlakno. Prozatim jen jako lakadlo detail krokoveho kola.

post-3049-1232569565.jpg

Odesláno

tak to gratulace, je to nadhera, člověk vidí že i ty dřevěný hodiny mohly chodit v pohodě, je to jen otázka měřítka, těším se na další :speak_cool:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...