Přejít na obsah

Vandry, čundry, tramping, TO, woodcraft,...

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, Prochy68 napsal:

Diky, ja to nevyuziju 🙂 Spis mi zaujalo ze Novesta dela nejaky boty a docela za ranec (aspon mi to prijde)

Ty jejich invazky se prodávaly asi za 1100,-

Mne skoro nové stály 300,- + jetý starý US campovky (kalhoty), který se mi doma jen válely a kdysi jsem je dostal 🙂

Upraveno uživatelem Lynx12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Lynx12 napsal:

Starý invazky, jen novější výroba Novesta, původně je dělal Vulkan Partizanske (a Novestu koupil) (původní měly černou podrážku a stály 81,-Kčs). A ano, je to plátno, a ano, nejsou nepromokavé, nicméně rychle schnou...

Tohle je klasický lživý inzerát na Aukru, naše armáda tohle nikdy neměla, to jsou původní  invazky... dokonce je na podrážce čitelná původní cena 81,-Kčs

Ty invazky z Aukra jsou na vyhození. Vydržely vždy jednu sezonu a rozpadly se. Přesně takhle vyrudlé a ošoupané vypadaly vždy na konci sezony.

Odkaz ke komentáři

V 31. 7. 2023 v 18:40, Honza.manta napsal:

Ty invazky z Aukra jsou na vyhození. Vydržely vždy jednu sezonu a rozpadly se. Přesně takhle vyrudlé a ošoupané vypadaly vždy na konci sezony.

Mě ty původní vydržely dlouho.. nicméně je fakt, že jsem je záplatoval kůží 😄

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
před 23 hodinami, Hasňa napsal:

Co má říct ta všudypřítomná konfederační vláká? Tomu jsem nikdy moc nerozuměl a dodnes se mi to zdá přihlouplé. Antiteze trampingu, v Česku potom na druhou.

Ty budeš nejspíš jedním z lidí, kteří za konfederační vlajkou vidí jen rasismus, což je běžný omyl...  v kontextu trampingu, motorkářů apod. to jen symbolizuje boj za nezávislost, svobodu... kdysi se pořádaly trampské "manévry" S&J, na první dobrou jsi poznal "stoupence" Severu (žlutý šátek) a Jihu (černý šátek)... poslední jsem já osobně zažil 1991 ve Lhotce u Hostomic, pořádala Tara Company pod vedení historika, jehiož jméno si už nepamatuju...IMG_20231016_200002_1.thumb.jpg.48376e3abca916e37f63664cafa27623.jpg

IMG_20231016_200159_1.thumb.jpg.26c743092ff2f2605ba3019267e2e6bd.jpg

IMG_20231016_200213_1.thumb.jpg.9eb0275645e198908625d169b55a636d.jpg

IMAG1657.thumb.jpg.ffef69b0cabb4f3811d442df287a3549.jpg

IMAG1661.thumb.jpg.1de8790cb615af6bcf031fc0f16c84f5.jpg

IMAG1658.jpg

Upraveno uživatelem Lynx12
Odkaz ke komentáři

Jižanské symboly provázejí brdský tramping už mnoho let. Stejně tak i sázavský.

Mimo jiné je to i projev svobody a oproštění se od "Black live matter" a podobných nesmyslů.

Navíc jižani byli aristokrati a gentlemani, seveřani byli proti nim chátra. Používání jižanských symbolů většinovou částí odkazuje právě na dobu války severu proti jihu.

Navíc je každého věc, co si na vandr bere, to je právě svoboda obsažená v trampingu

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Honza.manta napsal:

Jižanské symboly provázejí brdský tramping už mnoho let. Stejně tak i sázavsky.

Mimo jiné je to i projev svobody a oproštění se od "Black live matter" a podobných nesmyslů.

Navíc jižani byli aristokrati a gentlemani, seveřani byli proti nim chátra. Používání jižanských symbolů většinovou částí odkazuje právě na dobu války severu proti jihu.

Navíc je každého věc, co si na vandr bere, to je právě svoboda obsažená v trampingu

Díky za přesné doplnění...

Odkaz ke komentáři

Ony byly vzdycky "symboly zapadu" velkou merou uzivany v trampingu. Kdyz se ve dvacatych a tricatych letech zacal u nas tramping prosazovat, prave ta nesvazanost a volnomyslenkarstvi bylo zakladnim stavebnim principem. Mnoho jedincu z ruzne organizovanych skupin preslo k trampingu, kde pravidla nebyla tak prisna, ale stale nejaka byla, predevsim pak ucta k prirode. Celkovy princip zalozeny na ucte, kamaradstvi, vernosti a duvere (k lidem a prirode) se tady hodne odrazil. A jakymsi symbolem volnosti byl divoky zapad a obecne amerika. Nicmene vyraznym unikem od pravidel si trampove vymysleli svoje pravidla (proto ja sam se za trampa nepovazuju a nazyvam se vandrakem), ktera dodrzuji a jsou pro ne stejne dulezita jako treba pro krestany desatero. 

Prejimani (nejen) americkych symbolu se pak nese celym trampingem. Od vlajek, pres vystrojni soucastky az po obleceni. Osobne vnimam vlajku armady severni Virginie (nikdy to nebyla oficialni konfederacni vlajka) spise jako nejakou vzpominku, poctu generalu Leemu. Ktery byl vyraznou osobnosti. 

Pro mne je nejvetsim historickym vzorem Jan Sokol z Lamberka. Pro mne nejvetsi "badass" nasi historie. Mimo jine, nebyt jeho, Jan Zizka, tak jak ho zname, by neexistoval. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Hoši, tyhle argumenty jsou hrozné bláboly. Oproštění od BLM, Lee, chátra,.. Všechno to, co by v trampingu, IMHO, vůbec figurovat nemělo. Není to samozřejmě nic zásadního, jen je to hrozně hloupé a dost to vypovídá o, řekněme třeba, nemoudrosti dotyčných. Vždycky když tu vlajku vidím, tak mě napadne, že dotyčný je hňup bez rozhledu, ne, že obdivuje gentlemanství vojevůdců jihu.

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 2
Odkaz ke komentáři

Hoši, tyhle argumenty jsou hrozné bláboly. Oproštění od BLM, Lee, chátra,.. Všechno to, co by v trampingu, IMHO, vůbec figurovat nemělo. Není to samozřejmě nic zásadního, jen je to hrozně hloupé a dost to vypovídá o, řekněme třeba, nemoudrosti dotyčných. Vždycky když tu vlajku vidím, tak mě napadne, že dotyčný je hňup bez rozhledu, ne, že obdivuje gentlemanství vojevůdců jihu.
máš recht.

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 4
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...