navi Odesláno 3. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2009 14 dní nové - SEIKO 5 SPORTS - Compass 200m WR, Hardlex, Superluminova ručičky,čísla a indey,otočný kroužek, vnitřní otočná stupnice kompasu( korunka není šroubavací), šroubovací korunka. Bez krabičky z ebaye za 80 USD! Moc jsem nevěřil té vodotěsnosti vzhledem k otočné kompasové stupnici, ale zatím po plavání v bazénu a běžném denním záběru drží. po 14 dnech nošení zatím -5 vteřin.
hommer1 Odesláno 8. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2009 Dobrý den, taky bych se rád pochlubil svýma pětkama v černé barvě.Ty orientky jsou taky moje,ale ty omegy už bohužel ne,možná někdy časem:-) třeba v příštím životě:-)
skalis Odesláno 8. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2009 Dobrý den, taky bych se rád pochlubil svýma pětkama v černé barvě.Ty orientky jsou taky moje,ale ty omegy už bohužel ne,možná někdy časem:-) třeba v příštím životě:-) Prvni a posledni fotka se mi velmi libi! Pekne hodinky.
hommer1 Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2009 Díky,mě taky kdyby byli ošklivý tak je nekupuju
A@A Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2009 Aj ja sa hlasim medzi hrdych drzitelov
Chumpus Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2009 Tak tyhle Seika jsou moc pěkný, oranžová má v této kombinaci svoje kouzlo. hommer: jak je hodnotíš z hlediska masivnosti? V porovnání s těma omegama třeba, to mi docela udělá obrázek. Díky.
hommer1 Odesláno 10. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2009 Z hlediska masivnosti jsou tak skoro na stejno,ale seika jsou težší a podle mého názoru vypadají masivnější,ta luneta a ty výstupky na seřízení času a rádoby kompasu omegy jsou takový uhlazený.
RomanP Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Osobně je nemám, ale musím potvrdit, že jsou to opravdu pěkný hodinky. Masivností jsou podobné sourozencům Monstrům. Co se týče porovnání hmotnosti Omeg a pětek, myslím, že jsou na tom hodně podobně. Omegy mají určitě těžší tah, u těhle hodinek mě překvapilo, jak je pocitově tah lehký oproti pouzdru. Přitom je tvořen poctivými plnými články. Ale nakonec není nic jednoduššího, než oboje zvážit na nějaké lepší váze. Chumpus : pokud by tě to zajímalo, můžu doma zvážit Omegy.
abbot Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Hodinky se mi moc líbily a ta luminescence je výthle kategorii až neuvěřitelná, ale zase bych si radši trochu připlatil aby to nebylo seiko 5 ...
hommer1 Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 No jo,ale připlatit si na jaký model? Strojek u těhle pětek je o kousek lepší jako u zde opěvovaných monster,které jsou i levnější stejně jako Seiko Auto Diver's/IIA to byli moji favoriti,nemyslím si že pětka na ciferníku je nějaká nemoc
Chumpus Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Chumpus : pokud by tě to zajímalo, můžu doma zvážit Omegy. V pohodě, Omegy mám zmáknutý, proto jsem to podle nich chtěl srovnávat. Mně šlo spíš o srovnání výšky pouzdra. Nicméně nějak důležitý to není, jenom jsem se zajímal
RomanP Odesláno 12. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2009 No jo,ale připlatit si na jaký model? Strojek u těhle pětek je o kousek lepší jako u zde opěvovaných monster,které jsou i levnější stejně jako Seiko Auto Diver's/IIA to byli moji favoriti,nemyslím si že pětka na ciferníku je nějaká nemoc Včera jsem chtěl přesně tohle napsat, ale nakonec jsem to neudělal. Teď když jsem četl tvoji první větu a než jsem se podíval na nick, říkám si... no tak jsem to asi nakonec včera napsal :-) Chci říct, že bych to asi neformuloval jinak. Autor sám ví, jaké je to prodávat hodinky, ze kterých má pocit, že přestřelil, nebo že pro něj nejsou z jakýchkoli důvodů vhodné. Tohle se u Seika téhle třídy asi nestane. Jsou to vynikající tahouni v pomeru cena / výkon a můžou s člověkem žít s velkou lehkostí za cenu za kterou jsou. Může si je dovolit bez nadsázky každý a jako vstup do světa mechaniky se není za co stydět. Podle mě dobrá volba i v kontrastu s tím, kolik je tu o hodně víc okoukaných Monster.
Peta-Biker Odesláno 12. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2009 (upraveno) Hodinky jsou krásné, ale jelikož sleduju fórum delší dobu, musím říct, že takřka identické fotky, akorát s jinýma hodinkama - Omegama udělal RomanP:) EDIT: Už jsem to našel, Roman to psal, že brzy se nějaký člen s nimi pochlubí, takže gratulace Upraveno 12. listopadu 2009 uživatelem Peta-Biker
hommer1 Odesláno 12. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2009 Máš naprostou pravdu,fotili jsme to s Romanem,jen já byl trochu pomalejší s tím chlubením,no kdyby bylo na mě tak hodinky nejsou ani vyfoceny a už vubec ne na netu Roman je prostě tahoun,ale snad jsem ho ted ukecal a 5.12. jdem fotit moje junkersky,orientky a triumphy at to mám už všechno,možná že ještě něco vytáhnu,ale to už asi není moc na chlubení :-) a taky možná vyfotíme něco z Romanovo sbírky,jestli už se ze vším nepochlubil,ale myslím si že ne :-)
kabi4 Odesláno 12. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2009 (upraveno) To Hommer 1: Jedna "neznalecká" otázka ohledně fce kompasu ? mimochodem dobrý jméno... Upraveno 12. listopadu 2009 uživatelem kabi4
hommer1 Odesláno 13. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2009 v10 hod. ráno namíříme hodinky tak,aby hodinová ručka směřovala na slunce.Pomocí příslušné kolonky otočíme kompasovou lunetu tak,že S (JIH) míří na 11 hod.to je1/2 vzdálenosti mezi 10 a 11 hod . Sever N je na 5 hodinách. to je příklad z návodu nepíše se tam jak se to dělá v noci a nebo v jiný čas:-) jak říkam rádoby kompas :-)
vendy Odesláno 17. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 Já mám dojem,že JIH se určuje na hodinkách tak,že hodinovou ručičku namířím na slunce a JIH se nachází na polovině mezi hodinovou ručičkou a 12kou na ciferníku hodinek.Musí se ale brát v úvahu,že v tom dělá b..rdel letní čas.Ta stupnice to ulehčuje,ale dá se využít i pro ,,pamatování si" kompasového kurzu při navigaci.Na některých leteckých kompasech se tahle otočná ,,luneta" vyskytuje také.
hommer1 Odesláno 17. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2009 No upřímně kdo to kdy bude používat já určitě ne ,ale nikdy neříkej nikdy,třeba až ztroskotám na pustém ostrově tak to zkusím. :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se