bibi Odesláno 29. června 2023 Nahlásit Odesláno 29. června 2023 Zdravím všechny. Zdědila jsem tyto omega hodinky (viz foto), u kterých bych ráda znala hodnotu a to nejen ve zlatě, ale celkovou. Jsou v perfektním stavu a fungují. Viz foto
Seamaster Odesláno 29. června 2023 Nahlásit Odesláno 29. června 2023 Predelavka kapesnich na naramkove, maji skutecne jen cenu zlata...
rmx Odesláno 29. června 2023 Nahlásit Odesláno 29. června 2023 A cena zlata (protože zlaté je jen pouzdro) se zjistí tak, že se vyndá strojek,sklíčko a dá na váhu. Někdy je pořeba i test ryzosti.
bibi Odesláno 29. června 2023 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2023 Děkuji za odpovědi, a podle čeho se pozná, že je to předělané z kapesních?
Horhe Odesláno 29. června 2023 Nahlásit Odesláno 29. června 2023 Protože to jsou normální kapesní hodinky, kam někdo přiletoval ouška kam se provlíkne řemínek a asi odstranil oblík
huhu4d Odesláno 29. června 2023 Nahlásit Odesláno 29. června 2023 A este su uska prirobene na zlej strane , otocene o 90 stupnov kvoli korunke ....
JirMat Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 Dobrý den, nechci zakládat nové téma, takže přidávám sem. Chci poprosit o pomoc s identifikací a radou kam se obrátit na servis hodinek / případně zda to má vzhledem k hodnotě smysl . ( Nemám zájem je prodávat ) Pokud jsem dobře hledal mělo by jít o hodinky z roku cca 1916. Funkční. Chybí sklíčko a vteřinová ručka https://photos.app.goo.gl/v6V55KSKNdpck1Up8 Druhé jsou také ? Omega , Zlaté, z roku cca 1912 https://photos.app.goo.gl/MEh5DSrcQKB1BCkv6 Chybí sklíčko, možná křivá minutová ručka. Funkční Doufám že jsem vložením odkazů neporušil pravidla, a pokud ano, moc se omlouvám. Budu rád za Vaše názory a zkušenosti.
Lamiczka Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 Předně vítej na foru. Je fajn, že jsi zbytečně nezakládal duplicitní vlákna. Ty první jsou omegy, rok může být cca jak píšeš, na internetu jsou k dohledání seznamy seriových čísel, podle kterých jde cca dekáda, nebo i rok určit přesněji. Vypadají na stříbrný pouzdro. Smysl je opravit může mít, pokud se jimi chceš občas pokochat. Hodně lidí tu má rádo hlasité tikání kapsáčů. Obrátit se dá například na Onyx Jihlava, případně další hodináře, záleží odkud jsi. Připrav se ale u těch kvalitních na delší čekací lhůty v řádu měsíců. Ty druhé na 99% nejsou Omega, kapsáče v té době vyráběl kde kdo, včetně lokálních malých hodinářů. Díly se daly koupit solo - pouzdra, strojky, ciferníky, ... Podle různých signací jde na webu často dohledat odkud cca pochází, jsou databáze jak starých kalibrů (hodinových strojků), tak značek. Cena bude vyšší u těch zlatých díky ceně kovu.
JirMat Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 před 5 hodinami, Lamiczka napsal: Ahoj, máš pravdu, ty zlaté opravdu nebudou Omegy - zmátl mě stejný design pouzdra. Při bližším pohledu vidím vyražené logo " Mobile" Internet v tomto případě mlčí, resp. je opravdu neurčitý. S delším časem opravy se z ohledem na jemnost mechaniky a dílů musí počítat, to je mi jasné. A ten krásný zvuk opravdu stojí za to. Jsou i poměrně přesné, cca 15 minut za 24h, to mi přijde super, na strojek který má sto let a poslední servis byl bůhví kdy . Jsem z polabí, takže je pro mne dostupnější Praha, ale v Jihlavě je prý krásná Zoo, takže by se to dalo spojit. Kromě těchto dvou jsem ve stejné krabici objevil ještě zlaté? zlacené ? kapsáče Pateck - ty sice také jdou, ale při nátahu je znát že není vše jak by mělo být. https://photos.app.goo.gl/ttJ3jHAHNx17upz6A Přiznám se že při zjišťování informací mne opravdu zaujala historie těchto padělků. Edit Bert: Jakkoli to vypadá, že @JirMat citoval @Lamiczka, není tomu tak. @JirMat to jen tak trochu dokurvil, a svůj text vepsal do smazaného Lamiczkova komentáře. @JirMat - příště lépe!
JirMat Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 Mea culpa, mea maxima culpa. Teď na to také koukám co se mi to vlastně povedlo.
Lamiczka Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 @JirMat První zásada je u starých hodinek je moc nenatahovat a nenechat je chodit, když nevíš, kdy byl servis (případně víš, že to je hodně dávno). Do hodinek se za roky dostal prach, případně se smíchal se starým olejem a vytvořil prakticky abrazivo. Když ty hodinky teď budeš natahovat, tak dochází ke zbytečnému opotřebení všech čepů a dalších dílů a zbytečně si tím můžeš komplikovat případnou opravu. Ty Patecky jsou poměrně zajímavá dobová raritka, to máš pěknej nález do startu. Zlatých pouzder bylo konstrukcí víc typů - solid gold (full gold), gold filled a gold plated. Doporučuju pogooglit Tady v tom videu to celkem pěkně (ne ve všem možná úplně přesně) vysvětluje
venousek68 Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2024 Zdravím, od rodiny jsem dostal za ůkol, zjistit kolik mají tito hodinky cenu, prý když dělám na tom počítači. Upřímně nevyznám se v tom, jediné co jsem našel je nějaká japonská aukce a to je vše. Zkoušel jsem i aplikaci od Chrono24 a ta mi dává úplně jiné hodinky. Budu rád, když mi někdo poradíte. Klidně bych si za to i zaplatil ale nejsem Pražák a u nás nikdo nic takového nedělá. https://imgur.com/a/BjOrYZP
Lucky Lucaso Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2024 To bude tim, ze to budou fejky. Proto si nic relevantniho nenasel.
Dokusan Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2024 (upraveno) před 3 minutami, Lucky Lucaso napsal: To bude tim, ze to budou fejky. Proto si nic relevantniho nenasel. Tak asi to fejky budou, ale něco podobného se vyrábělo https://www.chrono24.cz/omega/omega-de-ville-18k-gold-diamond-dial-box--papers-1990--id29059008.htm Upraveno 10. ledna 2024 uživatelem Dokusan
Lucky Lucaso Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2024 (upraveno) Podle reference by meli vypadat takhle. Nasel jsem i podobny tem jeho, ale maj jinou hodinovku, chybi mu nápis Swiss Made na cifru. Chybi napis na dynku a misto toho jsou tam nejaky hnusny sroubky. A to logo omegy je taky takovy cely natisteny na hovno. Tak si myslim, ze jsou to fejky. Ale treba se pletu Upraveno 10. ledna 2024 uživatelem Lucky Lucaso Edit
Seamaster Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2024 (upraveno) Zdar, no ja bych tak kategorickej nebyl... Sice z tech spatnych fotek na mobilu vidim temer prd, ale warranty karta je vyfocena pekne a ta je origo, sedi i country code na karte 1211=Nemecko... chci foto strojku. Edit: tak jsem u PC klonim se tez k fejku ted jak koukam na ty hodinky...ta WC ma sice spravny country code, ale je spatne umistenej.... Ale foto stroje to rozsekne definitivne. Upraveno 10. ledna 2024 uživatelem Seamaster
Lucky Lucaso Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2024 Ja myslim, ze foto strojku uz nikdy neuvidime a hodinky se objevi nekde na aukru nebo bazosi. Primarne mu slo prece o cenu.
JirMat Odesláno 11. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2024 @Lamiczka Díky za odkaz na zajímavé informace. Předpokládám že se to dá přenést i na hodinky evropského původu. Ještě k těm Pateckum, plagiátorská dílna ( pravděpodobně Armand Schwob & Brother) si asi nevedla záznamy o výrobcích že ? Takže při dataci stáří musím vycházet maximálně ze záznamů o soudních procesech atd.. Tedy cca 1885 ? Myslíš že je to reálné ?
Lamiczka Odesláno 11. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2024 Zaprvé velmi dobrá práce s hledáním informací, paráda. Klidně sem hoď i odkazy, kde jsi to našel, pro ostatní to může být zajímavý a pro další nováčky v budoucnu dobrý zdroje, když budou hledat sami. Zadruhé vypadáš na velmi solidního budoucího pacienta (jako bych viděl sebe v roce 2012 :D) tak jedno varování. Chronobundus je ošklivá, velmi nakažlivá nemoc na kterou existuje pouze podpůrná a velmi nákladná léčba. Takže dokud je čas buď zdrhni a zapomeň, že tohle forum existuje, nebo vítej v klubu a nezapomeň si to užít Vlastně ti závidím, že jsi úplně na začátku... 1885 +-10 let vypadá reálně, většinou to lze určit dle použitého kalibru, tvaru pouzdra (tuším existují hrubé datace dle obrtlíku a jeho uchycení, ale to není tak přesný), ruček, ... Jsou tady ale větší machři na kapsáče, než jsem já...
JirMat Odesláno 11. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2024 Díky, snad se my povede držet se od této "závislosti" dál Ale bude to docela těžké, za těch pár dní co pátrám se mi ty tikající mrchy dostaly dost pod kůži. V době googlu asi není problém informace najít, ale spíš je nějak relevantně poskládat. To mne vlastně přivedlo sem na fórum. A samozřejmě zvědavost zda člověku v šuplíku náhodou neleží jmění Kromě těchto tří se tam válí ještě pár dalších kousků, ale nevím jestli to už není spíš do jiného vlákna - přeci jen už teď jsem trochu od značky Omega odbočil Jeden z mnoha zdrojů https://journals.openedition.org/etudescaribeennes/7370?lang=en#bodyftn9
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se