cali Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 tak pokial ide o skusenosti tak u mna 2824 tvori vysoko cez 50% zbierky a este som s nou nikdy problem nemal..... aj hodne stare a jete kusy z ebay isli "ako hodinky" aj bez servisu..... co mam tak po ebay presmejdene tak zastavam nazor ze skor sa znici puzdro nez ten stroj,... ak zhana clovek stroj pre nejaky vlastny bastl tak sa oplati pohladat nejake vintazky za babku a ten stroj vacsinou funguje v pohode Najradsej odchadza ulozenie rotora hlavne starsie stroje tohoto designu (este bez lozisiek na rotore) trpia hdone na to ze casom sa tie perka ci ako to nazvat co drzia rotor pripadne ten nit ak je to nitovane vylagruju a rotor sa potom zacne suchat o dynko ale u 2824 (s loziskami) aj hodne jetych som to este nepozoroval takze vychtavka od eterny zabrala (cim netvrdim ze som znalec len to ze mam podla toho co som dosial videl v 2824 doveru)
ANT Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 6r15 je v podstatě 7SXX kalibr s přidaným ručním natahováním, hackingem a natahovacím pérkem z nové slitiny, které mu dává dlouhou dobu chodu... dik za fakt zaujimave info
cody Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 ja ve ww griluju dvoje hodinky Seiko s kalibrem 7xxx a oboje bez problemu Ja teda griluju k smrti rad a porad, jen ne hodinky:-) Nesouvisi to s nastavenim grilu? Obcas ctu ruzne postupy pro spravne grilovani urcitych hodinek. Z toho mi vychazi, ze kdyz mam nevhodny gril nebo mi neumozni spravne nastaveni, muze bejt problem. Ale nejni to problem Seika potazmo zadnych hodinek:-) Nevis Kibi jaktoteda je?
Tomas M. Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 6r15 je v podstatě 7SXX kalibr s přidaným ručním natahováním, hackingem a natahovacím pérkem z nové slitiny, které mu dává dlouhou dobu chodu. Je přesnější než kalibry řady 7SXX, ale nikdo neví proč - ani borci ze Seiko and Citizen fóra, kteří jej kompletně rozebrali a porovnali s kalibrem 7SXX. Díky nižší frekvenci můžou být servisní intervaly delší než u Ety. Jak Eta , tak i 6R15 jsou kvalitní kalibry, která vydrží desetiletí. Eta 2824 je konstrukčně kalibr s ručním nátahem s "nalepeným" mechanismem pro automatický nátah. Automatický nátah je poměrně komplikovaně řešen. Eta 2892 má již automatický nátah lépe integrovaný. 6R15 pochází z kalibru, který měl pouze automatická nátah, takže konstrukční řešení automatického nátahu zde je robustnější a jednodušší. Všechny tyto informace mám z různých diskuzních fór, kalibr jsem nerozebíral ani jeden.... Prozradte mi prosim jaky je rozdil mezi Eta 2824 a Eta 2824-2? Diky.
Návštěvník SukHoi Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Prozradte mi prosim jaky je rozdil mezi Eta 2824 a Eta 2824-2? Diky. žádnej = je to to samý
Tomas M. Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 žádnej = je to to samý Cekal jsem odpoved typu vypepsena verze puvodniho... Diky
Návštěvník SukHoi Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Cekal jsem odpoved typu vypepsena verze puvodniho... Diky no ona je ETA 2824 vlastně Eterna 1429, ale to je fuk
Tomas M. Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 S 6R15 jsem neměl tu čest, 2836-2, což je vlastně to samé co 2824, mi dělá půl vteřiny denně. Nikdy jsem neměl s ETOu problémy. Nevím, jestli má seiko taky nějaké kvalitativní úrovně kalibru 6R15 jak to má ETA (standart, elabore, top, chronometr). Pokud bych si měl vybrat hodinky s 6R15 nebo ETA standart či elabore, přiklonil bych se k 6R15. Ale pokud by se mělo jednat o ETA top nebo chronometer, vzal bych ETA. Jenže hodinky s ETA top nebo chronometer budou cenově někde jinde. Kdyz koukam na hodinky v cenove kategorii 10 tis s ETA strojkem, jedna se tedy o standart, ze? Z informaci co jsem tu vycetl bych se take radeji priklonil k hodinkam s 6R15. Pokud bych vyloucil radu sportovnich Sumo prijdou mi vsechny dost podobny tomu co mam doma. Hlavne se mi nelibi na cifernniku provedeni znacek predstavujici jednotlive hodiny.
Návštěvník SukHoi Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Kdyz koukam na hodinky v cenove kategorii 10 tis s ETA strojkem, jedna se tedy o standart, ze? Z informaci co jsem tu vycetl bych se take radeji priklonil k hodinkam s 6R15. Pokud bych vyloucil radu sportovnich Sumo prijdou mi vsechny dost podobny tomu co mam doma. Hlavne se mi nelibi na cifernniku provedeni znacek predstavujici jednotlive hodiny. 2824 je dost dobrá, stejně jako 6R15 - 6R15 má jeden benefit navíc a to delší chod - tuším 50 hodin což je v této cenové relaci vzácnost
Tomas M. Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 no ona je ETA 2824 vlastně Eterna 1429, ale to je fuk Hledal jsem Eterna a nasel zatim jen toto: http://forum.chronomag.cz/lofiversion/index.php/t12159.html
Tomas M. Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 2824 je dost dobrá, stejně jako 6R15 - 6R15 má jeden benefit navíc a to delší chod - tuším 50 hodin což je v této cenové relaci vzácnost Dnes jsem hledal na foru porovnani techto typu strojku. Docetl jsem se v podstate to co rikas. Tech 50 hodin je asi plus. Take v nejakem vlakne bylo, ze neserizene strojeky 6R15 chodi presneji nez konkurencni.
Návštěvník SukHoi Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Hledal jsem Eterna a nasel zatim jen toto: http://forum.chronomag.cz/lofiversion/index.php/t12159.html na chronometrii jsem kdysi četl, že 2824 vychází z tohoto strojku z roku 1955 - jestli je to pravda nevím a a ni neposoudím, nejsem hodinář
Onisan Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 ETA 2824 v několika hodinkách nněkolika firem.... hrubé, až neslušné zacházení, žádný servis a žádná porucha, odchylka a pod. ... prostě za mě "spokojenost"
X-Bob Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 miluju 6R15 Ale na mě teď nedejte. Eta 2824 jsem měl a taky super (hlavně teda v Archimede, tam eta echt přesná, v Primkách to bylo už horší)
Tomas M. Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 ETA 2824 v několika hodinkách nněkolika firem.... hrubé, až neslušné zacházení, žádný servis a žádná porucha, odchylka a pod. ... prostě za mě "spokojenost" Pokud budu nosit hodinky kazdy den je realne, ze vydrzeli vice jak 5 let? Rad jezdim na kole, kazdy den do prace na kolobezce, chodim na squash, na brusle, obcas nejake koupani a vetsinou sem se v hodinkach i sprchoval.
Onisan Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Podle mých zkušeností to reálné je.. ale asi nebudou vypadat nejlépě, řemen bude smrdět, resp. po roce ho budeš muset vyměnit Ale samozřejmě to vše záleží na tom jaké hodinky a od jaké značky to budou a chce to taky trochu toho sportovního štěstíčka aby se ti vyhla nějaká ta devastující katastrofa
X-Bob Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 slušné hodinky určitě. Ad sport - kolo - horské??? Na squash a spol. bych asi zvolil bytelný quartz. Squash jsem nikdy nehrál, matně tuším, že se nějak plácá "plácačkou" echt silně do míčku... Ty rázy (asi jak na tenisu) by mechanice jistě nedělaly dobře.
little_w Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Tomasi, par dni e uz tady "pozoruji" a chci te tedy videt za par mesicu. S tou tvoji zvidavosti mas nabeh na slusnou sbirku Na squash si kup G-Shock nebo Timexy (proste digi), a dal bych to videl tak, ze si koupis nejaky Seiko potapky a urcite prubnes nejake pilotky... ale treba se pletu Samozrejme ti to schvaluji, je to fajn zacatek (A jinak je to standardni prubeh, chytil jsi chronobundus.)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se