Přejít na obsah

OMEGY "cibule" z pozůstalosti

Dalik

Doporučené příspěvky

Dobrý den páni odborníci,

dovolil bych si Vás poprosit o nějaké podrobnosti k těmto hodinkám. Hodinky mám z pozůstalosti/dědictví. Jsou to Omegy, vpředu mají otevírací sklíčko, vzadu mají dvě víčka - na vnitřním je napsáno OMEGA GRAND PRIX PARIS 1900. Z druhé strany je číslo 3482723, nad tím je vlevo 24 a vpravo Y. K hodinkám je řetízek. Prosím o bližší určení - odhad stavu (ciferník je hůře čitelný a hodinky nejdou), roku výroby a případně o odhad ceny. Stříbrné nejspíš nebudou, což?

Děkuji za váš čas a odpovědi. Dalik

PS: Hodinky nejsou na prodej, jen bych rád věděl, co vlastně mám.

post-5348-1231527191.jpg

post-5348-1231527248.jpg

post-5348-1231527280.jpg

post-5348-1231527328.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle sériového čísla pochází z období mezi lety 1908 a 1912. Myslím, že budou mít ještě kolíčkový krok, mám ve svých na pohled podobný strojek, i když jsou o něco málo mladší.

Stříbrné pouzdro z fotek nepoznám. V té době to nebylo neobvyklé, ale pak byl ze stříbra většinou i "krček" u korunky a ten na těch Tvých vypadá spíš na černěný kov. Podobně na mne působí i ten kraj okolo sklíčka, ale to je tak blbě nasvícené, že fakt nevím.

Ciferník je zvláštní - z té doby bych čekal spíš porcelán nebo smalt, tohle vypadá na podobný na stříbře založený povrch, který se používal v některých Primkách. Pokud je to opravdu tak, tak se to renovuje dost blbě - pochopitelně je možno nechat jen natisknout nové indexy, ale s vlastním povrchem se neudělá nic. Jedině odstranit a udělat znovu - technicky to udělat lze.

Cena tak do 100 Euro. Pokud jdou a strojek je opravdu v dobrém stavu, tak třeba i 150. Jinak jako dárce orgánů tak do padesátky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
....jen bych rád věděl, co vlastně mám.

nejsem odborník ale pochopil jsem z toho, že to jsou Omegy které nejdou ... žádný poklad to nebude - cena jedné plné nádrže benzínu u středně velkého auta, pokud jsou z drahého kovu tak je potřeba přičíst hodnotu dálniční známky z prahy do brna na dva dny - já bych je z nostalgie nechal opravit a uložil do depozitáře

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Sorry ale je to vazne OT.... kedy si naposledy videl 50 ci 70% zlavy na nove omegy? tak ako je tomu casto u inych znaciek.... a skor je pravidlom ze nejaky model nejde zohnat nez ze by sa ich po skladoch valali desiatky....

je pravda ze nove omegy nie je tazke zohnat tazke je zohnat tych 3000EUR (ci viac) potom to uz ide hladko :)

Odkaz ke komentáři

Sorry ale je to vazne OT.... kedy si naposledy videl 50 ci 70% zlavy na nove omegy? tak ako je tomu casto u inych znaciek.... a skor je pravidlom ze nejaky model nejde zohnat nez ze by sa ich po skladoch valali desiatky....

je pravda ze nove omegy nie je tazke zohnat tazke je zohnat tych 3000EUR (ci viac) potom to uz ide hladko :)

OMG to bol vtip... :worried_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...