Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den všem, manželka procházela svoji šperkovnici a všiml jsem si dvou dámských hodinek. Ty z nerezu nosila na střední a asi určitě jsou bezcenné, ale ty druhé ze žlutého kovu jsem vzal do ruky a okamžitě se oživili. Musí být mechanické na automat. Na ciferníku jsou malé nápisy včetně Swiss. Ze zadu je na krytce něco malinkého čitelného jen lupou. Má je po babičce, kterou jsem nikdy nepoznal. Hodinky dostala od dědy, který už pár let nežije, dnes by mu bylo 98. Byl to velmi chytrý člověk, co po 2 sv.v až do důchodu dělal pro jednu všeobecně známou firmu, které ve finále dělal ředitele. Většinu života strávil ve světě, od Číny, Afriku a Ameriku až po prokletou západní Evropu. Máme od něj spoustu zajímavých jiných věcí. Dá se k těmto hodinkám zjistit nějaké info? Kolik mohou dnes stát? Neprodáváme, je to památka, ale na hraní pro děcka asi taky nebudou? Děkuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem perlufanda
Odesláno

Určitě stejné najdeš, možná by byly lepší na kůži, ano budou automaty,dopřát jim servis, rozebrat, vyčistit,namazat, seřídit a nosit. Značka Eterna poměrně známá, nebude problém identifikovat přesněji. Dobrý lov.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím pánové

Mladej mi poslal od přítelkyně tyhle hodinky.Počítám,že se jich chce zbavit 😅 a chtěl bych mu k tomu něco zjistit. Mám jen tohle foto,ale řekl jsem mu at pošle i dýnko. Co jsem koukal na net tak mi tam moc nesededí ta červená ručka. Díky

Odesláno

No, tak ve zkratce: neexistují žádné hodinky PABĚDA, jsou jen POBĚDA. Výrobní číslo mi nesedí na rok výroby. Pokud 1958 ano, pak se Pobědy nevyráběly pouze v Moskvě, ale i v dalších dvou městech. Červená ručička tam nepatří. Hodinář píše o zlatém pouzdru. Váha 10,4 gramů. IMHO píčovina, odhadují to na váhu pouze dýnka.

Potřeboval bych vidět můstek.

Odesláno

Došlo mi to, při komparaci s dalšími hodinkami. To 4-54 ten idiot (pseudo hodinář) opsal právě z můstku. No, a to neznamená kalibr, ale to, že hodinky byly vyrobeny ve čtvrtém čtvrtletí roku 1954.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...