Přejít na obsah

Citizen promaster NY0040 jde napřed o 50s za den

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, po různých Seikách 5 SKX atd. jsem si zakoupil Citizen Ny0040 se strojkem 8204. Hodinky jdou o 45-55s za 24h napřed. Počítáno se zapisováním času, ale také měřeno aplikací. Zakoupil jsem si tedy hodinky ještě jedny. Tyto jdou o cca 20s za 24h napřed ale luneta má velkou vůli v ploše a kýve se a cvaká. Četl jsem že tento strojek je velice přesný. Bohužel mám zatím jen tyto zkušenosti. Je to normální? Děkuji moc za info

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

tolerance dle výrobce je -20 až +40 s/den. Moje první NY0040 jdou + 1-2 s/den a druhé NY0086 jdou + 10-11 s/den.

Že luneta cvaká je OK. 🙂 Luneta je posazená trochu nad pouzdrem, takže ano, trochu se při pohybu kýve směrem nahoru a dolů. Ale tak je to už z výroby.

Měj se.

L.

Upraveno uživatelem lukassob
Odesláno

Děkuji za odpovědi. Nevím tedy proč u jednich se luneta kýve a u druhých ne. Navíc dávat dalších 900,- za seřízení u nových hodinek v záruce se mi také moc nezamlouvá. 

Odesláno

Kupoval si u AD? Pokud Ano tak tolerance pro 8204 je -20/+40 takže seřízení by mělo jít na náklady servisu. Ale určitě ti doporučí je zhruba 30 dní nosit, aby si strojek sednul. Stejně tak by měl servis vyřešit případné usazení lunety.

Odesláno

@Lokal možná by šly seřídit v rámci záruky. Jen je nechej trochu proběhnout, případně kontaktuj prodejce a domluv se na dalším postupu. 

Ohledně lunety těžko soudit. Jestli máš možnost, můžeš je zkusit vrátit. Na mých je směrem k pouzdru spíš takové jemné cvaknutí. Nic extra výrazného.

IMG_20231230_113907.jpg

Odesláno (upraveno)

Vrátit, pokud to ještě jde. Oboje. A koupit jedny u AD. Timestore to myslím do pár dní nebo týdnů umožňuje. Akorát je možná pošlou někomu dalšímu. Vzhledem k tomu, že občas někomu pošlou něco bez fólií.

Mám teda jenom tsuyosy, ale ten strojek mi chodí +15 denně bez ohledu na cokoli. Zima, léto, nošený, odložený. 

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...