7jerry7 Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 (upraveno) málem bych zapoměl, to největší její plus je fokus-změna kužele světla-je to snad první led baterka, co to má-užívá je myslím i celní správa ČR doplňuji odkaz na čelovky http://www.led-lenser.cz/celove-svitilny.php Upraveno 25. ledna 2009 uživatelem 7jerry7
budo Odesláno 25. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 (upraveno) Čelovku jsem vybral Zebralight H30 - Q5 (jen jsem ji měl levněji, byla v akci) - vřele doporučuju! Je úžasná! a svítilnu koupim pravděpodobně Fenix LD20 Jinak ostřitelná je třeba Fenix E20 Ta by mne taky celkem lákala, jak vlastnostmi, tak cenou, ale je osazená diodou Cree 7090 XR-E LED (bin Q2), zatímco F LD20 má v sobě Q5. A ta je výkonnější. Mimochodem tu Zebru vřele doporučuju! A pokud bys potřeboval větší výkon, pak ber H60. Upraveno 25. ledna 2009 uživatelem budo
PepaSFI Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 já si teď koupil jen tak kvůli srandě v kauflandu za dvě stovky velkou baterku tříbuřtovku. je to celé v černém hliníku, s těsnícíma gumičkama a prý to má 3 W ledku. Je v tom jakýsi dost ohavně vypadající led modul ale aspoň je přilepený na hliníku tak se to snad neupeče. Bere to asi půl ampéry a svítivost těžko říct. Asi tak bych ji srovnal s akumulátorovou svítilnou z Polska která má v reflektoru 7 klasických 5mm ledek. Ještě si musím pohrát s nastavením polohy toho svítítka. Ta destička je totiž na závitu a pokud je úplně zašroubovaná tak je to úplně mimo ohnisko reflektoru a tudíž to svítí blbě. Když je o pár závitů vytočená tak zas rachtá a hýbe se. Prostě soudruzi v Číně někde udělali chybu. Ale jinak je to mechanicky důkladné a myslím že by to mohlo i těsnit. Za ty prachy to může být slušný základ na zbastlení něčeho výkonnějšího kdyby to časem chcíplo.
budo Odesláno 25. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 koukám na ty Led Lenser, a koukám, že to pěkně motají, na tom svém webu. http://www.led-lenser.cz/8417---led-lenser----p17.php - uvádějí Jedna Cree LEDioda LUXEON? má životnost ..... Jenže to spojení je nesmysl. CREE je jeden výrobce LED s označením taktéž CREE a druhý výrobce jménem Lumileds vyrábí diodu LED Luxeon. Takže "Cree LEDioda LUXEON?" je prostě kravina. 7jerry7 - neochodí se to ostření? Nepřeostřuje se po čase svítilna samovolně?
7jerry7 Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 budo, nene, nesleduju žádné změny a že s ní opravdu ty dva roky celkecvičím, má za sebou i pár pádů, většinou z ruky na tvrdý podklad, ale ani jednou mě, vždy když ji měl někdo-že se jenom mrkne ...jinak v tom ostření mi to přijde, že je to dotěsněno o kroužkem, takže jsem li v jakékoliv poloze mezi minimem a maximem, je tam malá vůle(od začátku stejná!), ale jakmile ji daš do poloh min/max, tak se jakoby dotahne. Ale nejvíc mi vyhovuje doba svítivosti, páč když přepojuju světelné krabice, bo něco v rozvaděči, tak opravdu jde třeba hodinu v kuse o obvykle mám baterie tak na měsíc až dva...to když jsem před koupí četl u ostatních dobu svítivosti třeba 18h, tak mi to přišlo fakt málo....tahle je sice dražší, ale padne super do ruky a je dobře zpracovaná... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
budo Odesláno 25. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 PepaSFI: nekde tuším na Ledmanii o něčem takovém psali. Dle mého škoda vyhozených peněz ... Ty svítítka mne celkem chytly ... a taky to vypadá jako levnější koníček, než hodinky ... hihihi
budo Odesláno 29. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Pokud by to někoho zajímalo, nakonec jsem k Zebře vybral svítilnu Fenix PD30. Jako zdroj používá 2 x CR123A, tedy stejné články, jako Zebra. Je to kompaktní, rozměry maličká svítilna, ovšem výkonem velmi slušná. Dnes mi přišla, teď se stmívá, takže ji pomalu budu moct vyzkoušet v její plný kráse. Jinak ledmania, fotonmag a forum mne opravdu hodně zaujaly
Návštěvník YPO? Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 ........ vybral svítilnu Fenix PD30. napiš potom nějaké zážitky - tváří se to velice slušně a kompaktně
THX1138 Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Já mám kapesní Inova X1. Je na jednu tužkovku a svítí dobře. Jakožto (bývalý) jeskyňář mohu s klidem doporučit Petzl. Pokud možno Aceto, i když to není LED:D.
budo Odesláno 31. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2009 (upraveno) napiš potom nějaké zážitky - tváří se to velice slušně a kompaktně Tak svítilnu zatím nosím běžně při sobě, aniž by mi jakkoli někde překážela. Buď v kapse nebo na opasku v praktickém pouzdru, které bylo součástí balení. Na naprostou většinu běžných potřeb mi zatím postačil režim low (9 lumenů/65h), ale co si budeme povídat, poprvé v životě mám v ruce tak výkonnou kapesní svítilnu, takže šajnuju i na výkonnější režimy. Náhodně jsem přišel na fígl, kdy při držení jednou rukou mohu přejít rovnou do turbo režimu, aniž bych k tomu musel použít standartní utažení hlavy svítilny. Stačí v ruce protichůdně stlačit svítilnu, jak je naznačeno šipkami na fotkách. V případě potřeby okamžitého přechodu do turbo režimu tedy svítilna umožňuje jeho operativní zapnutí, což se v některých situacích může velmi hodit. Oproti modelu P3D, ze kterého PD30 vychází, je osazena v přední části kroužkem ve stylu matice, který zajišťuje stabilitu svítilny při položení na šikmou podložku (např. kapota automobilu). To je plus. Co se týče napájení svítilny, používá 2 jednorázové lithiové baterie typu CR123A (případně nabíjecí akumulátory RCR123A), které umožňují diodě CREE XR-E Q5 vyšší využití jejího výkonového potenciálu. Proto jsem dal přednost PD30 před delší PD20 používající baterie typu AA, která má menší svítivost. Do budoucna koupím nabíječku, akumulátory RCR123A a není co řešit. Jinak doporučuji pročíst skvěle zpracovanou recenzi staršího modelu Fenix P3D. Z ní pak lze vycházet s tím, že novější model Fenix PD30 nabízí trochu odlišné hodnoty přednastavených režimů, delší výdrž na low a silnější turbo. Za zmínku stojí i voděodolnost dle standardu IPX-8 (testováno pod vodou v hloubce 1,8 metru po dobu 30 minut). Reflektor je koncipovaný na dosvit krátkých a středních vzdáleností. Mezi svítilny s dlouhým dosvitem označované výrazem thrower se PD30 řadit nemůže, přesto naprosto dostatečně posvítí na vzdálenosti do 50m a pro uspokojivou orientaci vám dosáhne do cca 150 - 200m. PD30 je kompaktní malá a lehká, přesto velmi výkonná svítilna, jejíž každodenní přítomnost ve vaší kapse či na opasku vás opravdu nijak neomezí a nabídne vám jak dlouhodobý (65h) nižší, tak i krátkodobý (cca 1,5h dle typu baterií) velmi vysoký výkon. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. ledna 2009 uživatelem budo
budo Odesláno 31. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2009 Ano, nákup zatím 2x s maximální spokojeností. Objednávku zpracují prakticky okamžitě (i velmi pozdě večer), druhý den odešlou a další den ji máš na poště.
plumbum Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 (upraveno) Tiež mám veľmi dobré skúsenosti s Kronium.cz .Sú veľmi promptný. Nakúpil som tam už mraky lampášov.Najobľúbenejší je Nitecore D10. Je to super ľahučký lampášik , naozaj vhodný na každodenné nosenie.Bol som s ním spokojný po všetkých stránkach až kým mi nepadol na dlažbu..Po páde zostala ohnutá obruba , sklíčko naštastie neprasklo, ale tým , že obrubu vyhlo , prestala tesniť a preto lampáš prestal byť vodovzdorný. Preto som ho venoval manželke tá sa z neho teší a svieti si s ním , keď kojí malého v noci.. Ja som si zakúpil další taký istý D10 s tým že sa oň už budem lepšie starať.Prišiel v málinko inom farebnom odtieni-úplne čierny,teda iná séria. Včera mi padol na dlažbu, nebudete mi veriť na to isté miesto , kde ten predtým. Teraz sa stalo to , že obruba sa vyhla rovnako , ale už nie v takej miere ako tá predtým a zostala vodotesná. Po bližšom porovnaní lampášikov som zistil , že ten z prvej série sa nelíši len vo farebnom odtieni a rýchlosťou stmievania /stmieva pomalšie ako ten z novej série/ ale že aj predná príruba už neni taká odľahčená a tenučká , ale je spevnená a asi o milimetrík hrubšia.Myslím že by mu pomohol další upgrade v továrni , napríklad pridaním takého ochranného ráfika ako má jeho vačší brat D20 Preto odporúčam mať na lampášiku vždy šnúrku a mať ju pripevnenú na ruke... Upraveno 2. února 2009 uživatelem plumbum
plumbum Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Tak toto je fakt sila, teraz som zo zvedavosti pozrel na Krónium a už je v ponuke novšia verzia s tým strieborným ráfikom v predu , presne ako som vravel , že by to mohli spraviť. Súdruhovia v NDR sú velmi šikovný
plumbum Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Ešte sa podelím s postrehmy ohľadne čelovky Zebra light H60. Je to velmi dobrá čelovka , hlavne čo sa týka váhy, výkonu a možnosťou regulácie a tým aj jej výdržou.Svetelný kužeľ je ideálny.Jediná vec čo mi na nej vadí je , že pri vybití akumulátora sa sama vypne bez nejakého predchodzieho upozornenia.Je to dosť veľká škoda, pretože už sa mi v teréne pár krát stalo , že sa vypla v kritickej situácii
budo Odesláno 26. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2009 No, kdyz se ti takhle vypne, tak to vypada, ze vypina ochrana akumulatoru (predpokladam, ze pouzivas lithiovy a ma ochranu). Obvod chrani akumulator pred hlubokym vybitim, ktere je u lithiovych clanku nebezpecne. Proto vypne. Jinak by Zebra mela indikovat vybiti napajeciho clanku rychlym blikanim a po prepnuti na nizsi rezim by jeste mela svitit. POZOR! Akumulatory znacky AW jsou momentalne to nejkvalitnejsi, co lze vubec poridit. Overeno praktickymi testy. Pokud byste mel nekdo zajem o nakup primo za ceny vyrobce, tak na CPF MP. Pro srovnani cen si muzete mrknout treba na Kronium Doporucena nabijecka pak je UltraFire WF-139
Toams Odesláno 27. února 2009 Nahlásit Odesláno 27. února 2009 Tak toto je fakt sila, teraz som zo zvedavosti pozrel na Krónium a už je v ponuke novšia verzia s tým strieborným ráfikom v predu , presne ako som vravel , že by to mohli spraviť. Súdruhovia v NDR sú velmi šikovný obavam sa, ze nie su ... na tej fotke je D10 spolu s EX10, ktora ten ocelovy kruzok ma ... tiez na tu D10 pozeram a velka dilema v merku mam presne tieto (okrem Zebry) http://www.nejvykonnejsi-led-svitilny.cz/v...y-pejskare.html ta D10 by uz bola s ledkou R2, ostatne Q5 nejake oporucanie, ktoru vybrat? diky
budo Odesláno 27. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2009 obavam sa, ze nie su ... na tej fotke je D10 spolu s EX10, ktora ten ocelovy kruzok ma ... tiez na tu D10 pozeram a velka dilema v merku mam presne tieto (okrem Zebry) http://www.nejvykonnejsi-led-svitilny.cz/v...y-pejskare.html ta D10 by uz bola s ledkou R2, ostatne Q5 nejake oporucanie, ktoru vybrat? diky Pokud bys jeste zvazil volbu typu napajeci baterie, tak lithiove clanky CR123 a RCR123 (R=rechargeable) jsou pri blizsim zkoumani vyhodnejsi nez AA baterie. Sice je treba dokoupit nabijecku, ale clanky CR123 maji vynikajici vlastnosti i pri velmi nizkych teplotach a navic s nimi z LEDky dostanes vyssi vykon, maji vyssi napeti. Argumentace proti byvaji, ze AA baterii koupis na kazdem rohu. To bych jako rozhodujici faktor nebral, protoze kolikrat se ti stane, ze nebudes pripraveny (mit nabite aku) a budes muset narychlo kupovat baterie? Navic, dnes uz koupis vsechno, takze CR123 clanek jiste koupis bezne taky, ne sice na pokladne v potravinach, ale v elektre urcite ano. V malych svitilnach rozdil mezi R2 a Q5 udajne temer nerozeznas, takze Q5 rozhodne neni spatnou volbou. Pokud bys uvazoval treba i o levnejsi variante, mrkni na DX. Kvalita neni tak vysoka, jako u znackovych svitidel, ale lidi, co tam nakupuji, jsou spokojeni. Taky uz mam ve wishlistu par veci. Navic Nabijecka WF-139 je tam levna. Postovne je zdarma, celnici zasilky zpravidla projdou bez povsimnuti. V kombinaci s AW akumulatory koupenymi z CPF MP za nejnizsi mozne ceny je to imho idealni volba. Pokud trvas na nakupu znackoveho svitidla z tveho odkazu (taky jsem jako prvni nakoupil znackova), vyber podle pocitu, pripadne ceny, nemas co zkazit.
budo Odesláno 21. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2009 Kdyby někoho zajímaly ty světýlka, něco jsem přikoupil .... http://forum.fotonmag.cz/index.php?showtopic=584 http://forum.fotonmag.cz/index.php?showtopic=585 .... další mám v podpisu ... ještě časem nějaký multičip a bude to komplet .... nejspíš něco s LED SSC P7 .... třeba něco odsud ... http://www.dealextreme.com/products.dx/category.903
Návštěvník YPO Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 vzhledem k tomu, že musím mít každou krávovinu a Harry měl minulý týden v putyce baterku která opravdu svítí (vyzkoušeno na loloHHovi, který stále leží na očním), tak jsem si vybral to co se mi nejvíc líbilo (doufám, že to bude i svítit) mám několik starších svítilen maglite a už na první pohled je evidentní, že se tenhle segment pohnul směrem dopředu až to otestuji tak budu pokračovat popis převzatý ze stránek kde jsem nakupoval (www.ledshop.cz) LED svítilna EagleTac P10A Poštovné ZDARMA Špičková svítilna s LED diodou Cree Q5 na jednu tužkovou baterii. Jedná se o univerzální svítilnu s vysokou svítivostí 130 lm. Díky kvalitnímu strukturovanému reflektoru je světelný kužel hladký, ohnisko je mírně širší s plynulým přechodem do halo. Svítilna Vás neobtěžuje množstvím výkonových a blikacích režimů, jež potřebuje málokdo a pouze komplikují obsluhu. Zvolit lze dva dobře odstupňované režimy výkonu mezi kterými se přepíná pootočením hlavy svítilny. Díky tomu je ovládání rychlé a jednoduché. Parametry: Je použita špičková LED dioda Cree XR-E Q5 s životností 50 000 hodin. Používá jednu tužkovou baterii AA, lze použít NiMH akumulátory nebo 1,5 V litiové baterie Heter, se kterými se dosáhne nejdelšího času svícení. Použít lze také alkalické baterie, ale v turbo režimu začne svítivost zanedlouho pozvolna klesat. Svítilna má totiž značný proudový odběr a alkalické baterie v takovém případě nejsou schopny dlouhodobě udržet dostatečné napětí. Elektronika svítilny má ochranu proti poškození při opačném vložení baterií. Dva režimy výkonu: turbo režim 130 lumenů (výdrž 1,2 hodiny) a základní režim 37 lumenů (výdrž 8 hodin) Elektronika A400 udržuje konstantní proud LED diody, takže svítilna svítí stále stejně intenzivně až do vybití baterií. Svítilna je vodotěsná dle standardu IPX-8 (10 hodin v hloubce 60 centimetrů) Díky kvalitnímu strukturovanému reflektoru má svítilna velmi slušný dosvit. Tvrzené sklíčko "Syntax II" s antireflexní úpravou, která zaručuje 99% světelnou propustnost. Svítilna je vyrobena z letecké hliníkové slitiny s úpravou HARD ANODIZED III, která vytváří velmi tvrdý povrch odolný vůči poškrábání. Čelo svítilny je opatřeno vysoce odolným kroužkem z nerezové oceli (demontovatelný), celá konstrukce je přizpůsobena vyšší nárazuvzdornosti. Odnímatelná ocelová spona pro připevnění svítilny na opasek. Rozměry a hmotnost: Délka: 108 mm Průměr: 26 mm Hmotnost: 77 g (bez baterií) Použití: Svítilna se ovládá taktickým spínačem na konci svítilny s funkcí rozsvícení namáčknutím. Dva režimy, turbo a normal, se volí pootočením reflektoru: při utaženém reflektoru svítí svítilna v turbo režimu 130 lm, při povoleném reflektoru v základním režimu 37 lm. Obsah balení: Svítilna, textilní opaskové pouzdro, šňůrka na zápěstí, gumová krytka spínače a dva náhradní o-kroužky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se