B.F.G. Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 Takže to shrneme: Jednoduchá možnost, bez cvičení, kontaktu a bolesti není. Já si užil několik bojových umění jen dva roky na škole, ale stačilo mi to bohatě k tomu, abych toto vše bezpečně zjistil. A to jsme tam naplno makali a byli mladí. Nejlepší je asi fakt útěk, i když budeš drillovat tak tě v reálu čeká neznámej chlápek, dva, třeba i ožralí a ty nebudeš vědět, co se bude dít. Pak třeba dostaneš první facku, někdo tě kopne zezadu do ledvin, někdo vytáhne levou rukou kudlu a bude konec. Něco jiného je prát se s kamarádem na tréningu a s cizím nalitým chlapem, kterého "to" baví a narodil se pro to. Zhodnoť svoje možnosti, chuť k trénování, svůj naturel. Já bych pro rychlou sebeobranu do aikida, juda, karate asi nešel. Zejména do těch prvních dvou ne. Ideálně něco z toho, co už tu padlo, myšleno styl, který je vymyšlen k obraně proti čemukoliv, kdykoliv a kdekoliv. Lehké to rozhodně nebude.
911 Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 predevsim je potreba se problemovym situacim vyhybat. k sebeobrane pratri i to, ze pozoruju okoli, vsimam si co kdo dela v hospode, nejdu sam tmavou ulickou nebo podchodem atp.
klobadysek Odesláno 22. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 To Krav Maga je mi velmi sympaticke a nabizi presne to co hledam. Uvidim zda se nachazi nekde tady u nas pobliz. Ten box urcite zlepsi reflexy, kondicku, ale primarne je to sport, ne sebeobrana proti cloveku "nehrajicim podle pravidel" ale urcite bude dostupnejsi co se tyce vycviku.
boo-beek Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 Jeste me tak napadlo... s jakymkoliv bojovym umenim to chce opatrnost a pokoru, at uz je to aikido nebo box. Tatik dela kaplana ve vezeni a sedi tam kluk, kterej delal zavodne taekwondo... jednou se na diskotece popral a zabil nejakyho kluka - ani nechtel, proste ho kopnul do hlavy trochu vic, nez bylo zdravo. Dostal 8 let. Ja jsem aikido pouzil "naostro" jednou v zivote a musim rict, ze to nebylo vpodstate nic prijemnyho. Nejsem rvac, ale ten pocit moci a prevahy spolu s adrenalinem je strasne opojnej. Byl to jeden rizek s nejakym klackem... sice jsem neco schytal, ale nakonec se mi podarilo dostat ho na zem tak, ze jsem ho mel celkem v hrsti (to jsou takovy specialitky aikido - nikomu sice neukopnes hlavu, ale jednim pohybem zlomis nekolik koncetin na nekolika mistech - taky neni k zahozeni ). A bylo to pomerne hnusny - chybelo malo a s potesenim bych mu zlamal vsechny koncetiny. Fakt chybelo hodne malo, uplne jsem se klepal z toho, jak moc jsem to chtel udelat. Nakonec jsem ho kopl do rozkroku a do holene (pohorkama), aby se nemohl hned zvednout, sebral mu pro jistotu klacek a zdrhnul jsem. V tomhle si myslim, ze aikido je fajn - nevim, jak by ta situace vypadala, pokud bych umel neco jinyho, aikido totiz vubec nenauci zautocit, vicemene vsechno je jen reakce na souperuv utok. A ty pocity - strach, adrenalin, moc... to z cloveka dokaze udelat zvire, myslim ze i v pripade, ze se jenom brani, ze neni agresor, ze vubec neutoci. Aspon ja jsem k tomu fakt nemel daleko. Jinak, je ale pravda, ze to nebylo technicky uplne cisty a bylo to po cca. 4 letech treninku v prumeru 6-8 hodin tydne. A odesel jsem krapet pochroumanej... Takze rychle dosazitelny to fakt neni Btw, nemate nekdo nejaky video z Vale Tudo? Zajimalo by me celkem dost aikido, j-j a capoeira
klobadysek Odesláno 22. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 911 napsal: predevsim je potreba se problemovym situacim vyhybat. k sebeobrane pratri i to, ze pozoruju okoli, vsimam si co kdo dela v hospode, nejdu sam tmavou ulickou nebo podchodem atp. Jasne, to funguje, bez diskuze. Ale stesti preje pripravenym.
Gilius Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 klobadysek napsal: To Krav Maga je mi velmi sympaticke a nabizi presne to co hledam. Uvidim zda se nachazi nekde tady u nas pobliz. koukni,jestli v okolí nemáš klub RBSD......+ jak jsem sem dával ta jména...... KravMaga je taky RBSD(RealBasedSelfDefense)......
911 Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 boo-beek napsal: Tatik dela kaplana ve vezeni a sedi tam kluk, kterej delal zavodne taekwondo... jednou se na diskotece popral a zabil nejakyho kluka - ani nechtel, proste ho kopnul do hlavy trochu vic, nez bylo zdravo. Dostal 8 let. tohle je vec, ktera me neskutecne se*e. "neprimerena obrana" tohle nahrava jenom grazlum. proste, kdyz me nekdo napadne s kudlou ze chce penezenku a ja ho zabiju, tak jdu brucet ja. on me totiz nechtel zabit, jen okrast. taky sem delal taekwondo, toho kluka je mi lito.
boo-beek Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 911 napsal: tohle je vec, ktera me neskutecne se*e. "neprimerena obrana" tohle nahrava jenom grazlum. proste, kdyz me nekdo napadne s kudlou ze chce penezenku a ja ho zabiju, tak jdu brucet ja. on me totiz nechtel zabit, jen okrast. taky sem delal taekwondo, toho kluka je mi lito. Ale to neni o neprimerene obrane. Pokud nekdo umi bojovy umeni, tak ma v ruce velmi mocnou zbran. A pokud nevi, kdy ji pouzit a kdy ne, pripadne "jak moc," tak je to vul. To, co pises, je neco jinyho, s tim souhlasim, ale tohle byla proste jen diskotekova rvacka a machyrek nevedel, kdy prestat. Tak zabil. Znam ho, uz si to srovnal v hlave, ale je to jen ukazka toho, co muze udelat znalost bojovyho umeni bez rozumu. Proto si myslim, ze ta "pomala cesta" je o neco moudrejsi, protoze to sice trva 5 let, nez se to clovek nauci tak, aby se to dalo i pouzit, ale zaroven s tim mu postupne dojde, kdy by to mel a kdy by to nemel pouzit.
911 Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 boo-beek napsal: Ale to neni o neprimerene obrane. Pokud nekdo umi bojovy umeni, tak ma v ruce velmi mocnou zbran. A pokud nevi, kdy ji pouzit a kdy ne, pripadne "jak moc," tak je to vul. To, co pises, je neco jinyho, s tim souhlasim, ale tohle byla proste jen diskotekova rvacka a machyrek nevedel, kdy prestat. Tak zabil. Znam ho, uz si to srovnal v hlave, ale je to jen ukazka toho, co muze udelat znalost bojovyho umeni bez rozumu. Proto si myslim, ze ta "pomala cesta" je o neco moudrejsi, protoze to sice trva 5 let, nez se to clovek nauci tak, aby se to dalo i pouzit, ale zaroven s tim mu postupne dojde, kdy by to mel a kdy by to nemel pouzit. neznam vubec ten pripad, ale pokud se jen branil, tak mi kop na hlavu nevadi. to je jako bych se porval v hospode. napadl jsem nejakyho typka, on se branil a prastil me do ledvin a ja bych zemrel. byt to obracene, tak okamzite jdu brucet, protoze sem to mel vedet? na to si nehraju. kdo se kdy porval, tak vi, ze nejaka ohleduplnost jde stranou. ja nebudu cekat az me prasti a ja treba blbe upadnu na roh stolu/schodu. agresor proste musi pocitat s tim nejhorsim a ne naopak.
klobadysek Odesláno 22. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 Gilius napsal: koukni,jestli v okolí nemáš klub RBSD......+ jak jsem sem dával ta jména...... KravMaga je taky RBSD(RealBasedSelfDefense)...... Tak uz jsem je vygooglil, jsou u nas hned dve istituce vyucujici tenhle system. Zkontaktuji a uvidime.
Gilius Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 klobadysek napsal: Tak uz jsem je vygooglil, jsou u nas hned dve istituce vyucujici tenhle system. Zkontaktuji a uvidime. dej vědět....
boo-beek Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 klobadysek napsal: Tak uz jsem je vygooglil, jsou u nas hned dve istituce vyucujici tenhle system. Zkontaktuji a uvidime. Hm, zato v Praze jsem toho moc nenasel
911 Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 boo-beek napsal: Hm, zato v Praze jsem toho moc nenasel v praze se ted nove vyucuje KravMaga
Onisan Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 Obecně tahle debata nemá moc cenu.. Na bojová umění je expertem každý kdo si cestou ze sauny do šatny omylem prolezl tělocvičnou... teoretikové boje kteří náhodou uhájili svojí prdel před přivožralým blbem a pak z toho mají životní bojovou zkušenost... Je to zvláštní, ale tak jak si nikdo o sobě nemyslí, že je doktor když si jednou zafixoval subluxovaný prst a byl na kurzu první pomoci, tak na to jak dát někomu přes hubu je odborník každý kdo se štěstím proběhnul kolem dementů co se strkají na ulici... Vím přesně kam sklouzne tahle debata jestli jí nikdo (její autor) nezamkne
911 Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 Onion napsal: Obecně tahle debata nemá moc cenu.. Na bojová umění je expertem každý kdo si cestou ze sauny do šatny omylem prolezl tělocvičnou... teoretikové boje kteří náhodou uhájili svojí prdel před přivožralým blbem a pak z toho mají životní bojovou zkušenost... Je to zvláštní, ale tak jak si nikdo o sobě nemyslí, že je doktor když si jednou zafixoval subluxovaný prst a byl na kurzu první pomoci, tak na to jak dát někomu přes hubu je odborník každý kdo se štěstím proběhnul kolem dementů co se strkají na ulici... Vím přesně kam sklouzne tahle debata jestli jí nikdo (její autor) nezamkne ja bych to nechal, myslim, ze ta debata je uz u konce. jsem rad ze se to tady nezvrhlo ve flame, ktere umeni je lepsi a kdo by komu nakopal pr***, jestli thaj boxer karatistovi nebo naopak. u techto debat se narame bavim. jinak souhlasim.
pete Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 B.F.G. napsal: Takže to shrneme: Jednoduchá možnost, bez cvičení, kontaktu a bolesti není. Já si užil několik bojových umění jen dva roky na škole, ale stačilo mi to bohatě k tomu, abych toto vše bezpečně zjistil. A to jsme tam naplno makali a byli mladí. Nejlepší je asi fakt útěk, i když budeš drillovat tak tě v reálu čeká neznámej chlápek, dva, třeba i ožralí a ty nebudeš vědět, co se bude dít. Pak třeba dostaneš první facku, někdo tě kopne zezadu do ledvin, někdo vytáhne levou rukou kudlu a bude konec. Něco jiného je prát se s kamarádem na tréningu a s cizím nalitým chlapem, kterého "to" baví a narodil se pro to. Zhodnoť svoje možnosti, chuť k trénování, svůj naturel. Já bych pro rychlou sebeobranu do aikida, juda, karate asi nešel. Zejména do těch prvních dvou ne. Ideálně něco z toho, co už tu padlo, myšleno styl, který je vymyšlen k obraně proti čemukoliv, kdykoliv a kdekoliv. Lehké to rozhodně nebude. Zatím jsem měl dva vážnější incidenty a musí uznat, že ten nával adrenalínu úplně přeruší normální myělení. Oboje byl přesně ten případ co popsal B.F.G. Prostě ožralej chlápek, podotýkám, že pokaždý jinej Ale je to úplně něco jiného než na tréningu, kdy oba "umíme" karate a víme co a jak. Tohle bylo jedním slovem "zvířecí", bez pravidel. Měl jsem kliku, v prvním případě mě škrábnul palcem (který mu nesmyslně trčel z pěsti) když jsem uhýbal ráně, pak už jsem to zvládnul a ve druhém případě jsem vyvázl bez šrámů, kromě roztrhaného trika, když mě od něj ravali pryč....Ale v prvním případě jsem udělal chybu a nechal se napadnout, to znamená nechal jsem ho, ať dá první ránu...to byl ten palec. V tom druhém mě napadl chlap cestou ze zábavy, neutíkal jsem před ním, ale prostě jsem šel pryč. No a on když nemohl na mě, tak začal mlátit svou ženskou, tak jsem se prostě za ním vrátil.... Takže jen mohu shrnout, vyhýbat se situacím a pro začátek zlepšit fyzičku a reflexy, je jedno jaký styl zvolíš. Nahoře jsem psal, že nejrychlejší je box a to potvrzuji a kickbox mi přijde ještě lepší, protože tam se naučíš i kopy. Ale hlavně na trénigu, je jedno čeho, to na sobě budete zkoušet, takže budeš trochu připraven dostat ránu...
H-B Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 Ja se nebudu vyjadrovat ve smyslu doporucovani toho ci onoho bojovyho umeni, na to nemam znalosti a zkusenosti, ale neco bych mel. Nekdo rika nejlepsi obrana je utok, coz je za urcity situace fakt, ale z myho pohledu jedine v ty, kdy se neda pouzit jeste lepsi obrana a tou je utek. Dobra fyzicka kondice uz mi pomohla dvakrat se vyhnout konfliktu, kterej bych pravdepodobne jasne prohral. Jinymi slovy, at se rozhodnes pro cokokliv, od teleskopu po box ci aikido, zacal bych pokud mozno makat hlavne na vlastni kondici - behat, posilovat, proste sportovat. Nekdo mozna namitne, ze neni chlapacky utikat z boje, ale proc ne. Kdyz se mi to stalo poprve, bylo mi asi 20 a proti me dva alkoholem posilneni (ale ne na srot, spis na "kuraz") chlapi, kazdej v pohode o 20kg tezsi, urcite silnejsi a s vetsi ranou. Jasne, kdybych trenoval par let box, mozna bych to videl jinak, ale temhle dvema jsem proste s klidem utekl, vzdali to po 200 metrech. Idealni asi bude kombinace obojiho, jako treba ten box/kickbox. Ziskat kondici a pripadnou schopnost efektivne "uderit".
911 Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 JanBeles napsal: Ja se nebudu vyjadrovat ve smyslu doporucovani toho ci onoho bojovyho umeni, na to nemam znalosti a zkusenosti, ale neco bych mel. Nekdo rika nejlepsi obrana je utok, coz je za urcity situace fakt, ale z myho pohledu jedine v ty, kdy se neda pouzit jeste lepsi obrana a tou je utek. Dobra fyzicka kondice uz mi pomohla dvakrat se vyhnout konfliktu, kterej bych pravdepodobne jasne prohral. Jinymi slovy, at se rozhodnes pro cokokliv, od teleskopu po box ci aikido, zacal bych pokud mozno makat hlavne na vlastni kondici - behat, posilovat, proste sportovat. Nekdo mozna namitne, ze neni chlapacky utikat z boje, ale proc ne. Kdyz se mi to stalo poprve, bylo mi asi 20 a proti me dva alkoholem posilneni (ale ne na srot, spis na "kuraz") chlapi, kazdej v pohode o 20kg tezsi, urcite silnejsi a s vetsi ranou. Jasne, kdybych trenoval par let box, mozna bych to videl jinak, ale temhle dvema jsem proste s klidem utekl, vzdali to po 200 metrech. Idealni asi bude kombinace obojiho, jako treba ten box/kickbox. Ziskat kondici a pripadnou schopnost efektivne "uderit". me tohle opakoval trener porad dokola. pokud muzes, vyhni se boji. vnimej okoli a dokazes se vyhnout 99% pripadum. dalsi vec je utek. pokud muzes, utec. at si kazdy rika co chce. no a kdyz uz ani jedno nepomaha, tak se do toho opri jako by ti slo o zivot. ja neposoudim strategii jestli utocit jako prvni nebo se branit, na to bude asi vice nazoru, a jsou tu povolanejsi mistri jako Onion. podle me zalezi na situaci, ale je fakt, ze moment prekvapeni hraje v tvuj prospech.
budo Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 dagou napsal: ............ A proto přátelé radím: nestyďme se hlavně pořádně nažrat, ona se nám ta kila určitě někdy sejdou. Až tlustý budou hubený, tak hubený budou studený Nedávno jsem viděl konflikt. 150 kilovej čekal na 80 kilovýho před hospodou a hulákal na půl města, že mu dá přes držku. Hubenej se původně prát nechtěl, ale "drobeček" měl velikánský sebevědomí a nedal jinak, než že ho zbije a basta. Hubenej z toho nemohl vykráčet bez bitky, tak prostě musel. Padly 2 rány a bylo po rvačce. 150 kilovej chlap lažel na zemi a ostudně bez keců brečel. Hubenej odkráčel s manželkou domů. Ani jeden se neuměl prát, ani jeden není trénovanej a nemá fyzičku. Oni ty kila často živěj sebevědomí, ale jsou překážkou v mrštnosti .... ;-)
budo Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 911 napsal: predevsim je potreba se problemovym situacim vyhybat. k sebeobrane pratri i to, ze pozoruju okoli, vsimam si co kdo dela v hospode, nejdu sam tmavou ulickou nebo podchodem atp. moudrá slova, to je jedna z věcí, kterým se učí bojovník - umět nebojovat!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se