Přejít na obsah

Prestiž značek

Kev

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

zamerne se sem nedavaly hodinky "samotnych hodinaru" napr. R.Mille a mnoho dalsich. mezi znackama mi chybela Bell Ross ale jinak ty chlivecky jako rozdeleni je fajn. poradi v nich neberu jako smerodatne.

Jestli to bylo na mě, tak věř, že Romain Jerome určitě není "samotnej hodinář" :) . Ale jinak souhlas, mně to rozdělení tak jak je taky celkem vyhovuje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zamerne se sem nedavaly hodinky "samotnych hodinaru" napr. R.Mille a mnoho dalsich. mezi znackama mi chybela Bell Ross ale jinak ty chlivecky jako rozdeleni je fajn. poradi v nich neberu jako smerodatne.

No ono to poradi je celkem smerodatne protoze do chlivecku je to umistovano podle prumeru a tak je chlivecek od 3,5 po 4,5 a ten vedle zacina od treba 2 do 3,5 atd. (strelil jsem to od pasu jak se mi to zdalo ze by to melo odpovidat) takze posledni pozice v chlivecku deli od prvni ve vedlejsim napr jen jeden jediny hlas a hned to mas vedle.

Odkaz ke komentáři

No ono to poradi je celkem smerodatne protoze do chlivecku je to umistovano podle prumeru a tak je chlivecek od 3,5 po 4,5 a ten vedle zacina od treba 2 do 3,5 atd. (strelil jsem to od pasu jak se mi to zdalo ze by to melo odpovidat) takze posledni pozice v chlivecku deli od prvni ve vedlejsim napr jen jeden jediny hlas a hned to mas vedle.

ja to rikam porad, neni nad to si statistiky delat sam :) ale kdyz tak na to koukam, tak to +- podle me sedi. koukam stejne na prvni dva chlivecky. OP bych asi posunul, ale presny poradi se nikdy nepodari udelat. a nema to podle me ani smysl. staci ty kategorie

Odkaz ke komentáři

Přijde mi divné, že Certina je hodnocena hůře než Archimede, Steinhart, ......

Myslím, že spousta lidí hlasovala podle toho, jaké má hodinky......

Corum na stejné úrovni jako Seiko?!?

Prim je také snad někde jinde....

Odkaz ke komentáři

Kdyz jsem na prvni strane chtel po vas znalych udelat pyramidu znacek, myslel jsem ze to nebude problem. Ted kdyz jsem po tydnu prelouskal tohle vlakno vidim ze to problem je. Pyramida se kterou by souhlasili vsichni je asi utopie, nejlepsi odpoved jsou vase prispevky v tomhle vlakne. Diky za ne, dozvedel jsem se spoustu novych veci.

Odkaz ke komentáři

Kdyz jsem na prvni strane chtel po vas znalych udelat pyramidu znacek, myslel jsem ze to nebude problem. Ted kdyz jsem po tydnu prelouskal tohle vlakno vidim ze to problem je. Pyramida se kterou by souhlasili vsichni je asi utopie, nejlepsi odpoved jsou vase prispevky v tomhle vlakne. Diky za ne, dozvedel jsem se spoustu novych veci.

Jak jsem už psal, vyrobit objektivní pyramidu podle mně nejde...

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
Suhlasim, mohlo by ostať pôvodnych 5 kategorii s tym, že v každej by napisal každy svoje poradie od 1 do 10, s tym, že prva značka by mala 10, druha 9 etc.

Takže to mame 5 kategorii po 10 značiek=50 značiek celkovo.

Kategorie by rozhodne museli byť, pretože ak by niekto poslal 2-3 hlasy nejakej mini firme, ako napr H Moser & Cie, spadla by k low-endom, kde určite nepatri.

Navrhujem tychto 5 kategorii:

-haute horlogerie- večny kalendar (mechanicky), tourbillon alebo minutova repeticia-musi dokazateľne vyrabať minimalne 2 z tychto komplikacii

-high-end- in-house kaliber, len jedna z komplikacii HH, popr inovativne technicke riešenie (napr zotrvačka Rolexov)

-vyššia stredna trieda- trochu lepšia ETA

-nižšia stredna trieda- ETA, zakladny Unitas

-hodinky do 5 tisic CZK (185 EUR) & china stuff

Problemy:

-Seiko: tu by bolo asi najlepšie rozdeliť na serie, ako Seiko 5, "lepšie" Seiko, Credor

-Seagull: napriek pôvodu mieria trochu vyššie ako zadana kategoria

Toto je môj pohad na vec, pripište svoje napady alebo čo by ste osobne zmenili ;)

dobré, souhlas ...

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Ale kdyz uz jsme tedy u toho, tak prikladam svoji predstavu - takhle nejak to vnimam ;)

1) PP, VC, AP, Lange a synove, Breguet

2) Zenith, IWC, Rolex, UN, JLC

3) Omega, Breitling, OP, Chopard, (Grand Seiko)

4) Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Corum

5) Tissot, Hamilton, Raymond Weil, Oris, Movado

6) Modni znacky ala Nautica, Armani + Citizen, Seiko, Zodiac..

souhlas

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
Mne v tomto rebricku chyba znacka Dewitt. Urcite by sa umiestnila dost vysoko

Použily se ty nejfrekventovanější firmy. Dál by se mohlo říct, že tam chybí: Alpina, Anonimo, Armand Nicolet, Arnold + Son, B.R.M., Ball, Blu, Baume + Mercier, Bell + Ross, Benzinger, Bovet, Bvlgari, Cabestan, Carl F. Bucherer, Cimier, Concord, Clerc, Claude Meylan, Corum, Daniel Roth atd. až po "Z". Ale to bychom se tu akorát pohádali, si myslím...

Odkaz ke komentáři

Když vy byste tam taky cpali každou sračku a rychlokvašku, chlapi... :rolleyes:

Amen... A takto promluvil někdo, kdo se asi zajímá o hodinky. Nebo o co vlastně? Od jaké úrovně začínají hodinky?

A od jaké úrovně se tu začíná machrovat na ostatní.

Odkaz ke komentáři

Amen... A takto promluvil někdo, kdo se asi zajímá o hodinky. Nebo o co vlastně? Od jaké úrovně začínají hodinky?

A od jaké úrovně se tu začíná machrovat na ostatní.

Neže.eš maso, nepoznáš vtip.. :thumbsup_anim:

Machrovat se začíná na úrovni Patek Sky Moon :jawdrop:

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

v souvislosti s tim me napada otazka, na kterou neznam odpoved. vite nekdo ktere svycarske firmy si nikdy nepospinili ruce kvartzem? ja vim jen o Orisu, ale jsem si jisty, ze pravovernych vyznavacu mechaniky je daleko vic. (omlouvam se za OT, ale castecne to sem muze patrit... kdyz primhourite oci.)

Odkaz ke komentáři

v souvislosti s tim me napada otazka, na kterou neznam odpoved. vite nekdo ktere svycarske firmy si nikdy nepospinili ruce kvartzem? ja vim jen o Orisu, ale jsem si jisty, ze pravovernych vyznavacu mechaniky je daleko vic. (omlouvam se za OT, ale castecne to sem muze patrit... kdyz primhourite oci.)

Blancpain ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...