Přejít na obsah

Echt model, tenhle příspěvek věnuji speciálně "safimu

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Tak a to by dnes stačilo, udělal jsem si malý výlet tam, kam se podívám jen zřídka.

Grand Seiko SBGR001

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Ony ty Grand Seika jsou pekne hodinky, ne ze ne.. celkem mi pripominaji Omegy Aqua Terra, ale co se mi na nich nelibi naprosto vubec jsou rucky, ty bych vymenil za nejake podobne decentni a klidne bych tam nechal i tenky prouzek s luminiscenci.. Pouzdro se mi libi dost, je prijemne kompaktni, presto robustni ;) Dokonce i tah vypada ze v rade GS uz bude nositelny a to je jedine dobre.. jeste mozna napis Grand Seiko + Automatic by mohl byt napsan nejakym stridmejsim fontem.

Odesláno
Ony ty Grand Seika jsou pekne hodinky, ne ze ne.. celkem mi pripominaji Omegy Aqua Terra, ale co se mi na nich nelibi naprosto vubec jsou rucky, ty bych vymenil za nejake podobne decentni a klidne bych tam nechal i tenky prouzek s luminiscenci.. Pouzdro se mi libi dost, je prijemne kompaktni, presto robustni ;) Dokonce i tah vypada ze v rade GS uz bude nositelny a to je jedine dobre.. jeste mozna napis Grand Seiko + Automatic by mohl byt napsan nejakym stridmejsim fontem.

font nápisu -> tradice, která viktora přivádí k šílenství :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

Co mi na nich vadí ( samozřejmě kromě ceny...) je velikost. 35mm je fakt už hodně hodně málo..

Listed price: 367,500 JPY

Made in Japan!!

Crystal: Sapphire with non-reflection coating

Diameter: 35 mm (without the crown)

Thickness: 12.4 mm

Weight: 140 g

Movement: 9S55 (Power reserve 50Hrs.)

10 ATM water resistance

Já si pořídil levnýho bratrance a to SARB 033,

http://www.seiyajapan.com/product/S-SARB03...ch_SARB033.html

ty mají 37mm a čekají na poličce až mě přejde bláznovství se 47mm Steinhart

Na Chronomagu kdysi bylo ( je) srovnání těchto modelů. Když tak prohlížím pouzdro na těch 033, které už samo je propracované, tak ty Grandy musí být snad dokonalé.

Edit: Když nad tím tak přemýšlím... posuzuju velikost z Evropského pohledu. (Najít Japonce co má metr devadesát a 110 kg je asi problém). Takže při jejich průměrném vzrůstu to musí sedět. A možná i těch 35mm..

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

Před dvaceti lety byli lidi stejně velký, jako dnes a drtivá většina hodinek byla 33-35 mm, když bylo něco 37mm, tak už to byly nenositelný budíky.... Velikost hodinek je pouze o módě a zvyku. Před dvaceti lety jsem nosil na ruce 42mm hodinky s kapesním strojem a všiochni na mě koukali, že jsem se zbláznil. Dneska, když si naopak vezmu zlaté Vacherony 33mm, tak všichni řeknou, že jsem divnej a asi teplouš...../Vacherony nemám a proti teploušům taky nic nemám/

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...