Kobliha Odesláno 11. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2024 před 33 minutami, berczo napsal: O těch náramcích - děkuji za info, pro mně nové! Chápu správně že doporučuješ kovový tah, který je uchycený jako klasický řemínek? Ano, je to tak, jedná se kovový tah, který je uchycený stěžejkami k tělu hodinek. Když jej z hodinek sundáš, stěžejku provlékneš koženým páskem a uchytíš mezi nožky na tělo hodinek. Snad trochu pomůže obrázek. Hodinky jsou na Hirsch Leaf, pak je tam textil na kůži, originální kovový tah, NATO a kůže hada. Originální kovový tah má většinou výhodu optické integrace k tělu hodinek (podobný brus/leštění, přiléhající k tělu, kopírující tvar nožek). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 11. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2024 Neviděl jsem tu Seiko Alpinist. Takže přihazuji tento tip. A pokud by jsi oželel ty číslice, tak Seiko Sharp edged. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalisport Odesláno 11. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2024 Tady jsou zrovna jedny ty Seika na prodej. https://forum.chronomag.cz/topic/169677-chief-první-jarní-výprodej/#comment-2999780 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 12. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 před 11 hodinami, Chronopetr napsal: Neviděl jsem tu Seiko Alpinist. Takže přihazuji tento tip. A pokud by jsi oželel ty číslice, tak Seiko Sharp edged. Ahoj. Děkuji, Alpinisty už zmiňoval na první stránce @Lukyn77, koukal jsem na ně, ale v porovnání s Hamiltonama Murph u mně vzhledově prohrávají. před 8 hodinami, Kalisport napsal: Tady jsou zrovna jedny ty Seika na prodej. https://forum.chronomag.cz/topic/169677-chief-první-jarní-výprodej/#comment-2999780 Pressage jsou také v užším výběru a i ten inzerát jsem viděl. Nejdříve půjdu vyzkoušet co půjde na prodejnu, potom se uvidí. Čas mně zatím netlačí, pouze chuť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 Presage Sharpedged mám (ciferník je bomba), ale za mě je to spíše víc košile než triko, ovšem každý to má pochopitelně jinak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bod Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 před 3 hodinami, berczo napsal: Ahoj. Děkuji, Alpinisty už zmiňoval na první stránce @Lukyn77, koukal jsem na ně, ale v porovnání s Hamiltonama Murph u mně vzhledově prohrávají. Nevím jak ostatní, ale z mojí zkušenosti v této cenové hladině bych upřednostnil i ETA kalibr před Seiko z důvodu přesnosti a spolehlivosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 12. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 (upraveno) btw, vycházel jsem z tohoto YT videa mezi Seiko Alpinist a Murphy. Datum tam dělá teda hodně. Upraveno 12. dubna 2024 uživatelem berczo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 12. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 Co mě na tom videu potěšilo a zaujalo je ten test luminescense. V zatím žádných dalších recenzích jsem něco podobného neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 S tím strojkem Seiko vs Eta...jako asi přesnost a spolehlivost jdou za Etou, ale zase inhouse a 70h rezerva mě třeba oslovují víc. A ještě teda Murph je v českých obchodech cca 5000,- nad uvedený budget... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 (upraveno) U Seika ta přesnost a i spolehlivost hodně záleží na konkrétním typu strojku. A mám i NH36 a i tam je přesnost vynikající (Seiko 5 Sport SNZG13K1 se strojkem NH36 (porucha původního 7S36) viz Watch accuracy meter) Upraveno 12. dubna 2024 uživatelem childe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 (upraveno) ...ale asi se shodneme, že Seiko 4Rxx nebo 7Sxx se s základní Etou 28xx srovnat nedá, není-liž pravda(?),... vyšší řady Seika možná... Upraveno 12. dubna 2024 uživatelem Kamil.K Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 Ano v tom se shodneme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawdler Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 Když se líbí ty Murphy, tak mě napadlo ještě Bulovy pilot, dají se sehnat kolem 10k a mají pár funkcí navíc. ( Ale možná těch čísel už příliš ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 12. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 tak tady snad už chybí jenom 5. řada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 12. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2024 Tak když Bulovy, tak mě napadly Bulova Archive Series Jet Star. Jedná se quartzky, ale s plynulým chodem vteřinovky (tzn neskáče jako u typických quartzek). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 14. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2024 našel jsem aktuální pro mně PODCAST: Jak vybrat každodenní hodinky? Já už mám předběžné tipy, za týden dva se chystám do obchodu vyzkoušet a pak dám vědět, jak jsem dopadl. Děkuju všem za názory! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 A neco takoveho? Z ciziny jsou v limitu... Citizen Series 8 Automatic NB6010-81E nebo Tissot PRX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
digiMonster Odesláno 19. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2024 za mňa tip na EDC hodinky LONGINES Conquest V.H.P. bezúdržbové hodinky vždy s presným časom a večným kalendárom (dátumom). proste neriešiš len ich nosíš zafír majú, WR 5bar. ti úplne stačí na sprchu. Tento model sa už prestal vyrábať ,ale dá sa stále zohnať prípadne z druhej ruky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 19. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2024 poslední 3x dny nekoukám na nic jiného než longines zamiloval jsem se do spiritů 37mm a obávám se, že jsem overbudgeted Ty V.H.P. mají 41mm a nevím jestli by nebyly moc velké. mám rád fallout ! btw, kde nejlépe koukat na starší longines? Chrono24? Jiná inzerce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 25. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2024 (upraveno) V 19. 4. 2024 v 19:04, berczo napsal: Ty V.H.P. mají 41mm a nevím jestli by nebyly moc velké. V.H.P byly i v "dámské" verzi 36mm. Poznat se to dá podle datumovky - 36ky nemají na 3. hodině index, ale jen datumovku. Pak byly ještě 41mm a 43mm. Upraveno 25. dubna 2024 uživatelem Kobliha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se