Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Znáte prosím někdo tyhle Enicary Automatic (25jewels - ETA), 50m, nikde jsem je nenašel a to jsem Googloval o sto šest. Na eBay taky nic. Dny mají v anglitině a čínštině. Jsou v perfektním stavu. Poraďte kde je najdu a zjistím co je to za model. Díky

post-5661-1233055094.jpg

post-5661-1233055128.jpg

Odesláno
hm, nějaká limitka k loňský olympiádě... nejspíš výhradně pro čínskej trh. To nedohledáš.

To právě k loňské olympiádě v Pekingu na 100% není. Ty hodinky jsou vyrobený nějak před rokem 1990. Dostal sem je tak před 5 lety. Známej co mi je daroval, něco říkal o olympiádě v Soulu v roce 1988. Tomas

Odesláno
To právě k loňské olympiádě v Pekingu na 100% není. Ty hodinky jsou vyrobený nějak před rokem 1990. Dostal sem je tak před 5 lety. Známej co mi je daroval, něco říkal o olympiádě v Soulu v roce 1988. Tomas

Nezapomeň, že jsou z jedné z těch zemí, kde zítra znamená včera :thumbsup_anim:

Odesláno
Nezapomeň, že jsou z jedné z těch zemí, kde zítra znamená včera :thumbsup_anim:

Počkat :-) Jsou to Švýcary :-) Jen s čínskou vlajkou a olympijskýma kruhama :-)

Odesláno
Počkat :-) Jsou to Švýcary :-) Jen s čínskou vlajkou a olympijskýma kruhama :-)

Jejich web je nic neříkající, kromě toho, že tě hned po intru přivítá charismatický modrooký Číňan. Doména enicar.com na které ten web provozují je kupodivu v Hongkongu: http://whois.domaintools.com/enicar.com Swiss made sice něco znamená, ale napsáno to na nich není, ani nesmí. Mám za to, že už je to dnes čínská produkce, i když přímé důkazy nemám.

Odesláno
Jejich web je nic neříkající, kromě toho, že tě hned po intru přivítá charismatický modrooký Číňan. Doména enicar.com na které ten web provozují je kupodivu v Hongkongu: http://whois.domaintools.com/enicar.com Swiss made sice něco znamená, ale napsáno to na nich není, ani nesmí. Mám za to, že už je to dnes čínská produkce, i když přímé důkazy nemám.

Napsaný to na nich je, koukni se dolu na ciferník, pod šestku. Teď už asi jsou číny, ale v době výroby tědlech to byly Číny ještě asi nebyly ne.

Odesláno
...třeba je to k nějaké třeba první kandidatuře číny na olympiádu. Mohli to rozdávat delegátům olympijského výboru.

Tak to by bylo docela good ne :-) Od roku 1988 patří Enicar nějaký Hong Kong společnosti. To je přesně rok olympiády v Soulu...

Návštěvník Snow
Odesláno

Enicar je v současné době v hong-kongských rukou, továrnu nebo část továrny má nadále ve Švýcarsku a orientuje se ve velké míře na východní trhy, proto snad ten modrooký Číňan nebo kdo to je. O Enicar se zajímám z důvodu silné náklonosti ke kultovním modelům Enicar Sherpa ok706.gifok706.gif, považuji je za jedny z nejlepších hodinek své doby, když už kvůli něčemu jinému, tak kvůli věhlasným in-house kalibrům, které ještě i v současnosti používá firma Chronoswiss.

Model na fotografii je Enicar Sherpa Jet GMT.

jet529.jpg

Odesláno
Enicar je v současné době v hong-kongských rukou, továrnu nebo část továrny má nadále ve Švýcarsku a orientuje se ve velké míře na východní trhy, proto snad ten modrooký Číňan nebo kdo to je. O Enicar se zajímám z důvodu silné náklonosti ke kultovním modelům Enicar Sherpa ok706.gifok706.gif, považuji je za jedny z nejlepších hodinek své doby, když už kvůli něčemu jinému, tak kvůli věhlasným in-house kalibrům, které ještě i v současnosti používá firma Chronoswiss.

Model na fotografii je Enicar Sherpa Jet GMT.

Dá se nějak poznat, jestli byly ty moje vyrobeny ještě za dob slávy Enicaru a nebo už když to byla Hong Kong produkce?

Odesláno (upraveno)

... no dobře, ale v tom případě nerozumím tomu, proč je tam čínská vlajka :worried_anim:

a bandicootova teorie se mi nějak nezdá...

edit: doplnění

Upraveno uživatelem farářskej
Odesláno (upraveno)
... no dobře, ale v tom případě nerozumím tomu, proč je tam čínská vlajka :worried_anim:

a bandicootova teorie se mi nějak nezdá...

edit: doplnění

Čínskou vlajku tam taky nechápu, v Číně byla olympiáda jen v roce 2008 jindy ne, Korejská vlajka (Soul) vypadá uplně jináč. Musim zjistit, v jakém roce se rozhodlo, že bude olympiáda v Pekingu 2008.

Edit : Peking byl zvolen hostitelským městem 13. července 2001.

Ty hodinky budou určitě starší...

Upraveno uživatelem enicar2
Odesláno
Dá se nějak poznat, jestli byly ty moje vyrobeny ještě za dob slávy Enicaru a nebo už když to byla Hong Kong produkce?

Podle mě se to v těchto dvou případech dá poznat podle nápisu Swiss Made na tech Sherpech. Swiss Made má váhu jako švýcarskou vládou chráněná značka. Oproti tomu nápis Swiss, co já vím, chráněn není, a těžko se rozhodovat u produktu, který má vpředu Swiss a vzadu čínsko vlajku.

Snowe, díky, žes to rozsek ! Máš nějakou metodu, jak zjistit u hodinářské firmy vlastníka ? Myslím něco jednoduššího, než se pídit po obchodních rejstřících podezřelých zemí. Mě se to včera nabeton zjistit nepodařilo.

P.S.: Sherpa je klasika největší ! :smile_anim:

Odesláno
Podle mě se to v těchto dvou případech dá poznat podle nápisu Swiss Made na tech Sherpech. Swiss Made má váhu jako švýcarskou vládou chráněná značka. Oproti tomu nápis Swiss, co já vím, chráněn není, a těžko se rozhodovat u produktu, který má vpředu Swiss a vzadu čínsko vlajku.

Tak mohly být pro Čínské olympioniky a vyrobeny v Číně :-) K nějaké olympiade jsou, ale k jaké ...

Odesláno
Tak mohly být pro Čínské olympioniky a vyrobeny v Číně :-) K nějaké olympiade jsou, ale k jaké ...

Holt centrálně plánované hospodářství :clap:

Odesláno
Takže to je FAKE? Stejně se mi to nezdá ale...

Nemyslím, že je to fejk, ale zhruba současná produkce Enicaru s podílem čínské práce. Klidně bych věřil, že je v tom švýcarská ETA, nic jednoduššího, než se podívat. Ale asi budeš muset žít se záhadou olympiády :)

Odesláno
Nemyslím, že je to fejk, ale zhruba současná produkce Enicaru s podílem čínské práce. Klidně bych věřil, že je v tom švýcarská ETA, nic jednoduššího, než se podívat. Ale asi budeš muset žít se záhadou olympiády :)

Eta tam je :-) Je běžné že ukazuje dny i v čínštině??? Nebo je to běžné u jiných značek hodinek?

Odesláno (upraveno)
Eta tam je :-) Je běžné že ukazuje dny i v čínštině??? Nebo je to běžné u jiných značek hodinek?

Je běžné, že má dny ve dvou jazycích. U nečínských značek není běžné, aby měly v jazykových volbách čínštinu.

Edit: hrubka

Upraveno uživatelem chose

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...