enicar2 Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Je běžné, že má dny ve dvou jazycích. U nečínských značek není běžné, aby měly v jazykových volbách čínštinu. Edit: hrubka :-) no tak alespoň něčím jsou výjmečné :-) Je z toho zřejmé, že asi jsou pro čínský trh...
chose Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Výjimečné jso, o tom žádná, první originální sinohelvétské hodinky, co jsem viděl, a ještě s olympiádou na dýnku
Mike. Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Enicar je v současné době v hong-kongských rukou, továrnu nebo část továrny má nadále ve Švýcarsku a orientuje se ve velké míře na východní trhy, proto snad ten modrooký Číňan nebo kdo to je. O Enicar se zajímám z důvodu silné náklonosti ke kultovním modelům Enicar Sherpa , považuji je za jedny z nejlepších hodinek své doby, když už kvůli něčemu jinému, tak kvůli věhlasným in-house kalibrům, které ještě i v současnosti používá firma Chronoswiss. Model na fotografii je Enicar Sherpa Jet GMT. V nabídce je má i A. I. Wajs. Pěkné hodinky.
enicar2 Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Výjimečné jso, o tom žádná, první originální sinohelvétské hodinky, co jsem viděl, a ještě s olympiádou na dýnku :-) To jsem rád, že mají úspěch...nikde na netu sem je prostě nenašel. Zkus jim napsat a poslat foto. Pak dej vědět, jak si dopadl :-)
bandicoot Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 ...ehm, psal jsem "zkus" nikoliv "zkusím" :-)
enicar2 Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 ...ehm, psal jsem "zkus" nikoliv "zkusím" :-) Sorry, neumim číst :-)
enicar2 Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Sorry, neumim číst :-) Tak sem jim napsal, jsem zvedavej, jestli kluci z Hong Kongu prelusti moji English :-)
Návštěvník Snow Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Dá se nějak poznat, jestli byly ty moje vyrobeny ještě za dob slávy Enicaru a nebo už když to byla Hong Kong produkce? 100% ne, sláva Enicaru skončila v 70 letech. Snowe, díky, žes to rozsek ! Máš nějakou metodu, jak zjistit u hodinářské firmy vlastníka ? Myslím něco jednoduššího, než se pídit po obchodních rejstřících podezřelých zemí. Mě se to včera nabeton zjistit nepodařilo. P.S.: Sherpa je klasika největší ! To opravdu nevím, navíc Enicar snad nikdy nebyl na seznamu firem v FHS , stránku si prohlédni, máš tam seznam všech švýcarských firem. Enicar je superklasa, hrozně mě mrzí, že mi utekly Sherpa-Graphy s modrým číselníkem, sice měly Valjoux 72, ale byly skutečně NOS komplet se vším, balení, návod a dokonce i visačka, nasadil jsem 1200? a bylo to proklatě málo, přestřelili mě s prstem v nose. Za tolik dnes Sherpy v NOSu běží . V nabídce je má i A. I. Wajs. Pěkné hodinky. Pozor (!!!) mají průměr 36mm.
enicar2 Odesláno 22. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2009 Zpráva z Hong Kongu nepřišla :-( To asi vypovídá o tom, jak na tom Enicar v současnosti je...
enicar2 Odesláno 22. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2011 Tak jsem po dlouhé době kontaktoval bývalého majitele, který žije v Thajsku a dověděl se další informace, budu ještě zjišťovat dál. Zakoupeny v nějakém bazaru ve Vršovicích.Dny jsou v Korejštině (+angličtina), vyrobeny k olympiádě v Soulu 1988.
enicar2 Odesláno 17. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2011 Cena v bazaru ve Vršovicích 3500,- (NOS stav).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se