Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

Sháním foto kompletního stroje, podle kterého by se dal vyrobit chybějící díl (nalevo od hodinového kola)? Případně - ideálně celý funkční / nefunkční stroj... :)

Děkuji za zprávu!

T.V.

1714545276862.jpg

1714545276849.jpg

Odesláno

Bití je sdružené pro čtvrtě i celé hodiny do jednoho soukolí, proto pouze dva pérovníky. Podle mě to bití je kompletní, díl který má být nasazen na letmém čepu, bude mít co dočinění se čtyřmi kolíky na hodinovém kole. Bude se jednat o nějakou doplňkovou funkci. Bohužel jsem tento stroj nikdy neviděl a tak to jsou pouze teoretické úvahy.

Odesláno

Děkuji, no jak jsem psal, je to atypický stroj, některé funkce jsou zřejmé (vč. soudržného bití), ale bylo by dobré ten stroj zase uvést do kompletní podoby, proto se  ptám na konkrétní fotku / stroj včetně dílu na čepu :)

Odesláno

Ahoj Tomáši. Záleží  také na tom,  co je na číselníku. Aby se to dalo případně odvodit.

Odesláno

Asi se pletu, ale to kolo "s cuplíkama" nebude hodinové. Já tam vidím minutovou hřídel, kolem ní asi bude hodinové ručiště a až pak je to 
kolo s cuplíkama.  Taky ůplně nevím, čím je to kolo poháněné - zapadají zuby do pastorku u toho stupňového kola k čtvrťovému bití?
Zase, na druhou stranu, pokud by ten pastorek měl 6 zubů, tak by se kolo otočilo za 12 hodin. Potom by to uprostřed asi nebyla hřídel minutového kola.
A na co by byly 4 cuplíky na hodinovém kole s oběhem za 12 hodin mne nenapadá. 

Čísleník by pomohl.

Odesláno

Mám pocit, myslím si, že se jedná o kolo hodinové. Počet zubů je jak píšeš, odpovídá jednomu otočení za 12 hodin, což opravdu komplikuje vysvětlení na co jsou ty 4 kolíky a čep na základně.

Prosím Tomáše o doplňující fotografie číselníku případně celých hodin. 

Děkuji.

Odesláno

Takže prakticky.

Na hodiny jsem se koukal dneska osobně.

Bití je komplet.  Seřídil jsem ho a bije to jak má. 

Už jsem kdysi něco podobného opravoval, tak jsem si to připomněl.

To hodinové kolo je hodinové kolo, nic víc. Akorát jsou na něm ty čtyři kolíky po hodině. a  ten čep pravděpodobně na páku.

Ale jakou měl konstruktér myšlenku co to mělo spouštět  těžko říci 😃 

Jenže spouštění ne   moc přesně čtyřikrát po hodině za sebou ???.   

Odesláno

Ale proč ne. Mne spíš napadl hrací stroj. 

Odesláno

Ale 4x po sobě  za 12 hodin. Což mi přijde zajímavé.

To znamená,  že to bylo buď ráno, nebo odpoledne.

Protože pochybuji o tom, že někdo chtěl, aby mu to dělalo něco kolem  půlnoci.   

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...