Tomáš Vozábal Odesláno 1. května 2024 Nahlásit Odesláno 1. května 2024 Dobrý den, Sháním foto kompletního stroje, podle kterého by se dal vyrobit chybějící díl (nalevo od hodinového kola)? Případně - ideálně celý funkční / nefunkční stroj... Děkuji za zprávu! T.V.
ONYX servis hodinek Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 Bití je sdružené pro čtvrtě i celé hodiny do jednoho soukolí, proto pouze dva pérovníky. Podle mě to bití je kompletní, díl který má být nasazen na letmém čepu, bude mít co dočinění se čtyřmi kolíky na hodinovém kole. Bude se jednat o nějakou doplňkovou funkci. Bohužel jsem tento stroj nikdy neviděl a tak to jsou pouze teoretické úvahy.
Tomáš Vozábal Odesláno 2. května 2024 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2024 Děkuji, no jak jsem psal, je to atypický stroj, některé funkce jsou zřejmé (vč. soudržného bití), ale bylo by dobré ten stroj zase uvést do kompletní podoby, proto se ptám na konkrétní fotku / stroj včetně dílu na čepu
Jiří9 Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 Ahoj Tomáši. Záleží také na tom, co je na číselníku. Aby se to dalo případně odvodit.
ONYX servis hodinek Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 Ano, Jirka má pravdu, rozhodně to ve mně vzbudilo zájem...
orol Odesláno 2. května 2024 Nahlásit Odesláno 2. května 2024 Asi se pletu, ale to kolo "s cuplíkama" nebude hodinové. Já tam vidím minutovou hřídel, kolem ní asi bude hodinové ručiště a až pak je to kolo s cuplíkama. Taky ůplně nevím, čím je to kolo poháněné - zapadají zuby do pastorku u toho stupňového kola k čtvrťovému bití? Zase, na druhou stranu, pokud by ten pastorek měl 6 zubů, tak by se kolo otočilo za 12 hodin. Potom by to uprostřed asi nebyla hřídel minutového kola. A na co by byly 4 cuplíky na hodinovém kole s oběhem za 12 hodin mne nenapadá. Čísleník by pomohl.
ONYX servis hodinek Odesláno 3. května 2024 Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Mám pocit, myslím si, že se jedná o kolo hodinové. Počet zubů je jak píšeš, odpovídá jednomu otočení za 12 hodin, což opravdu komplikuje vysvětlení na co jsou ty 4 kolíky a čep na základně. Prosím Tomáše o doplňující fotografie číselníku případně celých hodin. Děkuji.
Tomáš Vozábal Odesláno 3. května 2024 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Ahoj Jirko (i ostatní) - problém je, že ten čiselník je z jiného stroje, evidentně , což jsem se dozvěděl až následně...No asi zůstane jen u těch teoretických úvah.
Jiří9 Odesláno 3. května 2024 Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Takže prakticky. Na hodiny jsem se koukal dneska osobně. Bití je komplet. Seřídil jsem ho a bije to jak má. Už jsem kdysi něco podobného opravoval, tak jsem si to připomněl. To hodinové kolo je hodinové kolo, nic víc. Akorát jsou na něm ty čtyři kolíky po hodině. a ten čep pravděpodobně na páku. Ale jakou měl konstruktér myšlenku co to mělo spouštět těžko říci Jenže spouštění ne moc přesně čtyřikrát po hodině za sebou ???.
Tomáš Vozábal Odesláno 3. května 2024 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Ahoj Jirko, tak díky moc! Ať se daří, hezký víkend všem! T.
Seamaster Odesláno 3. května 2024 Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Zdar, vubec se v tomto nevyznam, ale nemohlo to spouset treba zvonek ve skole? Ze by to odbijelo celou v nejake malotridce 8-12 hod?
Jiří9 Odesláno 3. května 2024 Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Ale proč ne. Mne spíš napadl hrací stroj.
Jiří9 Odesláno 3. května 2024 Nahlásit Odesláno 3. května 2024 Ale 4x po sobě za 12 hodin. Což mi přijde zajímavé. To znamená, že to bylo buď ráno, nebo odpoledne. Protože pochybuji o tom, že někdo chtěl, aby mu to dělalo něco kolem půlnoci.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se