vito Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Možná mám hloupý dotaz, mějte se mnou strpení. Mám vintage UN / asi z padesátých let / a nyní jsem zjistil, že když při seřizování hodinek opatrně otáčím korunkou nazpátek když je vteřinovka na dvanáctce, tak ji zastavím a mohu tak hodinky nařídit na vteřinu. Je to v pořádku, nebo tím můžu hodinkám ublížit? Zrovna u těchto hodinek bych nerad něco pokazil. Díky.
zdr Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 No tak toto je vec co zaujima aj mna zatial to tiez riesim tak ako ty takze som zvedavy na odpovede skusenych uzivatelou.
911 Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 a zastavi se ti jen na 12 nebo kdekoli, kdyz tocis zpet korunkou? pokud kdekoli, tak by to melo byt v poradku. moje omegy to taky delaji. uricte ti to nekdo vysvetli proc tomu tak je. ja to jeste nemam prostudovany jinak hod sem alespon foto jaka vypadaji vintage Ulyssky
Senseeei Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 ak som to spravne pochopil, jedna sa o hacking? ak ano, tak jasne je to v poriadku.
Patrik Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 ak som to spravne pochopil, jedna sa o hacking? ak ano, tak jasne je to v poriadku. hacking to není, ten je, když se vteřinovka zastaví při vytažení korunky. Tomuhle se říká pseudohacking. Měly to třeba i Primky. Někdy ale funguje jen při malém natažení.
luboš72 Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 (upraveno) No toto hacking určite nebude, lebo tam sa ručka zastaví už pri vytiahnutí korunky. On len vlastne točí korunkou do protismeru a tým sa sekundovka zastaví, aj ja to tak robím. Problém je len v tedy, keď je pérko úplne natianhuté, vtedy sa zastaviť dá len ťažko. edit: Patrik bol rýchlejší, v práci mám dosť pomalý internet Upraveno 2. února 2009 uživatelem luboš72
jorix Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Vtěřinovka se dá tímhle způsobem zastavit třeba i u Orient Diver Mako (prvně jsem se o tom dozvěděl tu někde v nějakém Orient vlákně), ale pouze při slabším natažení, nejlépe po ránu. Když se to přežene, vteřinovka i couvá, popř. stačí korunku držet v určité poloze a ručka stojí. Krom toho není nutné ji zastavovat na 12, prakticky stačí zastavit kdekoliv a počkat (např. dle teletextu) na správnou vteřinu. Potom to chce jen trochu šikovnosti, až ručka doběhne na 12 rychle a přesně nastavit minutku a je to. Ale také by měl zajímalo vyjádření hodináře, zda jim to dělá dobře či ne. Když o tom tak přemýšlim, zlatej hacking, je to celkem krkolomný
dawe009 Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Vtěřinovka se dá tímhle způsobem zastavit třeba i u Orient Diver Mako (prvně jsem se o tom dozvěděl tu někde v nějakém Orient vlákně), ale pouze při slabším natažení, nejlépe po ránu. Když se to přežene, vteřinovka i couvá, popř. stačí korunku držet v určité poloze a ručka stojí. Krom toho není nutné ji zastavovat na 12, prakticky stačí zastavit kdekoliv a počkat (např. dle teletextu) na správnou vteřinu. Potom to chce jen trochu šikovnosti, až ručka doběhne na 12 rychle a přesně nastavit minutku a je to. Ale také by měl zajímalo vyjádření hodináře, zda jim to dělá dobře či ne. Když o tom tak přemýšlim, zlatej hacking, je to celkem krkolomný Tohle umí všechny hodinky se Seiko kalibrem 7S26, tzn. třeba oblíbené Monstery a sposuta dalších. A co jsem slyšel, není to žádná vzácnost ani u jiných značek a kalibrů. Zda jim to dělá/nedělá dobře by mě zajímalo moc. Z laického hlediska mám pocit, že z toho nadšený nebudou..ale nechť se vyjádří nějaký hodinář.
rmx Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Záleží na utužení čtvrťového pastorku a na konstrukci strojku. Je to vlastně třecí spojka a slouží pro přenos síly z jícího soukolí na soukolí ručkové a tím i možnost nezávislého seřízení ruček. Dochází vlastně na takovou přetahovanou s perem hodinek. Hodinkám to nevadí ale jakožto každé tření znamená opotřebení, i když mírněné olejem, tak i zde jednou dojde k postupnému snižování funkčnosti. Při každém čistění strojku by se stav měl kontrolovat a případně pastorek upravit nebo vyměnit.
vito Odesláno 3. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Díky za reakce a jsem rád, že to nezaímalo jenom mě. Co se týče fotky těch hodinek, tak tu mám udělanou a mám ji i v počítači, ale protože jsem kopyto, tak ji neumím patřičně zmenšit a ani poslat. Až přijede vnuk, tak ho snad ukecám a dám jí do vlákna Vintage hodinky.
911 Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Díky za reakce a jsem rád, že to nezaímalo jenom mě. Co se týče fotky těch hodinek, tak tu mám udělanou a mám ji i v počítači, ale protože jsem kopyto, tak ji neumím patřičně zmenšit a ani poslat. Až přijede vnuk, tak ho snad ukecám a dám jí do vlákna Vintage hodinky. neni treba cekat na vnuka klikni sem http://forum.chronomag.cz/index.php?showforum=31 a klikni na "new topic" tlacitko. tam pak vypln ty ruzne policka a pod tim oknem kde budes psat text mas dalsi sekci "prilohy" v prave casti uvidis tlacitko "prochazet" a zelene "nahrani". klikni na prochazet a zvol soubor podle toho kde ho mas na disku. pak klikni na zelene "nahrani" chvili to potrva. pak tesne nad temito tlacitky mas "Sprava priloh" tak rozbal to okno a bude tam nazev toho souboru. klikni na tu ikonku co je uplne vlevo. je u ni tusim zeleny plus. takto to muzes opakovat vicekrat, pokud je vice fotek. pak jen dole kliknes na "odpovedet" hodne zdaru. jsem na ne zvedavy
vito Odesláno 3. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Já to v každém případě zkusím, maximálně to můžu akorát pokazit. Měj trpělivost.
enicar2 Odesláno 20. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2010 Ještě bych měl dotaz, jestli pozastavování vteřinovky a čekání na tu správnou vteřini (jak se píše nahoře) může mít vliv na přesnost hodinek a jestli kalibru Seiko 7S26B vadí posunutí třeba o hodinu zpět (nebo třeba o 5 hodin zpátky), nevim teda, kdy to budu dělat, ale jen tak pro zajimavost. Díky
mischa Odesláno 20. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2010 Nevadí jim to a na přesnost chodu to žádný vliv nemá. Posouvání ruček je taky v pohodě, snad u všech hodinek a hodin s výjimkou nástěnných pendlovek s bicím mechanismem
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se