Jump to content

Breitling Caliber 32 - velke predbihani, reklamace?

Edokeke

Recommended Posts

Zdravim, 

na mych Chronomat GMT jsem si vsiml, ze se predbihaji az o 30s denne, coz mi prijde teda dost. 
Je tam Breitling Caliber 32 (eta 2893-2), kde podle netu by to melo byt do 5s. 

Jsou 3/23 takze stale v zaruce. Da se na tohle zaruka uplatnit, aby mi na to koukli, nebo to je proste na servis?

Ja jsem u Dusaka vzdy ze servisu nadsen. Za cenu i kvalitu. 

Delal jsem tam komplet servis Seamasteru, o 14 dni pozdeji mi spadly na zem a rozbil jsem cele sklicko. Pan byl tak hodny, ze mi solidarne odpustil celou cenu za praci vymeny skla a pretesneni a uctovali jen to sklo (~5000). Krasa

Tak teď jsem se podíval opět na hodinky a i po opravě a měření předběnuto o 2 minuty. Což je od opravy v pátek cca 15:00 do pondělí 13:00. Nošeny denně, ukládány na noc do boxu, sklíčem nahoru. 

IMG_1365.thumb.jpeg.e3dbca5c8f5f1a3253a5767adea0d812.jpeg

Tomu vůbec nerozumím, je možné, že je něco se strojkem? 

Přikládám i výsledek měření a tlakovky. 

možno si ich znova zmagnetizoval. Nedávaš ich blízko tabletu, krytu kde sú magnety a pod?  Ak máš doma kompas alebo appku Lepsi, skús či sú opäť zmagnetizované

Zkusil jsem nejakou novou app Mgntzd Watch a neukazalo to nic (na kov to jinak pri kalibraci reagovalo dobre). 

Neni mozne, ze se to po rekalibraci u Dusaka musi nejak zajet? To asi ne? 😄

proste to odnes na reklamaci, rekni "reklamace" a at se o to postaraji. tedka chodim do carollina a tam to bud poresi sami, nebo to poslou do vidne a tam to vyresi urcite, videnaci delaji mega dobrou praci. zminil bych provedenou opravu i s papirama a hodil jim to na hlavu.

nevim jaky ma kdo zkusenosti s magnetizaci, ale nemyslim si, ze te to ma trapit, pokud nejses strojvedouci na elektricke lokomotive.

plus bych hlavne nezminoval zadnou svoji diagnozu - reknes slovo "magnetizace", voni se toho chytnou, a budou to demagnetizovat, i kdyz to je mozna nesmysl. a navic te budou podezrivat, ze ses strojvedouci.

jediny dve slova pro tebe jsou "nejede" a "reklamace" 🙂

Edited by Ondazz

Ta ETA když je dobře vyladěná, tak se jedná o velmi spolehlivý, prověřený a velmi přesný kalibr. Mám ETU v Omega Seamaster GMT Anniversary, které mám dlouhá léta, zažili se mnou peklo a nikdy žádný problém, navíc neuvěřitelná přesnost alá Rolex. Už jsem několikrát četl o zmagnetizování tohoto kalibru u různých modelů hodinek, takže ta možnost tam, jde o to jak si Breitling s antimagnetickou úpravou pohrál a zdali vůbec antimagnetické jsou, každopádně Breitling uvádí že při výrobě svých hodinek používá antimagnetické materiály, ale to moc neznamená. Omega tam má antimagnetickou vložku a model má přímo v parametrech uvedeno vodotěsný, nárazuvzdorný a antimagnetický. Jak píše Ondazz....reklamace, nejede....zdarma 😆  Přeji ať se to vyřeší co nejlépe a jak píšu, ta ETA je opravdu výborný kalibr, lepší jak kdejaký inhouse, takže až vychytají problém, budeš happy 👍 A ze srandy se zeptej jakou mají antimagnetickou úpravu, docela by mě to zajímalo.

PXL_20221029_012013830_2.jpg