Přejít na obsah

Alternativa k Moonwatchům

Doporučené příspěvky

Tak přišel zase ten čas, že si brousím zuby na Moonwatche, které jsem kdysi měl a před lety prodal.  Říkám si ale, že se klidně nechám inspirovat, co se v cenové hladině 100-130k CZK dá pořídit?

Nesmí to být moc velké (do 40mm je ideál, Moonwatche se 42 jsou výjimka) a rád bych, aby to příliš neztrácelo hodnotu. A to je tak vše...

Jako úplně bych neřekl ne třeba vintage Rolexkám, ale jsem už nějaký čas mimo trh, tak vůbec netuším, jestli se vejdu s cenou a tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, aby hodinky nestrácali na hodnote, to je veľmi citlivá téma. Jediné čo môžem poradiť je kupovať z druhej ruky...
Každopádne bavíme sa iba o chronographoch ? Ak áno, tak v tej cenovej hladine sa mi páčia iba moonwatche. Všeobecný problem chronografov tejto cenovky je ich hrúbka...
Ja by som sa pozrel po Omega chronografoch cal. 321 z 1950s. Jediné čo je škoda, že človek nevidí ten krásny caliber :)

Odkaz ke komentáři

Ale no, ved tu mame horucu novinku Moonswatch aka plastova nahrada Moonov. Stoji sice za hov**, ale vyzera to rovnako. Dokonca aj logo na ciferniku bude… 

Stoji podstatne menej, ako je Tvoj budget, iba zeby si chcel kupit nejaku “limitovanu” ediciu, ktora farbila zapastia a bola stiahnuta z predaja. Taku najdes na chrono pokojne aj za 100k +

Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, Postal80 napsal:

Moony se nedaji nahradit vubec nicim. Tecka. Jestli chces Moony, musis koupit Moony. 

Úplny súhlas 👆 btw páčia sa mi  Hanhart Red X (blue /grey) to že je to limitka o 150ks by mohlo napomôcť tomu aby výraznejšie nestrácali na hodnote ale to ukáže až čas 🤷‍♂️.

Upraveno uživatelem MaaBe
Odkaz ke komentáři

tieto myslis?

image.thumb.png.dfd5a5fd91f16d20fc3a19de3d61a1c0.png

je to skor racing ako alternativa k munom, by som povedal

ako nie su spatne, ale aj ked su to limitka o 140 kusoch, tak su stale k dostaniu, neboli vypredane behom pol hodiny, takze nie som si isty zeby to bola nejaka hyper super investicia. 

Odkaz ke komentáři

Téměř všechno o proti ceně v obchodě půjde dolů při následném prodeji. Nicméně třeba Hanhart věřím, že to nebude úplně nejhorší. Ideálně koupit z druhé ruky a pak už ten pokles bude minimální, když budeš mít štěstí, tak to i poroste. 

IMG_20240810_121811658_HDR.jpg

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, papun napsal:

Téměř všechno o proti ceně v obchodě půjde dolů při následném prodeji. Nicméně třeba Hanhart věřím, že to nebude úplně nejhorší. Ideálně koupit z druhé ruky a pak už ten pokles bude minimální, když budeš mít štěstí, tak to i poroste. 

IMG_20240810_121811658_HDR.jpg

To stejné můžeš říct o Moonech, když je tady koupíš z druhé ruky..  Starší reference v tom parádním velkým boxu tu chodí za 125-135k? Za mě je to skvělá volba, na ceně dolu nepůjdou, strojek nesmrtelný, stačí dokoupit lepší tah.. Origo nebo nějaky aftermarket od Uncle Seiko, výběr je velký a ty tahy až na koncovky výborný.. Za ty roky jsem došel už dávno k přesvědčení, že nějaké volby rozumem nefungují.. Ten nejlepší pocit má člověk nakonec vždy z originálu, nikoli nějaké levnější alternativy.. :)  

Upraveno uživatelem Axel
  • Dát hlas 4
Odkaz ke komentáři

S tím souhlasím. Mě se třeba Moony určitě líbí, ale asi ne tak, abych byl ochotný za ně vyklopit 120 tis. Za to třeba u Hanhartu jsem dal 46 tis a přijde mi to adekvátní. Ale je to samozřejmě individuální. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Harwey napsal:

tieto myslis?

image.thumb.png.dfd5a5fd91f16d20fc3a19de3d61a1c0.png

je to skor racing ako alternativa k munom, by som povedal

ako nie su spatne, ale aj ked su to limitka o 140 kusoch, tak su stale k dostaniu, neboli vypredane behom pol hodiny, takze nie som si isty zeby to bola nejaka hyper super investicia. 

Áno myslel som presne tie, ale je fakt že pokiaľ človek hľadá náhradu  tak s tým nikdy nebude úplne spokojný, presne aj môj prípad.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, papun napsal:

S tím souhlasím. Mě se třeba Moony určitě líbí, ale asi ne tak, abych byl ochotný za ně vyklopit 120 tis. Za to třeba u Hanhartu jsem dal 46 tis a přijde mi to adekvátní. Ale je to samozřejmě individuální. 

Nekupuj hodinky, po ktorych netuzis. Skonci to sklamanim, predajom a cakanim na tie prave... Moony sa kupuju srdcom, ako som uz kdesi pisal. Pockaj, zloz peniaze na kopu a potom kupuj... 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

souhlasím, náhrada je vždycky souhrnem kompromisů a stejně pak zjistíš, že to není ono a jdeš si pro originál, který už jsi dávno mohl mít a užívat si ho

Upraveno uživatelem childe
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Předpokládám, že myslíš jeté Moony (podle rozpočtu), takže jeté hodinky. Nikde jsem nevyčetl jstli musí být Moonum podobné, chtělo by to alespoň trochu specifikovat. Protože dobrých jetých hodinek v této cenové relaci je jako šafránu. 

Odkaz ke komentáři

Za 130 v pohode kupis Moony tu na fore tak preco hladat alternativu? Ak sa ohliadas po peknych chronografoch tak moj tip su Longines Big Eye.

Hodinky The Longines Avigation BigEye L2.816.4.53.2 | Hodinářství Bechyně (hodinarstvibechyne.cz)

Longines-Avigation-Bigeye-17.thumb.jpg.20ca2a92100487d23bd0662c781d68fd.jpg

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Moony nemají alternativu. Koupíš něco jiného a po nějakém čase to pustíš dál a ty originální kosmohodinky si stejně koupíš. Souhlasím s ostatníma. Priseteina budeš v pohodě, bez stresu a zoufalstvi, které by ti ty alternativní přinesly.... 😀

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...