Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 51 minutami, Dez123 napsal:

Určitě vezmi s příklepem, stačí narazit na tvrdí zeď a hned jsi rád, že ho tam máš. Já na podobné využití vzal Makita DHP458. Hodně bytelnej kousek s pořádným krouťákem a kvalitním sklíčidlem. Super je, že má i boční madlo, nepřerazí ti to pak ruku, když se sekne třeba v kovu. Nevýhodou je uhlíkový motor, ale na občasné použití kolem baráku plně OK. Vrtal jsem s ním snad už všechno, kov, dřevo, plast...nevýhoda té síly je vyšší hmotnost. U Makity je fajn, že ti jejich baterkou jdou do všeho. Mám od nich hromadu věcí na zahradu, rázák na nábytek, pila, bruska, svítilna, malej fukar, vysavač a teď čekám na tlakovou myčku. Dá se na to koupit i spousta vychytávek na Ali, např. velký led světlomet za pár stovek, pájka... mají třeba i lednici na kempování, ale ta už je za ranec.

Makitu mám hodně moc let a udělala strašně moc práce,  no a stále slouží 👍 Teď ale už většinu věcí od Bosche a pokud umře, tak kvůli kompabilitě baterek právě opět Bosch.

20250604_125329415.JPG

• Like 1
Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, odjinud napsal:

Já mám doma ještě normální pěknou vrtačku dewalt do zásuvky na precizní vrtání větších děr a nějaký no-name vrtací kladilo z OBI s SDS sklíčidlem na panel. 

S Aku vrtám jen malý půměry, primárně protože je menší šance zlomit vrták, když se drží vrtačka jednou rukou, a druhá věc je šroubování a montáž všeho možného; to je to hlavní. Většinou dělám s dvěma vrtačkama - v jedné je vrták, v druhé šroubovák/imbus. Teď už mám Aku jen jednu (druhá, taky Einhell už odešla) a je docela oprus to furt ve sklíčidle přehazovat.

Co se týče jedné aku na vše, tak mě, popravdě, nenapadá, co dalšího na baterii by se mi hodilo. Snad jedině bruska na řezání zámků někde 🙂 Jinak mám všechno do zásuvky (sekačka, nůžky na živej plot, motorovka, motorovka na tyči, flexa...); snad jedině minimotorovka na drobný ořez větví nebo nůžky na stromy. Teď ještě budu vybírat novou malou strunovou sekačku a asi taky půjdu do kabelu, páč s aku vydržíí tak půl hodiny (Bosch, co má soused).

Prořezávací řetězovka je super, s tím se jednoruč dělá jedna radost. Nůžky na živej plot mám taky aku, je to hned příjemnější práce. Jinak na to šroubování fakt doporučuji rázák, je menší a lehčí. Aku flexa mi ještě chybí, ale zatím jsem si všude vystačil s oscilačkou. A nej poměr cena/odvedená práce je překvapivě u malého fukaru. Za cca 1300 a čistím s tím venku všechno, občas i něco doma + jsem si dotisknul různé hubice.

@African už mají kompatibilní baterky mezi řadami? Když jsem vybíral aku rodinu, tak u Bosche mě právě odradilo, že zahrada, domácnost a dílna má každá vlastní baterie 😔

Upraveno uživatelem Dez123
Odesláno
před 2 hodinami, Dez123 napsal:

@African už mají kompatibilní baterky mezi řadami? Když jsem vybíral aku rodinu, tak u Bosche mě právě odradilo, že zahrada, domácnost a dílna má každá vlastní baterie 😔

Mají...i dobré je, že baterie má ukazatel nabití 👍

100-kompatibilita.jpg

20250604_205937588.JPG

Odesláno

Pokud Ti stačil Einhell, tak se podívej na Lídl Parkside Performace, to by mohlo na to občasné použití stačit, když si počkáš na akci dá se hodně věcí pořídit za tašku hrušek. 
Ta společná baterka POWER FOR ALL je super nápad, je tam 11 značek. Bosch to má jenom na zelenou řadu, modrá má svoje baterky.

image.png

Odesláno
před 35 minutami, milda21 napsal:

Pokud Ti stačil Einhell, tak se podívej na Lídl Parkside Performace, to by mohlo na to občasné použití stačit, když si počkáš na akci dá se hodně věcí pořídit za tašku hrušek. 
Ta společná baterka POWER FOR ALL je super nápad, je tam 11 značek. Bosch to má jenom na zelenou řadu, modrá má svoje baterky.

Škoda že tam není Makita 😏

Odesláno
před 7 minutami, milda21 napsal:

I to má řešení přechodka. První odkaz

https://www.spojovace.cz/adaptery-prechodky-pro-naradi-makita/

Paráda a ještě jeden dotaz prosím tě, psal jsi že nejde u Bosche míchat zelená s modrou. Přemýšlím si udělat taky radost a u této modré píšou normálně že baterka je typ z alliance AMP share. Do zeleného křovinořezu mi tedy nepůjde? Měl jsem za to že jo...

https://www.b-eshop.cz/aku-vrtacky-s-priklepem-bosch/aku-vrtacka-s-priklepem-bosch-gsb-185-li-2x-gba-18v-2-0ah-gal-18v-20

Odesláno
před 19 minutami, milda21 napsal:

AMP share je jiná aliance (nástroje pro profesionály), není to kompatibilní s POWER FOR ALL, takže zelený Bosch ne.

image.thumb.png.977b4dcfc0bf9ee8e576b78d5eed4bea.png

Ok a dik, jsem zase o něco chytřejší 👍

Odesláno
před 23 hodinami, odjinud napsal:

Já mám doma ještě normální pěknou vrtačku dewalt do zásuvky na precizní vrtání větších děr a nějaký no-name vrtací kladilo z OBI s SDS sklíčidlem na panel. 

S Aku vrtám jen malý půměry, primárně protože je menší šance zlomit vrták, když se drží vrtačka jednou rukou, a druhá věc je šroubování a montáž všeho možného; to je to hlavní. Většinou dělám s dvěma vrtačkama - v jedné je vrták, v druhé šroubovák/imbus. Teď už mám Aku jen jednu (druhá, taky Einhell už odešla) a je docela oprus to furt ve sklíčidle přehazovat.

Co se týče jedné aku na vše, tak mě, popravdě, nenapadá, co dalšího na baterii by se mi hodilo. Snad jedině bruska na řezání zámků někde 🙂 Jinak mám všechno do zásuvky (sekačka, nůžky na živej plot, motorovka, motorovka na tyči, flexa...); snad jedině minimotorovka na drobný ořez větví nebo nůžky na stromy. Teď ještě budu vybírat novou malou strunovou sekačku a asi taky půjdu do kabelu, páč s aku vydržíí tak půl hodiny (Bosch, co má soused).

Vezmi s příklepem, na beton to nebude, ale na cihlu ti to nahradí síťovou vrtačku. 

Tohle je malinký, výkonný a má to bezuhlíkový motor. 

https://www.bauhaus.cz/aeg-sada-aku-naradi-jp-18a2sbl-31852955#description

S AEG nářadím, konkrétně akušroubovákem mám vynikající zkušenost, velmi robustní a dobře navržené nářadí. Vydržel neskutečně. 

Navíc tu máš tu pilu jako bonus :D a není špatná.

Odesláno
před 6 hodinami, milda21 napsal:

AMP share je jiná aliance (nástroje pro profesionály), není to kompatibilní s POWER FOR ALL, takže zelený Bosch ne.

image.thumb.png.977b4dcfc0bf9ee8e576b78d5eed4bea.png

Je to tak, jak jsem dnes zjistil. Bosch rozjel tu kampan na aku zdarma a na FB se jim lidi vysmali, ze v ramci te aliance kompatibility je to samy werk, co nikdo nema a ze neni porad ucelove kompatibilní modry a zeleny Bosch co se aku tyce.

Dalsi problem vidim v tom, ze nejdriv neco koupis, zaregistrujes to u nich na webu, naskenujes c. faktury a pak ti ten bonusovej aku do mesice poslou. To radsi koupim to, kde mi daji 2 aku bez další byrokracie hned.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 8 hodinami, milda21 napsal:

Tak uvazuju i o tom. Ale ta cena je zhruba jak bezny firmy. Nicmene do Lidlu jsem prestal chodit kvuli jejim trojim cenam (bezne, klubove a s aktivovanym kuponem z letaku) a rusenim běžných pokladen. No a eshop nema slevy a nelze vyzvednout na pobočce, jen externí doprava treti stranou; loni jsem tam bral sekačku pro rodiče.

Ted je tam za cca 1000 jedna vratcka z rady performance v akci, ale bez nabíječky a aku. Co to ma byt? Kde si pak nahonim ten zbytek? To budu doobjednavat pres eshop? Proc nedaji do akce i kompletní baleni?

Zkrátka a dobře, Lidlu prestavam rozumet a sledovat pul roku letaky, jestli tam nebude vratcka v akci a pak ji nekde po prodejne nahánět, to se mi uplne nechce.

Odesláno

Můj skromný názor je, že pro hobíka je to v podstatě fuk jakou značku koupí.

Já mám velký síťový nářadí od Metaba, střední 20V aku od Parkside performance a malý 12V aku od Bosche. Fakt v tom nevidím rozdíl. 

Odesláno
před 14 hodinami, odjinud napsal:

Tak uvazuju i o tom. Ale ta cena je zhruba jak bezny firmy. Nicmene do Lidlu jsem prestal chodit kvuli jejim trojim cenam (bezne, klubove a s aktivovanym kuponem z letaku) a rusenim běžných pokladen. No a eshop nema slevy a nelze vyzvednout na pobočce, jen externí doprava treti stranou; loni jsem tam bral sekačku pro rodiče.

Ted je tam za cca 1000 jedna vratcka z rady performance v akci, ale bez nabíječky a aku. Co to ma byt? Kde si pak nahonim ten zbytek? To budu doobjednavat pres eshop? Proc nedaji do akce i kompletní baleni?

Zkrátka a dobře, Lidlu prestavam rozumet a sledovat pul roku letaky, jestli tam nebude vratcka v akci a pak ji nekde po prodejne nahánět, to se mi uplne nechce.

V akci bývají i celé sady. Že to prodávají holé, beru jako výhodu, koupíš jenom to co potřebuješ. Většinu nářadí jsem koupil v akci přes e-shop, na prodejnu moc nechodím. Nějakou dobu už Parkside prodávají i v Kauflandu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...