Přejít na obsah

Breitling aneb Quartzová krize

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

manželka vybírá hodinky a zakoukala se do Breitling Chronomat 32. A já mám v hlavě psychologický blok dát 120 tis. za baterky. Je pravda, že se v quartzkách vůbec nevyznám, tak bych prosil místní odborné osazenstvo o pár důvodů, proč je ne/pořídit.

Případně uvítám nějaké tipy kam jí raději nasměrovat.

Požadavky:

Vel. 28-34

Kovotah

Ocel nebo Two-Tone

Nové do 150 tis.

Předem děkuji všem za pomoc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmmm..... Asi to neber z pohledu hodinkového nadšence, ale zkus to jinak....

Chce si je dlouhodobě nechat? Pokud ano a "víš", že bude spokojená, tak je kup.... co bychom pro ně neudělali, ne? my nedávno kupovali z podobných důvodů auto, i když bych osobně volil jinak... je spokojená, já taky a vlastně s ním sám jezdím fakt rád 😆

No a pokud i ona uzná, že to je jen na chvíli a potom půjdou z domu, argument je, že quartzy bez velké ztráty neprodáš.... A samozřejmě v případě poruchy strojku to může být spíš na výměnu než na opravu...

Odkaz ke komentáři

Plno hezkých modelů v quartzu má i Grand Seiko

https://www.hodinky-koscom.cz/hodinky-damske-bateriove#/manFilters=48&pageSize=32&orderBy=0&pageNumber=1

Z druhé strany spokojená žena základ pohody 😉

Upraveno uživatelem childe
Odkaz ke komentáři

před 29 minutami, gathis napsal:

Hmmmm..... Asi to neber z pohledu hodinkového nadšence, ale zkus to jinak....

Chce si je dlouhodobě nechat? Pokud ano a "víš", že bude spokojená, tak je kup.... co bychom pro ně neudělali, ne? my nedávno kupovali z podobných důvodů auto, i když bych osobně volil jinak... je spokojená, já taky a vlastně s ním sám jezdím fakt rád 😆

No a pokud i ona uzná, že to je jen na chvíli a potom půjdou z domu, argument je, že quartzy bez velké ztráty neprodáš.... A samozřejmě v případě poruchy strojku to může být spíš na výměnu než na opravu...

Doma naštěstí zůstanou, takže ztrátu při prodeji řešit nemusím. Ta výměna strojku v případě poruchy asi nebude taková raketa, když to je na bázi ETA (alespoň doufám).

před 32 minutami, childe napsal:

Plno hezkých modelů v quartzu má i Grand Seiko

https://www.hodinky-koscom.cz/hodinky-damske-bateriove#/manFilters=48&pageSize=32&orderBy=0&pageNumber=1

Z druhé strany spokojená žena základ pohody 😉

GS zkusím ukázat, ale mám obavu, že to neprojde. Každopádně děkuji za navedení. 

Odkaz ke komentáři

Neřeš to a kup ji je.Myslím si, že si to ty naše ženy zaslouží.Moje si vybrala Cartiér Tank a nic jiného již nenosí a od té doby mi do hodinek již nekecá.Taky výhodou.

Další věcí je,že se může stát až ji vezmeš k AD,že se ji zalíbí něco jiného a třeba levnějšího🙂

Ale pokud bych mohl i tak něco navrhnout, tak u nás v rodině ženy nosí Omega Constellationy.Neteř si nedávno pořídila tento kousek a mají je i v jiných barevných variacích

https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-omega-constellation-quartz-28-mm-13110286060002/?_gl=1*1ah2jd*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIhNaonseJiQMVNLGDBx3Kdw1PEAAYAiAAEgJv__D_BwE&gbraid=0AAAAADm7QTFh_HdtUMs0Gip6A9dJ7hWJ-

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ja bych se toho nebal. Myslim, ze spojeni zena a quartz je lepsi :)

Strojek je to velmi kvalitni, plne rozebiratelny a servisovatelny stejne jako mechanicky. Budou presne, odolnejsi, nebudou se ji pri odlozeni zastavovat a v podstate ti odpadne starost o dalsi mechanicke hodinky.

Takze pokud se ji libi, smele do nich a ja osobne bych to videl urcite jako plus, ze si vybrala prave tyhle. :)

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, ATOM napsal:

Ja bych se toho nebal. Myslim, ze spojeni zena a quartz je lepsi :)

Strojek je to velmi kvalitni, plne rozebiratelny a servisovatelny stejne jako mechanicky. Budou presne, odolnejsi, nebudou se ji pri odlozeni zastavovat a v podstate ti odpadne starost o dalsi mechanicke hodinky.

Takze pokud se ji libi, smele do nich a ja osobne bych to videl urcite jako plus, ze si vybrala prave tyhle. :)

Podepisuji a to nejsem ani žena :D

jsem se svými Colty v baterce nadmíru spokojenej! Nasadím a jdu ;)

Odkaz ke komentáři

Bateriek by som sa urcite u zeny nebal. Aj v mojom okoli zeny preferuju quartzky - neriesis ne/presnost strojceku, nezastanu ti. Nie su tak nachylne na narazy alebo neopatrnejsie zaobchadzanie ako mechaniku.

Ja mam od Breitlingu Colty quartzky  a neviem si ich vynachvalit. Je tam termoregulovamu superquartz, cize super presnost, neriesim “problemy” ktore maju automaty (a ze tych mam mnoho…)

Odkaz ke komentáři

Ani mne by nebolo uplne po chuti dat 5k Eur za baterkove Breitle. Ale zase to clovek nekupuje pre seba a najdolezitejsie je aby ich rada nosila ona.

Ja som zenu na mechaniku naucil ale trvalo to. Teraz si ich uz sama natiahne, nastavi ale ze by riesila presnost a podobne veci, to sa asi nestane. Je to pre nu sperk co nahodou ukazuje cas. Teraz si zazelala Cartier Tank takze sa tym drahym baterkam asi nevyhnem 😂

Ak jej ale chces ukazat nejake mechaniky tak by som urcite nevynechal 34 Aqua Terra alebo ked je pani skor do elegantna tak 33 Catier Ballon Bleu

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/aqua-terra-150m/ladies-collection/catalog

https://www.cartier.com/en-sk/watches/collection-watches/ballon-de-cartier/?department=EU_Ballon-de-Cartier&departmentId=3074457345616678677&itemsToLoadOnNextPage=24&lazyLoadStart=4&linkdepartment=EU_Ballon-de-Cartier&linkdepartmentId=3074457345616678677&page=2&partialLoadedItems=24&productsPerPage=24&rsiUsed=false&sale=False&suggestion=false&totalItems=57&totalPages=3&ytosQuery=true

A ked si velky frajer skus je navrhnut Luminor Due… mna s tym moja poslala do teplych krajin 😂

https://www.panerai.com/en/collections/watch-collection/luminor-due/pam01247-luminor-due.html

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři

@Vortex-Tempus AT nejsou špatná volba, uvidím jak na ně bude nahlížet. 

Cartier jsou rovnou zamítnuté, římské číslice a celkově prý ne-e

PAMy jsou v pořadí jako sportovnější, ale nemůže být vše hned.

jak se koukám, tak automaty jsou všechny 180K a víc. Takže buď si vezme baterky nebo prostě přitlačím. Uděláme si procházku do Pařížské, máme to asi 15 min. chůze od bytu. Hodí tam na ruku vše co půjde a nechám to na ní. (Maximálně s malou korekcí) Přeci jen máte pravdu, že já to nosit nebudu.

Odkaz ke komentáři

Ono zalezi aj na tom ako moc si pani potrpi na tu ci onu znacku. Napriklad TAG ma velmi pekne Q a Solar 34 Aqaracer a aj 36 Carerra v automate. U Longines sa tiez da vybrat quartz aj mechanika. Dalsia vec co by si jej mohol skusit ukazat su 31/36 Tudor Black Bay… tam sa dokonca zmestis do budgetu aj s bicolorom

IMG_9947.thumb.png.772df8be8425a3d890d74b3465d5db94.png

Odkaz ke komentáři

Tak do toho bych nesel, quartz je blbost.
Za 150 muze mit i rolex op 31 treba ruzove.
Nebo treba tag heuer carrera dela barvicky.
Damske omegy aquaterra?
Do Parizske sice jit muzete, ale co tam bude, tak Cartier (taky bych nechal zchecknout) nebo Rolex (zrovna se zapiste, zrusit muzete kdykoliv).
To radeji za roh do Omegy, jestli tam jeste jsou nebo na Prikopy do Omegy k Hanakovi, a na vaclavaku se zapisetena druhe rlxy. A taky jdete do Koscomu, tam maji ruzne znacky, hlavne teda ruzne designy.
Prijde mi fakt nesmysl, ze by do 180 nic krome te baterky nebylo, moznosti je mraky.

Odkaz ke komentáři

Tak do toho bych nesel, quartz je blbost.
Za 150 muze mit i rolex op 31 treba ruzove.
Nebo treba tag heuer carrera dela barvicky.
Damske omegy aquaterra?
Do Parizske sice jit muzete, ale co tam bude, tak Cartier (taky bych nechal zchecknout) nebo Rolex (zrovna se zapiste, zrusit muzete kdykoliv).
To radeji za roh do Omegy, jestli tam jeste jsou nebo na Prikopy do Omegy k Hanakovi, a na vaclavaku se zapisetena druhe rlxy. A taky jdete do Koscomu, tam maji ruzne znacky, hlavne teda ruzne designy.
Prijde mi fakt nesmysl, ze by do 180 nic krome te baterky nebylo, moznosti je mraky.

Za me zase dobre brat ohled na pohodlnost quartz, kdy hodinky proste vezmu a jdu a vim, ze ukazuji cas a datum, ikdyz odlozim hodinky na mesic, tak pak jen vezmu a jdu :) ja miluju automaty i rucni natah, ale chapu, ze nekdo chce hodinky od napriklad Breitlingu a chce quartz a jeho vyhody a pohodli a znacka vi a tyto hodinky nabidne
Odkaz ke komentáři

[mention=67260]Vortex-Tempus[/mention] AT nejsou špatná volba, uvidím jak na ně bude nahlížet. 
Cartier jsou rovnou zamítnuté, římské číslice a celkově prý ne-e
PAMy jsou v pořadí jako sportovnější, ale nemůže být vše hned.

jak se koukám, tak automaty jsou všechny 180K a víc. Takže buď si vezme baterky nebo prostě přitlačím. Uděláme si procházku do Pařížské, máme to asi 15 min. chůze od bytu. Hodí tam na ruku vše co půjde a nechám to na ní. (Maximálně s malou korekcí) Přeci jen máte pravdu, že já to nosit nebudu.

Mozna tady upresnujici dotaz, zda pani opravdu chce quartz a jeho pohodli s narizovanim casu nebo automaty jsou taky volba?
Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, Vortex-Tempus napsal:

Ono zalezi aj na tom ako moc si pani potrpi na tu ci onu znacku. Napriklad TAG ma velmi pekne Q a Solar 34 Aqaracer a aj 36 Carerra v automate. U Longines sa tiez da vybrat quartz aj mechanika. Dalsia vec co by si jej mohol skusit ukazat su 31/36 Tudor Black Bay… tam sa dokonca zmestis do budgetu aj s bicolorom

IMG_9947.thumb.png.772df8be8425a3d890d74b3465d5db94.png

Carerry právě už má. U Tudoru má problém s ručičkama. Longiens je pro důchodce 😉

@4st0n za 40 si vezme tomto segmentu vybere akorát tak tah a ne celé hodinky. A večeří se to samozřejmě oslaví a pak si je vezme na dovolenou do kabelky kterých má tolik, že už se do šatny nevejdou (samozřejmě podle ní je to pořád málo)😀

@Kbelik nikde jsem nepsal, že musí být quartz. Třeba Chronomaty se v této velikosti v automatu nedělají. S automaty nemá problém, to já mám problém s baterkama 🙂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...