Přejít na obsah

Oris Aquis - problém s lunetou

SadClown

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Heleď vůbec. Já je neumývám, koupu se s nima, plavu, několikrát jsem se s nimi potápěl v moři, nosím je v podstatě pořád a moje práce je kancelářská. Prostě je nešetřím, že bych je na něco sundával, ale nedělám na stavbě, abych je vyloženě nějak dřel. Mám je asi 4 roky.. 

No, jelikož to je takhle, můžeš mně ty a nebo případně někdo další dát radu, co s tím ? Předpokládám, že mě to asi v nějakém servisu znovu barvit nebudou, je třeba možnost lunetu nechat vyměnit? A pokud mě dáte tip kde by se to dalo vyměnit, ocenil bych to 🙏

Díky za jakékoliv tipy.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych, že tam bude nějaká vada z výroby. 

Stává se, že během nějakého období výrobce má problém s různými dodavateli a výrobou - pak může být problém...

Viděl jsem x lunet u Breitling SOH, kde oxidovaly indexy a vše bylo řešeno na záruku v kulanci. Podobná věc u Tudoru, kde na lunetách u modelu Pelagos občas vypadla luminiscence.

Řešení - zajít, poslat na servis - v ČR 

https://www.hodinky-koscom.cz/servis

Tam řeknou, zda je to výrobní vada/vezmou na záruku/zamítnou z nějakého důvodu.

Držím palce.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Tohle jsem ještě nikdy u Aquisů neviděl (ani nikde na webu), ale pomůže servis, jak píší kolegové přede mnou.

Nemyslím si, že by to někdo doplňoval barvou, vymění se vložka lunety. Ať už na záruku nebo ne.

Já si u svých (druhých) nechal vyměnit původní zelenou za černou, objednání i výměna přes Koscom, vložka dorazila že Švýcarska do pár týdnů. Samotná keramická vložka stála cca 4500 Kč a výměna 1000 Kč...

Tak ať to dopadne ke spokojenosti, je to řešitelné. Ale může to štvát, u oblíbených hodinek, chápu.

20240302_175653.thumb.jpg.359bb3da1609524357cbd1ba87964751.jpg

20240302_173441.thumb.jpg.ef152278e04d76cd358835932213f50c.jpg

• Like 2
Odkaz ke komentáři

Jo, hodinky jsem kupoval nové a kupoval jsem je https://uhren-miquel.com . Nejsem odborník, ale recenze na tento shop byly dobré a komunikace se stopem také na skvělé úrovni, tedy nepředpokládám, že by to byl nějaký fejk, alespoň doufám. 

Každopádně pokud se s tím někdo příště setkáte, už to alespoň díky mně nebude poprvé :D (snažím se hledat pozitiva). 

Zkusím to nějakým způsobem vzít přes reklamaci, ale nevím zda to vyjde. Dobrá informace je, že je to celkem snadno řešitelné tou výměnou. 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...