Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 5 minutami, Prochy68 napsal:

@Ajaj Jak jsi na tom po dnešku?

@Jehlan Zrovna přemýšlím kam s přebytkem, jestli to poslat na burzu nebo vzít menší slitek.

a co naopak ? to o kolik ti zlato narostlo poslat na short 😄 

Odesláno (upraveno)

@Prochy68 Jeden titul jsem vybral ráno (trochu zisk ale max na cíga a šáňo). Druhej ten větší nechal a už je tam zase sekera na provaz. Ale nějak mi to perverzně už přijde vtipný…..asi počátek šílenství  

Upraveno uživatelem Ajaj
Odesláno
před 29 minutami, Humanzero napsal:

Co polštář?

Mám 50% cash a jsem 1%😀 v plusu, to mi stačí myslim

Odesláno
před 30 minutami, wawrik napsal:

Koľko je u vás daň z dividend? Máte k tomu prilepené aj iné odvody?

15% , pak je tu ale třeba ERSTE - rakušáci si vezmou daň a ty musíš žádat o refundaci. 

Ale ano, 15% z divi = oproti daním, které platí na odvodech zaměstnanci je výhodnější být kapitalistou než zaměstnancem.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 5 minutami, Ajaj napsal:

BASF

👍kdysi jsem uvažoval, nakonec vyhrála 3M kde jsem dobře naložený. Na německých firmách ji mám na WL, ale nemůžu se rozhoupat vrazit něco do evropských firem. Jediná výjimka BMW.

Odesláno
před 3 minutami, Jehlan napsal:

15% , pak je tu ale třeba ERSTE - rakušáci si vezmou daň a ty musíš žádat o refundaci. 

Ale ano, 15% z divi = oproti daním, které platí na odvodech zaměstnanci je výhodnější být kapitalistou než zaměstnancem.

to žádání je prý pěkný vopruz (třeba má někdo jinou zkušenost), proto mě tyhle země s divi odrazují.

Odesláno
před 15 minutami, Humanzero napsal:

to žádání je prý pěkný vopruz (třeba má někdo jinou zkušenost), proto mě tyhle země s divi odrazují.

navíc ti ty peníze dlouho zadržují - Rakousko = pro řidiče, jako pro investory 🤬

Odesláno
před 26 minutami, Jehlan napsal:

Dík.

Prilepenými odvodmi som myslel niečo ako poistné pre zdravotnú poisťovňu (alebo nejaký podobný nezmysel), ktorý sa z dividend platil u nás.

Odesláno
před 33 minutami, wawrik napsal:

Dík.

Prilepenými odvodmi som myslel niečo ako poistné pre zdravotnú poisťovňu (alebo nejaký podobný nezmysel), ktorý sa z dividend platil u nás.

Sociální a zdravotní pojištění je jiná kapitola.  

De facto  můžeš být  OZP ( osoba bez zdanitelných příjmů) a platit pouze minimální odvod na zdravotní (povinné) pojištění (z vlastní kapsy) 2808 Kč/měsíčně. To je nejnižší odvod v ČR.  

Odesláno
Dík.
Z dividend jen 15 % dan, nic vic...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...