Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolegové, čeká mě první dividenda, mam to přes brokera FIO a nevím jestli ještě extra musím pro každou podepisovat dokument Prohlášení o skutečném vlastnictví a daňovém domicilu abych byl zdaněn 15% a ne 35%. Myslel jsem že už ne, když jsem přes ČR brokera, ale info je trochu rozporuplné. Díky

Odesláno (upraveno)

pokud si nejsi jist využij jejich infolinku.

Dividendy vyplácené akciovými společnostmi, které jsou daňovými rezidenty ČR, podléhají srážkové dani ve výši 15 % pro rezidenty ČR a rezidenty zemí, se kterými je uzavřena smlouva o zamezení dvojího zdanění a akcionář rezidentství prokáže. Jinak se uplatní sazba 35 %.

Akcionář dostane vyplacené dividendy již zdaněné. Daň odvede za něj akciová společnost. Rezident České republiky příjem z dividend sražených v ČR do daňového přiznání neuvádí.

U zahraničních divi je to různé podle zemí a podle toho zda má daná zem s Českem podepsanou smlouvu o dvojím zdanění a na jaké procento. 

Pokud jsi v bance podepsal formulář o dvojím zdanění, nic řešit nemusíš.

Upraveno uživatelem Humanzero
Odesláno

Moc se v tom neorientuju po prakticke strance, ale domicil asi musis dolozit pro kazdy jednotlivy cizi stat, ze ktereho mas dividendy.. amici maji vlastni formular, pro ostatni snad casto staci potvrzeni z financniho uradu v anglictine.. jestli ten papir das do fio jednou a oni ho predaji vsude, kde je potreba, nebo to nejak musis dat za kazdou zemi, to nevim..

Pokud mas dividendy jen z CR akcii drzenych pres CR brokera, tak bych čekal, ze si te overi jen jednou primo broker..

Ja aktualne v RB jsem se identifkoval jako cr obcan a podepsal navic osobne papiry pro USA.. to mi zatim staci..

Přítelkyně pres RB ceka na prvni dividendy z UK, tam nic vic nepodepisovala, ale v UK je snad nulova sazba, takze tam se nic taky nepozna.. :-)

Odesláno

mám to ověřené z Fia, všechny obchody jdou na lince fio vs obchodník, takže zahraniční obchodník ví s kým má tu čest. Jako občan ČR tedy nemusíš nic řešit. Evropa se neřeší vůbec, podepisuješ jen dvojí zdanění USA

Odesláno

NasdaqGS - Nasdaq Real Time PriceUSD

Lucid Group, Inc. (LCID)

2.9875 +0.3075
(+11.5056%)
As of 2:20:50 PM EDT. Market Open.

Takových dní bych potřeboval aspoň 5😆
  • Like 1
Odesláno

Pustit microsoft nepustit microsoft.. ja furt nevim.. z kratkodobeho pohledu asi jo... jsem ale posledni dobou nejak vic vahavy :-) skoro jak s hodinkama, prvni vymeny svistely rychle a ted se to nejak vlece :-)

Odesláno

Pustit MST jakoze prodat na aktualnim vrcholu a kouknout se po jine usd akcii.. pripadne prisypat do btc.. ale kdyz me se nechce danit.. a jak toho mam po cistkach malo druhu, tak jsem nyni vsude v plusu.. :-) to me pak trochu tlaci do klidu a dlouhodobe pozice..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...