Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 13 minutami, Kotlick napsal:

jj dobral jsem stříbro i platinu, krásně se to zvedá zpátky. Mám podezření, že ten propad byl spíš zavírání pozic před koncem roku, než cokoliv jiného.

No nicméně, nestihl jsem prodat  ztrátové pozice v Evropě, takže mi asi letos nezbude než platit daně... sakra😭 A dneska už mají zavřeno.

Takhle jsem dopadl loni, pořád nebyl čas a pak už bylo pozdě 😄.

• Like 1
Odesláno

Donald vytáhnul pistolku, udělal pif paf na Venezuelu, odtáhne ho před us soud a odsoudí ho jak Putin Navalného? tvl divoký západ....

Takže ropa nahoru...a pak dolů, protože jí bude přebytek

• Dát hlas 1
Odesláno

Novoroční předsevzetí Donalda Trumpa na rok 2026: Chovat se tak, aby celý svět po celý rok zase mluvil jen o mně.

Odesláno
před 25 minutami, Humanzero napsal:

us těžaři půjdou nahoru...šekovky pro Donalda na business ve Venezuele se už hromadí.

COP má nedořešený nárok v deltě Orinoko z roku 1999 

Why is the Orinoco Delta not known for its oil and gas? - GeoExpro

předpokládám, že soud mají v kapse. 

Venezuela = Obchodování s ropou v dolarech zajištěno. Petrodolar zachráněn, americký státní dluh stabilizován.  Největší dovozce ropy na světě bude muset držet dolary.

mezitím 

Izrael uznal "Somalialand" 🤣   

Ty Číňani mají fakt " blbej " začátek roku. Až je mi jich líto.🤣

• Dát hlas 1
Odesláno

Koukám že Rubio trumfne našeho Havlíčka. Kromě ministra v us administrativě, bude řídit Venezuelu, vypadá to i na Kubu a Írán minimálně😄

To bude zachvíli ropa za kačku👍

• Dát hlas 1
Odesláno
před 1 minutou, Humanzero napsal:

Koukám že Rubio trumfne našeho Havlíčka. Kromě ministra v us administrativě, bude řídit Venezuelu, vypadá to i na Kubu a Írán minimálně😄

To bude zachvíli ropa za kačku👍

Právě-že za kačku ne 😉 ani za juan ani za ruble či zlato, jak by Brics chtělo.

Kdo chce koupit ropu, musí napřed prodat své zboží do USA, inkasovat (natištěné) USD .... a páák teprve může jít na trh a koupit za ty USD ropu.  Aby to zboží prodali, musí mít přístup na US trh a vyjednaná cla :wallbash:🤣  

A obchodní trasy se taky zpoplatní - za průjezd se platí, podél cest nově vzniklým, vazalským státům. 😵‍💫

• Like 1
Odesláno
před 19 minutami, Jehlan napsal:

Právě-že za kačku ne 😉 ani za juan ani za ruble či zlato, jak by Brics chtělo.

Kdo chce koupit ropu, musí napřed prodat své zboží do USA, inkasovat (natištěné) USD .... a páák teprve může jít na trh a koupit za ty USD ropu.  Aby to zboží prodali, musí mít přístup na US trh a vyjednaná cla :wallbash:🤣  

A obchodní trasy se taky zpoplatní - za průjezd se platí, podél cest nově vzniklým, vazalským státům. 😵‍💫

No je to zajímavé kolečko…nejdřív budem vrtat bejby v Aljašce, namlsaný těžaři z pobřeží…a pak zvýšená těžba mimo Rusko, vliv šejků a nákupy v us, kterým si chtěli ponechat hlavní slovo v určování ceny ropy a pak najednou hromada levné ropy z Venezuely, z které američani nebudou mít nic, kromě akcionářů…krach plno těžařů v us, nasraný šejci a v dohledu svržení režimu v Íránu a další levná ropa….a Donald se z toho po….

• Like 1
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Humanzero napsal:

v dohledu svržení režimu v Íránu 

Ropa je směs uhlovodíků a má různé složení a vlastnosti podle místa a stáří. V USA ( Permian Basin a jižní Texas) těží lehkou sladkou - ředidlo (k úpravě těžké ropy)

Venezuela má těžkou kyselou.

Blending bude probíhat částečně v Venezuele a dominantně v Gulf Coast a 

směs těch dvou rop je ideální surovina pro rafinerie. Ty směs upraví (odsolení odplynění), pustí do destilace a postupně vypadávají ty frakce , krakování , čištění vodíkem, katalytické procesy, míchání (blendování) na výsledné směsné produkty (kerosin, benzin, diesel... )  reálně 200-300 produktů od metanu po asfalt 🙂 

Doteď se míchala Venezuelská s kondenzáty z Íránu, aby mohla cestovat do Číny. Bude to ekologičtější i ekonomičtější, ale Chomejní zapláče a Čína si připlatí a ztratí vliv.

Upraveno uživatelem Jehlan
  • Like 1
Odesláno
před 14 minutami, Jehlan napsal:

Ropa je směs uhlovodíků a má různé složení a vlastnosti podle místa a stáří. V USA ( Permian Basin a jižní Texas) těží lehkou sladkou - ředidlo (k úpravě těžké ropy)

Venezuela má těžkou kyselou.

Blending bude probíhat částečně v Venezuele a dominantně v Gulf Coast a 

směs těch dvou rop je ideální surovina pro rafinerie. Ty směs upraví (odsolení odplynění), pustí do destilace a postupně vypadávají ty frakce , krakování , čištění vodíkem, katalytické procesy, míchání (blendování) na výsledné směsné produkty (kerosin, benzin, diesel... )  reálně 200-300 produktů od metanu po asfalt 🙂 

Doteď se míchala Venezuelská s kondenzáty z Íránu, aby mohla cestovat do Číny. Bude to ekologičtější i ekonomičtější, ale Chomejní zapláče a Čína si připlatí a ztratí vliv.

díky za vysvětlení 👍, chemie šla vždy kolem mě 😄

• Haha 1
Odesláno

Tak jsem si poprve vyzkousel styl Prochy a honeni denni vlnek.. predsilvestrovskou vlnku stribra 7% za jeden den jsem prosvihl, jen v propadu rano nakoupil, ale vecer neprodal, tak schvalne, jak mi to vyjde dneska, za 7% denniho prirustku prodano a zitra bude zas propad?... nebo ne? :-))

• Haha 1
Odesláno

Zlato, stříbro a platinu držím. Zvažuju ještě měď. Čekám na nějakou vlnku...

Odesláno

No začátek roku jak štěstí, jen jsem nestihl nakoupit pár robo firem a ty vystřelily taky... No nic.

Jestli Donaldito vlítne ještě na Kubu a do Kolumbie, tak už ty zbrojaře všechny prodám.... to bude za nesmysl...🤣

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...