petr_cha Odesláno neděle v 16:14 Nahlásit Odesláno neděle v 16:14 K tomu Blackrocku... nemam to zatim nacteno, ale to se tyka jen private credit fondu ... to je dost specificky produkt, typu zonky, ne? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Humanzero Odesláno neděle v 16:20 Nahlásit Odesláno neděle v 16:20 jasné nás non privat se to netýká....to je spíš připomínka, že ne vše je růžové a když je panika tak panikaří i velcí a sněhová koule semele každého
petr_cha Odesláno neděle v 16:22 Nahlásit Odesláno neděle v 16:22 (upraveno) Panika je svina, uvidime, kam az to vse muze dojit... Ja jsem full cash a cekam az bude ona povestna krev na ulicich...ale jestli pak vezmu odvahu a spravne naskocim, to jsem sam zvedav.. Upraveno neděle v 16:23 uživatelem petr_cha
Humanzero Odesláno neděle v 17:59 Nahlásit Odesláno neděle v 17:59 já jsem letos i když v mírným, pořád plusu 1,6. Cca 10% portfolia cash mám pořád, XTB na hraní neřeším, tam jedu větší riziko a i tam mám cash okolo 10%. Naskočení už tolik neřeším odhadnout to nejde, pokud ano je to náhoda...Pokud vidím příležitost tak přikoupím...Ale stylem, aby byl pořád cash na ještě hlubší propady.
Prochy68 Odesláno neděle v 18:18 Nahlásit Odesláno neděle v 18:18 Mě to nak poslední dobou nebaví, doma mám ČEZ, KB a PM, neprodávám, nenakupuju a cash tam asi nemám žádnej (fakt přesně nevím ). Na XTB mám odhadem 30% cash a jsem asi 5% v mínusu, takže klidně až teče krev . 1
Humanzero Odesláno neděle v 19:15 Nahlásit Odesláno neděle v 19:15 tak to se asi shodneme.....červená = příležitost a žádná panika....červená krev = panika a ještě větší příležitost
Kotlick Odesláno pondělí v 08:20 Nahlásit Odesláno pondělí v 08:20 Evropa slušný výplach, tak jdu něco nakoupit. Mám tezi, že hromada peněž rotovala z akcií do ropy, plynu a kovů. Jakmile se to uklidní, tak budou zpět. Pokud se má teze nepotvrdí, tak to tu smažu Protože chci mít vždy pravdu
Kotlick Odesláno pondělí v 08:27 Nahlásit Odesláno pondělí v 08:27 V 7. 3. 2026 v 5:53, vwtyp11 napsal: Jen se zeptám, zvědavě ,kdyz tu vidim ty denní reporty. Kolik v tom lítáte? Je to částka na nový auto nebo to je 50 a jen si hrajete a trávíte čas tím, že každej den vyděláš na oběd pro rodinu nebo aspoň ciga? ptam se proto, ze jsem konzervativec:) Jsem tam za pár set tis. rozděleno cca na třetiny, CZK, EUR, USD měnově i geograficky. CZK držím kvůli dividendě a časovému testu EUR se snažím taky držet dlouhodobě většinu, občas něco prodám nebo přikoupím USD většinu držím dlouhodobě, občas něco prodám nebo přikoupím. Typicky špatně časuju trh, nákupy brzo nebo pozdě a prodeje taktéž. Např. drahé kovy nakupuju a prodávám podle ceny. Baví mě to, tak to sleduju víc, tzn. podcasty, twitter, Investing.com apod.
Igicz Odesláno pondělí v 13:11 Nahlásit Odesláno pondělí v 13:11 před 4 hodinami, Kotlick napsal: Pokud se má teze nepotvrdí, tak to tu smažu Protože chci mít vždy pravdu Zrovna mám rozečteno 1984,... takže na to jdeš chytře:-)
Humanzero Odesláno pondělí v 14:23 Nahlásit Odesláno pondělí v 14:23 před 5 hodinami, Kotlick napsal: Jsem tam za pár set tis. rozděleno cca na třetiny, CZK, EUR, USD měnově i geograficky. CZK držím kvůli dividendě a časovému testu EUR se snažím taky držet dlouhodobě většinu, občas něco prodám nebo přikoupím USD většinu držím dlouhodobě, občas něco prodám nebo přikoupím. Typicky špatně časuju trh, nákupy brzo nebo pozdě a prodeje taktéž. Např. drahé kovy nakupuju a prodávám podle ceny. Baví mě to, tak to sleduju víc, tzn. podcasty, twitter, Investing.com apod. Aby to někdo nepochopil špatně, časový test platí obecně pro akcie dle českého zákona. Jedno jestli české, nebo zahraniční. 2
Humanzero Odesláno pondělí v 16:43 Nahlásit Odesláno pondělí v 16:43 (upraveno) https://www.fio.cz/zpravodajstvi/analyzy/321683-vydavame-novou-analyzu-na-akcie-moneta-money-bank-s-cilovou-cenou-188-kc-a-doporucenim-drzet při projekci dividend na následující roky je pro mě zajímavá cena okolo 160 Upraveno pondělí v 16:44 uživatelem Humanzero 3
Kotlick Odesláno úterý v 08:45 Nahlásit Odesláno úterý v 08:45 před 18 hodinami, Humanzero napsal: Aby to někdo nepochopil špatně, časový test platí obecně pro akcie dle českého zákona. Jedno jestli české, nebo zahraniční. Přesně jak píšeš Letos jsem v tom čtvrtým rokem, takže kromě ETF, která držím a hodlám dál už budu zvažovat některé pozice zavřít po tříletém časovém testu. Mám tam pár pozic, které už chci pustit.
Humanzero Odesláno úterý v 09:34 Nahlásit Odesláno úterý v 09:34 Bohužel si opravdu musíme zvykat, že trh se bude řídit kšefty Trumpovo sebranky. Když mají nakoupeno vystoupí Trump nebo něco velkými písmeny vytroubí na TS. Pak je opravdu skoro lepší nic nedělat. 2
Humanzero Odesláno úterý v 09:37 Nahlásit Odesláno úterý v 09:37 před 49 minutami, Kotlick napsal: Přesně jak píšeš Letos jsem v tom čtvrtým rokem, takže kromě ETF, která držím a hodlám dál už budu zvažovat některé pozice zavřít po tříletém časovém testu. Mám tam pár pozic, které už chci pustit. Za mě nemá smysl pozici držet jen kvůli časovému testu. Vždy zisk můžeš vyvážit prodejem ztrátové pozice. A zbytečně si nechat ujít ATH?? 2
Prochy68 Odesláno úterý v 09:52 Nahlásit Odesláno úterý v 09:52 Osobne jsem na casovej test nikdy nekoukal a jde to uplne mimo me, maximalne pri vyuctovani dani na ceske burze pri optimalizaci podle toho co se mi hodilo vyuctovat. Pokud jsem teda mel takovou moznost v portfoliu. 1
Jehlan Odesláno úterý v 10:03 Autor Nahlásit Odesláno úterý v 10:03 před 3 minutami, Prochy68 napsal: Osobne jsem na casovej test nikdy nekoukal a jde to uplne mimo me, maximalne pri vyuctovani dani na ceske burze pri optimalizaci podle toho co se mi hodilo vyuctovat. Pokud jsem teda mel takovou moznost v portfoliu. Stejně tak. Řešívávám optimalizaci - daňovou optimalizaci pomocí realizace ztrát (tzv, tax-loss harvesting) - když na konci roku prodáš pozice v minusu a opět nakoupíš, abys vyvolal ztrátu a o tu ponížil zisk - zdaňovanou částku. 3
Kotlick Odesláno úterý v 10:16 Nahlásit Odesláno úterý v 10:16 Jj, takhle jsem to pořešil loni, kdy jsem měl pár pozic ve ztrátě a na konci roku jsem je prodal a nakoupil. Neměl jsem tak velký obrat, tak to stačilo. Něco málo ještě zdaním. Letos už asi stačit nebude a těch daní by bylo na mě moc . Tolik ztrátových pozic zase nemám. No uvidíme, co půjde realizovat přes časový test, a budu se toho chtít zbavit,to tam pošlu a trochu překopu dlouhodobé portfolio. Prodávat na ATH je fajn, ale na kterým... viz. můj případ s Palantirem...
Humanzero Odesláno úterý v 10:38 Nahlásit Odesláno úterý v 10:38 před 17 minutami, Kotlick napsal: Jj, takhle jsem to pořešil loni, kdy jsem měl pár pozic ve ztrátě a na konci roku jsem je prodal a nakoupil. Neměl jsem tak velký obrat, tak to stačilo. Něco málo ještě zdaním. Letos už asi stačit nebude a těch daní by bylo na mě moc . Tolik ztrátových pozic zase nemám. No uvidíme, co půjde realizovat přes časový test, a budu se toho chtít zbavit,to tam pošlu a trochu překopu dlouhodobé portfolio. Prodávat na ATH je fajn, ale na kterým... viz. můj případ s Palantirem... Jsou sektory(akcie) který jsou krátkodobé vyhnány nahoru okolnostmi. Nemusíš trefit úplný vrchol. Viz přesouvání kapitálu do nesmyslné defenzivních nerůstových pozic. Ten kapitál se potřebuje zhodnocovat, takže to je krátkodobý trade. A zpět do růstových akcií. A defenzivní půjdou dolů. 1
Prochy68 Odesláno úterý v 10:45 Nahlásit Odesláno úterý v 10:45 (upraveno) Tak mi to tady nejak pripomnelo, ze bych pomalu mohl zacit delat dane A hlavne si na ne vyhradit budget Upraveno úterý v 10:46 uživatelem Prochy68 2
Kotlick Odesláno úterý v 12:38 Nahlásit Odesláno úterý v 12:38 před 1 hodinou, Prochy68 napsal: Tak mi to tady nejak pripomnelo, ze bych pomalu mohl zacit delat dane A hlavne si na ne vyhradit budget No tvl ještě že jsi mi to připomněl...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se