bleriot11 Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 Jo tohle se mi libi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 13. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2021 Zdravím, před chvilkou jsem si jedny dopájel a oživil. Omlouvám se za neumělý rychlocvak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 Pekny,tak jeste nejakou peknou krabicku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 23. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2021 (upraveno) Dřevěný podstavec a hobbyglass. Na denním světle vyfotím lépe. Dotaz, co nejvíc topí, kde nejlépe větrací otvory? Upraveno 23. listopadu 2021 uživatelem sprocha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 25. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2021 Ja mam ty trubice venku cely,ale nehrejou se.Par otvoru bych udelal ve spodnim viku jen pro jistotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 4. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2021 Vážení, sehnal jsem si od Tipa stavebnici PT029B, oživil ji napoprvé, ale hodiny mi čítají do 99:59, místo do 23:59. Kontroloval jsem komponenty, zapojení, vše by mělo být ok. Prosím o radu, kde by mohla být chyba? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 4. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2021 Od tipa,jsem je delal taky.chodi bez problemu.zkontroluj to znovu.polaritu diod,atd...uz si napamatuju jak jsou tam ty integráče,myslim ze v paticich.Jestli jsou totozne zkusil bych je prehodit nezi sebou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 4. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2021 Ahoj, děkuji, zkusím je prohodit nebo možná koupím jeden nový, v GME jsem jej našel za 12Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 Projdi soucadtky co maji na starosti"globalni reset" to je to co ti nefunguje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 Ahoj, Opraveno, deska byla starší, bez ochrany spojů, patrně jsem při čištění desky od tavidla přerušil spoj u diody D6, propájel jsem to a hodiny už jedou. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 Tak slava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 Zabralo mi to celý den, než jsem na to s dopomocí došel. Byl to cca 2mm propoj na desce, který byl přerušen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2022 Další přírůstek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2022 Paradní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2022 To je take stavebnice? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2022 (upraveno) Ano https://www.nixiediy.com/product/in-14-nixie-clock-kit/ Bez zobrazovačů, ty jsou z Ukrajiny. Upraveno 7. února 2022 uživatelem sprocha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stipecek Odesláno 5. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince (upraveno) Ahoj, zajímalo by mě jestli se tu někdo zajímá o vlastní návrhy digitronových hodin. Já jsem přímo jedny své navrhl, a chtěl bych tu prodiskutovat postřehy ostatních. Já třeba od začátku nevěděl jestli multiplexování jednotlivých digitronů pro snížení množství součástek nebyla chyba, protože jsem tím zvýšil proud na maximum možného, kde by digitron měl mít menší životnost, než se mu otráví katody. Zase si ale říká, že jelikož je digitronů 6, tak teoreticky běží jen 1/6 času. Oproti běžnému provozu. Co si o tom myslíte? Zatím hodiny běží 2 roky v kuse bez problémů. Samozřejmostí je, že každých 30sekund nechám postupně prosvítit všechny číslice na maximální jas. Do hodin jsem zakomponoval pro srandu teploměr a vlhkoměr. Díky za vaše postřehy a jsem moc zvědav, jestli se tu objeví někdo další koho takové věci zajímají/baví. Upraveno 5. prosince uživatelem Stipecek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janovský Odesláno 22. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince Múj poslední výtvor...Z566M, výška znakú 30mm 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stipecek Odesláno 23. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince @Janovský moc pěkné!! Kde se dají sehnat takové digitrony za rozumný peníz? Čím máš hodiny řízené? MCU, nebo logické obvody? Já mám teď zčásti hotový návrh s moderními logickými obvody, bez MCU, řízeno krystalem. Moje již běžící hodiny berou čas z NTP serveru, ale to mi neprijde, že by se k "retro" digitronům hodilo. Máš nějaké poznatky ohledně napěťového zdroje pro digitrony? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se