Radek Cigi Odesláno 11. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince Zdravím všechny kolegyně a kolegy zda na fóru . V posledních měsících se stále vracím ke značce OFFICINE PANERAI - opravu mě jejich zaujaly. Nyní mám ve své sbírce mimo jiné: dvoje Oris Aquis 43,5 (černo-oranžové se Sellitou a modré s 400-2), dále Breitling SOH chrono 44 s růžovým zlatem a mesh tahem a Omegy PO 43,5 8900. Pilotky mě nechávají chladným. Naopak na divers modely jsem silně zatížen . Nyní jsem se rozhodl směřovat postupně k nějakým PAMům. Opravdu moc se mi líbí řada LUMINOR s 300 metrů WR. Průměr (ocelového) pouzdra 44 mm a buďto kůže nebo guma. Obracím se na Vás s prosbou o názory a zkušenosti (plusy a mínusy) zejména s níže uvedenými modely, které jsem si zatím předběžně vyčlenil jako hlavní favority pro budoucí nákup... PAM00915: - WR 300m - strojek P.5000 (manuální nátah s 8-denní rezervou chodu, 3 Hz frekvence) - 44 mm ocelové leštěné pouzdro (nižší oproti PAM01312) - tzv. sendvič číselník - řemen z telecí či hovězí kůže - cena: cca 196 tisíc Kč. Panerai Luminor Base - 44 mm PAM00915 | Carollinum Panerai Luminor 8 Giorni PAM 915 44mm Manuální nátah | Oficiální webové stránky US Panerai PAM01312: - WR 300m - strojek P.9010 (automatický nátah s 3-denní rezervou chodu, 4 Hz frekvence) - 44 mm ocelové broušené pouzdro (vyšší oproti PAM00915) - tzv. sendvič číselník - řemen z aligátoří kůže - cena: cca 227 tisíc Kč. Panerai Luminor Marina - 44 mm PAM01312 | Carollinum Panerai Luminor Marina PAM 1312 44mm Automatic | Oficiální webové stránky US Panerai Zajímá mě všechno - výhody/nevýhody strojků (P.9010 vs. P.5000), kvalita zpracování, spolehlivost, přesnost, subjektivní názory na pouzdra obou modelů, atd.. O "wau efektu" ucha vím a s vyšší cenou jsem smířen.... Předem Vám děkuji za příspěvky a přeji klidný den. Radek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 11. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince Jinak moje zápěstí: 19 cm a fyzické proporce: 184,5 cm a 107,5 kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 11. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince Ja ti velmi radit nebudem, kedze este par tyzdnov dozadu som prosil o rady "starych PAM harcovnikov", tak ich na teba len upozornim U mna to skoncilo s 8 Giorni, PAM00914. V podstate su na ruke denne a riesim dalsi kus do komba @pciza @Vortex-Tempus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 11. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince před 19 minutami, EpsteinBarr napsal: Ja ti velmi radit nebudem, kedze este par tyzdnov dozadu som prosil o rady "starych PAM harcovnikov", tak ich na teba len upozornim U mna to skoncilo s 8 Giorni, PAM00914. V podstate su na ruke denne a riesim dalsi kus do komba @pciza @Vortex-Tempus Díky moc. A co máš v merku, další PAMy?? Jaké ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 11. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince (upraveno) Aj ked sa to nemusi podla fotiek zdat, su to uplne odlisne hodinky... PAM 00915 su vintage strihnute hodinky v takzvanom Bettarini puzdre. To je jednoduche, celolestene puzdro a stezejky su skrutky. Lumi je bezova fautina. 8D manual mam v PAM 590 uz 5 rokov a nikdy som nemal ziaden problem. Skutocna rezerva je jemne cez 9 dni, presnost aj ked je tazko meratelna sa drzi niekde okolo +5. Jedine na co by som upozornil je absencia hackingu. Este spomeniem ze natiahnut tu rezervu do plna je celkom slusna fuska... tak 1-2 minutky tocenia korunkou PAM 001312 su z Panerai conterporary kolekcie a su to dizajnovo moderne hodinky s bielou lumi a modrou sekundovkou. Su v takzvanom 1950 puzdre ktore je podla mna krajsie a sofistikovanejsie tvarovane. Puzdro je brusene a lestena je len luneta. Co sa vysky tyka tak papierovo mozu byt 1312 vyssie ako 915, ale na ruke sa to strati. Puzdro 1950 ma vdaka tvaru podobny efekt ako niektore Seiko puzdra (trebars Zelvy). Stezejky su ten znamy Panerai rychlo upinaci system. Rovnaky strojcek mam v Submersible a zatial ziadny problem. Presnost do +5 za den. Co ti neviem na 100% povedat je ci dostanes strojcek s hackingom a ako bude fungovat nastavovanie datumu. Panerai ma taky zvlastny zvyk menit funkcie strojceka bez zmeny oznacenia. Videl som verzie bez hackingu a klasickym nastavovanim datumu, ale aj take ktore hackovali a datum sa menil skakanim hodinovej rucicky ako na GMT. V mojich Suboch sa datum nastavuje klasicky a nehackuju. Co viem tak 1312 ktore sa teraz predavaju nove to maju rovnako. Co sa spracovania tyka tak sa podla toho co si nosil do teraz mozno treba pripravit na trochu kulturny sok... Je to proste Panerai a nie GS alebo Omega. Ziadne ficuriny a fazetky nie su... je to masivne, jednoduche a ma to gule. Este jedna drobnost, lebo som zistil ze nie kazdy vie... k obom modelom dostanes v baleni aj cierny gumeny remen a naradie na vymenu.. 915 aj 1312 by podla mna boli dobra volba na prve PAM. Je to len o tom ktore sa ti viac pacia... Co sa velkosti tyka tak pri tvojich mierach urcite nebude problem. Este pripojim video ktore porovnava oba typy puzdier... Upraveno 11. prosince uživatelem Vortex-Tempus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 11. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince před 55 minutami, Vortex-Tempus napsal: Aj ked sa to nemusi podla fotiek zdat, su to uplne odlisne hodinky... PAM 00915 su vintage strihnute hodinky v takzvanom Bettarini puzdre. To je jednoduche, celolestene puzdro a stezejky su skrutky. Lumi je bezova fautina. 8D manual mam v PAM 590 uz 5 rokov a nikdy som nemal ziaden problem. Skutocna rezerva je jemne cez 9 dni, presnost aj ked je tazko meratelna sa drzi niekde okolo +5. Jedine na co by som upozornil je absencia hackingu. Este spomeniem ze natiahnut tu rezervu do plna je celkom slusna fuska... tak 1-2 minutky tocenia korunkou PAM 001312 su z Panerai conterporary kolekcie a su to dizajnovo moderne hodinky s bielou lumi a modrou sekundovkou. Su v takzvanom 1950 puzdre ktore je podla mna krajsie a sofistikovanejsie tvarovane. Puzdro je brusene a lestena je len luneta. Co sa vysky tyka tak papierovo mozu byt 1312 vyssie ako 915, ale na ruke sa to strati. Puzdro 1950 ma vdaka tvaru podobny efekt ako niektore Seiko puzdra (trebars Zelvy). Stezejky su ten znamy Panerai rychlo upinaci system. Rovnaky strojcek mam v Submersible a zatial ziadny problem. Presnost do +5 za den. Co ti neviem na 100% povedat je ci dostanes strojcek s hackingom a ako bude fungovat nastavovanie datumu. Panerai ma taky zvlastny zvyk menit funkcie strojceka bez zmeny oznacenia. Videl som verzie bez hackingu a klasickym nastavovanim datumu, ale aj take ktore hackovali a datum sa menil skakanim hodinovej rucicky ako na GMT. V mojich Suboch sa datum nastavuje klasicky a nehackuju. Co viem tak 1312 ktore sa teraz predavaju nove to maju rovnako. Co sa spracovania tyka tak sa podla toho co si nosil do teraz mozno treba pripravit na trochu kulturny sok... Je to proste Panerai a nie GS alebo Omega. Ziadne ficuriny a fazetky nie su... je to masivne, jednoduche a ma to gule. Este jedna drobnost, lebo som zistil ze nie kazdy vie... k obom modelom dostanes v baleni aj cierny gumeny remen a naradie na vymenu.. 915 aj 1312 by podla mna boli dobra volba na prve PAM. Je to len o tom ktore sa ti viac pacia... Co sa velkosti tyka tak pri tvojich mierach urcite nebude problem. Este pripojim video ktore porovnava oba typy puzdier... Klobouček, pane! Vyčerpávající a velmi srozumitelné. Děkuju moc za názory i rady. Zatím jsem mírně nakloněn pro 1312 a rozhodne asi vyzkoušení a zkouknutí obou hodinek někde naživo. Co se týče ceny, až tak moc velký rozdíl to mezi nimi není. Jelikož na to nepospíchám, tak mám čas. Pokud se rozhodnu pro nákup, budou to pravděpodobně moje jediné PAMy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 11. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince (upraveno) @Radek Cigi moje jedine PAMy… Uvidime… 1312 skor ci neskor pridam do zbierky aj ja. Co by som ti urcite doporucil je pri skusani nevynechat zakladny model 01084. Viem nemaju sandwich a WR je 100 ale rozdiel v cene to nahradza a mne osobne sa pacia trochu viac ako 915. Tiez urcite skus 44 Submersible. Kazdopadne prajem vela zabavy pri vybere a pridam este jedno naucne video (snad nevadi ze v nemcine)… Upraveno 11. prosince uživatelem Vortex-Tempus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 12. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince před 19 hodinami, Radek Cigi napsal: Díky moc. A co máš v merku, další PAMy?? Jaké ? Luminor bez Radiomir, to je ako bez jednej ruky...da sa, ale nie je to ono Na tvojom mieste by som sa skusil poobhliadat po chrono. Vies najst dobre kusky a aj za fajn ceny. Ale to asi vies aj sam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 12. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince před 5 hodinami, EpsteinBarr napsal: Luminor bez Radiomir, to je ako bez jednej ruky...da sa, ale nie je to ono Na tvojom mieste by som sa skusil poobhliadat po chrono. Vies najst dobre kusky a aj za fajn ceny. Ale to asi vies aj sam Radiomiry ti moc přeju - víš, co chceš, a to je dobře . Já mám velkou výhodu v tom, že na ty PAMy vůbec nespěchám, takže budu monitorovat, analyzovat a ono z toho pak něco vypadne. Ještě jednou díky za rady a pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra_v Odesláno neděle v 18:37 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 18:37 PAM00915 bych si jednoznačně vybral z uvedených. Líbí se mi ruční nátah. Mám i dost automatů, ale přítelkyni někdy ruší watchwindery a tak mi je vypíná, když nejsem doma. Výhoda bez data, protože stačí jen seřídit čas a natočit (když člověk střídá více hodinek). Praděpodobně jsou strojky s ručním nátahem odoelnější než automaty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se