Apep Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Dnes jsem si na poště vyzvedl ty své renovované Prim Sport II - takže první dojmy je možno charakterizovat jednoduše - velká radost. Zatím sem dávám jen pár fotek z mobilu, přes víkend to nafotím (ale pouzdro přitom otevírat nebudu! ). Velmi dobrý dojem mám z nerezového pouzdra, které hodinkám dodává solidní hmotnost, která bude jistě při nošení příjemná. Na pásek je dám asi taky o víkendu, moc času teď na své koníčky nemám, je toho po dovolené moc ... Ale mám z hodinek radost, v Eltonu odvedli perfektní práci. PS: Teď ještě ty Igeny , aby to bylo kompletní (t.j. diplomaty a oboje sporty ) PPS: Pro teď jsem ale spokojený navýsost Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
krtek Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Dnes jsem si na poště vyzvedl ty své renovované Prim Sport II... Jen pro info - jak dlouho to trvalo? Díky...
marez Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Dnes jsem si na poště vyzvedl ty své renovované Prim Sport II - takže první dojmy je možno charakterizovat jednoduše - velká radost. Zatím sem dávám jen pár fotek z mobilu, přes víkend to nafotím (ale pouzdro přitom otevírat nebudu! ). Velmi dobrý dojem mám z nerezového pouzdra, které hodinkám dodává solidní hmotnost, která bude jistě při nošení příjemná. Na pásek je dám asi taky o víkendu, moc času teď na své koníčky nemám, je toho po dovolené moc ... Ale mám z hodinek radost, v Eltonu odvedli perfektní práci. PS: Teď ještě ty Igeny , aby to bylo kompletní (t.j. diplomaty a oboje sporty ) PPS: Pro teď jsem ale spokojený navýsost Zdarec ,perfektní práce, můžeš ,prosím ,zaslat foto před renovací ,díky.Nechci do toho, co se týče cen Eltonu šťourat ,ale cena renovace by mně docela zajímala.
filo-boxer Odesláno 27. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2009 Dnes jsem si na poště vyzvedl ty své renovované Prim Sport II - takže první dojmy je možno charakterizovat jednoduše - velká radost. Zatím sem dávám jen pár fotek z mobilu, přes víkend to nafotím (ale pouzdro přitom otevírat nebudu! ). Velmi dobrý dojem mám z nerezového pouzdra, které hodinkám dodává solidní hmotnost, která bude jistě při nošení příjemná. Na pásek je dám asi taky o víkendu, moc času teď na své koníčky nemám, je toho po dovolené moc ... Ale mám z hodinek radost, v Eltonu odvedli perfektní práci. PS: Teď ještě ty Igeny , aby to bylo kompletní (t.j. diplomaty a oboje sporty ) PPS: Pro teď jsem ale spokojený navýsost Ahoj Pepo, gratulace! Zajimalo by me jestli jsi nechal menit i cifernik?
Apep Odesláno 27. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2009 Jen pro info - jak dlouho to trvalo? Díky... Konec března, začátek dubna, tehdy jsem to tam někdy poslal a po e-mailu jsme se pak domlouvali. Zdarec ,perfektní práce, můžeš ,prosím ,zaslat foto před renovací ,díky.Nechci do toho, co se týče cen Eltonu šťourat ,ale cena renovace by mně docela zajímala. Fotky před renovací přikládám, cenu dodrželi, jak jsme se domlouvali, tedy něco přes 4 tis. Ahoj Pepo, gratulace! Zajimalo by me jestli jsi nechal menit i cifernik? Taky Tě srdečně zdravím Ano, ciferník jsem nechal měnit taky, vlastně všechno, až na strojek - a ten byl porouchaný, hodinky nešly, tak ho spravili taky. Dnes jim dám už řemínek a začnu je sledovat - zatím jdou od rána (od 7.00) úplně stejně jako pinkgoldy - sekundy šlo ale nastavit obtížně. A teď už slíbené fotky. Až na nepatrné mikroškrábanečky na zadní straně pouzdra (u korunky) a na dýnku, rozeznatelné jen při větším zvětšení obrázku, si myslím, že je to v pohodě Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
docent_tecka Odesláno 27. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2009 gratuluji k peknym hodinkam. cerna barva ciferniku se k "sedemu" ocelovemu pouzdro hodi snad nejlepe. mozna je trosku skoda, ze jsi "obetoval" renovaci vinovy model, ktery sice osoupany, ale jinak je kompletni a tvori sberatelsky zajimave hodinky (vinovy cifernik, brousene pouzdro, bilo-cerveny armovaci krouzek)...
Apep Odesláno 27. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2009 gratuluji k peknym hodinkam. cerna barva ciferniku se k "sedemu" ocelovemu pouzdro hodi snad nejlepe. mozna je trosku skoda, ze jsi "obetoval" renovaci vinovy model, ktery sice osoupany, ale jinak je kompletni a tvori sberatelsky zajimave hodinky (vinovy cifernik, brousene pouzdro, bilo-cerveny armovaci krouzek)... Díky, to víš, bylo to velké váhání a těžké rozhodování. Oni by mi samozřejmě tu vínovou variantu taky udělali ... Mně se to v té době ale zase tak moc nelíbilo, černá varianta mi přišla elegantnější. Ale tak už to holt chodí, vždycky se musíš nějak rozhodnout
Apep Odesláno 28. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2009 Jen ještě ilustrační foto po nasazení řemínku Hirsch Rally Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
marez Odesláno 30. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2009 Jen ještě ilustrační foto po nasazení řemínku Hirsch Rally čtverec je čtverec,ale vypadají vážně skvěle, ten řemen je taky pecka
Apep Odesláno 31. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2009 Jee, ty se mi docela libi. čtverec je čtverec,ale vypadají vážně skvěle, ten řemen je taky pecka Díky za gratulace Mimochodem den a půl (a možná víc) vydrží natažení a jdou pořád přesně, od toho 26.8. se předešly asi o 20 sekund - věřte nevěřte
Apep Odesláno 31. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2009 (upraveno) Pomůže mi někdo identifikovat tyto primky? Díky Calibr 52? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. srpna 2009 uživatelem Apep
skalis Odesláno 31. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2009 Pomůže mi někdo identifikovat tyto primky? Díky Calibr 52? Kalibr 52 ale rucicky jsou dobastlene. Patri tam spicate zlate.
Apep Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 Kalibr 52 ale rucicky jsou dobastlene. Patri tam spicate zlate. Díky, o těch ručičkách to vím, že byly měněné. Jen prosím Tě - jsou tak malého průměru, že si říkám, jestli to nejsou dámské, nebo dětské hodinky? Co myslíš? Díky
skalis Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 Díky, o těch ručičkách to vím, že byly měněné. Jen prosím Tě - jsou tak malého průměru, že si říkám, jestli to nejsou dámské, nebo dětské hodinky? Co myslíš? Díky Nesmis to srovnavat se 47 mm pinkgoldama , to jsou pak male skoro vsechny hodinky. Ale vazne, myslim, ze jde o normalni panske hodinky. Damske byly jeste o kousek mensi. A mimochodem, ty renovovane sporty jsou lahudka, gratuluji! A hrozne se mi libi to Eltonovske latkove pouzdro. S hodinkama to nema nic spolecneho, ale prijde mi to jako prijemne a zaroven decentni oziveni (s minimalnimi naklady) klasickych krabicek/pouzder/baleni.
JHonza Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 Díky, o těch ručičkách to vím, že byly měněné. Jen prosím Tě - jsou tak malého průměru, že si říkám, jestli to nejsou dámské, nebo dětské hodinky? Co myslíš? Díky Pokud vím, naprostá většina běžných pánských PRIMek z té doby - 60. léta min. století (brrr, to minulé století zní hrozně ) má průměr 32 - 36 mm a rozteč nožiček 18. Tenkrát se to tak nosilo.
Apep Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 (upraveno) Nesmis to srovnavat se 47 mm pinkgoldama , to jsou pak male skoro vsechny hodinky. Ale vazne, myslim, ze jde o normalni panske hodinky. Damske byly jeste o kousek mensi. A mimochodem, ty renovovane sporty jsou lahudka, gratuluji! A hrozne se mi libi to Eltonovske latkove pouzdro. S hodinkama to nema nic spolecneho, ale prijde mi to jako prijemne a zaroven decentni oziveni (s minimalnimi naklady) klasickych krabicek/pouzder/baleni. Strojek je u nich nádherný, viď - a šlape taky přesně, ty hodinky přímo volají po návratu do aktivní služby (několik desítek let; 30-40 ležely prý v šuplíku ...). Pohrávám si s myšlenkou využít nějak ten strojek ... ale je to rouhání, já vím .. Ale stejně, montoval se do různých typů, podívám se do katalogu .. Uvidíme, zase tak to nekvaltuje. A kvůli mým renovovaným sportům (jo, jo, to látkové eltoňácké pouzdro je taky perfektní) teď pinkgoldy odpočívají v krabičce už několik dní ... Pokud vím, naprostá většina běžných pánských PRIMek z té doby - 60. léta min. století (brrr, to minulé století zní hrozně ) má průměr 32 - 36 mm a rozteč nožiček 18. Tenkrát se to tak nosilo. Díky za uklidnění, ne, že bych proti dětským nebo dámským hodinkám něco měl, měl bych třeba dárek pro ženu, ale stejně jsem rád, že se můj první předpoklad potvrdil. A něco Ti řeknu - mně už ty malé (menší) rozměry hodinek na ruce přestávají snad i vadit (ještě že mě pinkoldy nemohou slyšet ) Upraveno 1. září 2009 uživatelem Apep
skalis Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 Strojek je u nich nádherný, viď - a šlape taky přesně, ty hodinky přímo volají po návratu do aktivní služby (několik desítek let; 30-40 ležely prý v šuplíku ...). Pohrávám si s myšlenkou využít nějak ten strojek ... ale je to rouhání, já vím .. Ale stejně, montoval se do různých typů, podívám se do katalogu .. Uvidíme, zase tak to nekvaltuje. A kvůli mým renovovaným sportům (jo, jo, to látkové eltoňácké pouzdro je taky perfektní) teď pinkgoldy odpočívají v krabičce už několik dní ... Díky za uklidnění, ne, že bych proti dětským nebo dámským hodinkám něco měl, měl bych třeba dárek pro ženu, ale stejně jsem rád, že se můj první předpoklad potvrdil. A něco Ti řeknu - mně už ty malé (menší) rozměry hodinek na ruce přestávají snad i vadit (ještě že mě pinkoldy nemohou slyšet ) Male hodinky nejsou vubec spatne. Kalibr 52 ma, pokud pominu absenci narazuvzdorneho ulozeni setrvacky (coz u hodinek nosenych sporadicky spis ke kosili az tak nevadi), jedinou nevyhodu. A totiz, ze neumi zrychlene preklapeni data. Takze prinejmensim jednou za dva mesice si clovek ukrouti prsty, pokud chce mit spravny udaj v datovem okenku. Ale jinak myslim, ze nebude problem sehnat dalsi podobne se slusnym pouzdrem (nebo spis cele nove lepsi - pouzdro, ciselnik, rucky) a slozit z nich jedny slusny hodinky. Na zenskou rucku sednou pekne.
Apep Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 (upraveno) Male hodinky nejsou vubec spatne. Kalibr 52 ma, pokud pominu absenci narazuvzdorneho ulozeni setrvacky (coz u hodinek nosenych sporadicky spis ke kosili az tak nevadi), jedinou nevyhodu. A totiz, ze neumi zrychlene preklapeni data. Takze prinejmensim jednou za dva mesice si clovek ukrouti prsty, pokud chce mit spravny udaj v datovem okenku. Ale jinak myslim, ze nebude problem sehnat dalsi podobne se slusnym pouzdrem (nebo spis cele nove lepsi - pouzdro, ciselnik, rucky) a slozit z nich jedny slusny hodinky. Na zenskou rucku sednou pekne. Výborný nápad, "taky mě to napadlo (teď)" Mimochodem, zrychlené překlápění data - to snad z těch starších strojů, ať už vezmu Prim, nebo Glashutte (z té mé stáje), neumí žádný? To nekonečné kroucení korunkou kvůli nastavení správného datumu dobře znám ... To je přece ten dvojí způsob povytažení korunky, to zrychlené překlápění datumu, ne? Na první vytažení můžu ladit jen datum, na další povytažení točím ručičkami. Tohle ale nejde třeba u diplomatů, ani u sportů II., ani u různých dalších primek té doby ... Nebo jsem něco přehlédl? Upraveno 1. září 2009 uživatelem Apep
skalis Odesláno 1. září 2009 Nahlásit Odesláno 1. září 2009 Výborný nápad, "taky mě to napadlo (teď)" Mimochodem, zrychlené překlápění data - to snad z těch starších strojů, ať už vezmu Prim, nebo Glashutte (z té mé stáje), neumí žádný? To nekonečné kroucení korunkou kvůli nastavení správného datumu dobře znám ... To je přece ten dvojí způsob povytažení korunky, to zrychlené překlápění datumu, ne? Na první vytažení můžu ladit jen datum, na další povytažení točím ručičkami. Tohle ale nejde třeba u diplomatů, ani u sportů II., ani u různých dalších primek té doby ... Nebo jsem něco přehlédl? Ale kal. 66, 68 i 96 (s ostatnimi 64, 69 nemam osobni zkusenost) umi "pseudozrychlene" preklapeni. Tocis ruckama v protismeru u 66/68 zhruba o pul hodinky (nebo kolik to je) a pak zase dopredu pred 12h a datum preskoci. U 96 musis az zpatky na cca. 21h a pak dopredu. Stejne (k tem 21h) to maji i moje vintage DOXY. Ale ty to musis mit stejne u tech sportu, schvalne si to zkus. Tahle funkce mi jako robustni (neni dalsi mezipoloha korunky) rychlopreklapeni bohate dostacuje. Proto tvrdim, ze kdyby Elton vyrobil za rozumne penize klasickou starou 68 (za rozumnou cenu) z kvalitnich materialu a s dnesnimi vyrobnimi tolerancemi a standardy, tak by to pro me byl idealni stroj. Robustni, ma datumku, hacking nepotrebuju, co vic si prat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se