Gorg Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Hugo14 napsal: No, cigi, já jsem po tom ciferníku trochu pátral a přiznám se, že moc nedopátral. Našel jsem pár míst, kde se tvrdilo něco šílenýho. Bylo to myslím něco ve stylu, že vteřinovka oběhne ciferník jednou za 4 minuty a podobně. Dodneška nevím jestli to byla sranda nebo ne. Pak by totiž údajně šlo ukazovaný "čas" (on byl tedy používán termín "úhlový čas" myslím) šel rovnou použít nějak v navigaci. Hele, vím, že to zní úchylně, ale víc nevím. Vím, že něco k nalezení je v té němcově knížce o německých vojenských hodinkách. Alespoň tak soudím podle popisku pod jednou fotkou na těch listech co má volně přístupné na svých stránkách. Šmarjá Hugo možná to chtělo říct dřív Jestli vony to jsou vůbec hodinky a ne nějakej měřák, sakrblé!
Návštěvník YPO Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Gorg napsal: Jestli vony to jsou vůbec hodinky a ne nějakej měřák, sakrblé! na to sou jiný ekšperti - ta muzika je výborná
Onisan Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 YPO napsal: na to sou jiný ekšperti - ta muzika je výborná Hned, ani nevím proč, jsem si vzpoměl na inspektóra Katányho
Gorg Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 YPO napsal: na to sou jiný ekšperti - ta muzika je výborná Nečekal bych na takové stránce opus. Úplná paráda.
Hugo14 Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Já si ale legraci nedělal. Koukněte tady - poslední řádky strany 2. akže hodně by bodlo zjistit něco o Langeho (resp DUF) kalibru 43.
Luk Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Já se na to Knirima někdy v dubnu ptal, zda neví jak se stupnice používala. Poslal mi jen stránku z knihy. Gradmass.pdfNačítání informací
Conrad Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 cigi napsal: Onione, myslím, že tyhle nesloužily, je to myslím jen prototyp - 9 kusů. A důvodem byl podle mě ten divnej ciferník, kterej piloti, nebo jejich velitelé přesněji, nechtěli - slepá ulička, mrtvá vývojová větev. Což je právě skvělej základ pro ulítlou limitku. Ale argumentovat tím, jak přehledně se s nima v bombardéru odečítaly hodiny myslím není třeba. Já bych byl pyšný na to, že nikdo kromě mě (kterej je zvyklej) hodiny nepřečte Napadají mě minimálně další 2 možnosti proč to jak říkáš skončilo u prototypu. Cenová relace se zdála velitelství luftwaffe ve srovnání s ostatními nabídkami vysoká. Anebo pravděpodobnější- další firmy vyrábějící také tento typ hodinek zainteresovaly výběrovou komisi stejně jako se to dělo za Kalouska na našem ministerstvu obrany
Onisan Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 a jako se to dělo už ve starověkém Římě....
Conrad Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Onion napsal: a jako se to dělo už ve starověkém Římě.... I v prvobytně pospolné společnosti při výběru dodavatele pazourků,jen jsem nechtěl chodit tak daleko zpět
cigi Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 No, spíš začali používat praktičtější a vyspělejší navigační instrumenty, než slunce a hvězdy. Dobili kontinentální evropu, postavili radiové vysílače a navigovali podle průsečíků a směrů signálů - a tam se osvědčily stopky hahnhardt. Hele, ono to opravdu neměřilo hodiny (ty jen sprostředkovaně) , ale stupně otočení země kolem své osy. Vteřinovka se otočí jednou za 4 minuty (země se otočí o 1 stupeň) - minutovka se posune o 1 stupeň na velké stupnici a tak dál až se minutovka otočí 1x za 4 hodiny (země se otočí o 60 stupňů) a s ní i hodinovka, a pak dál 1x dokola za 24 hodin (země se otočí o 360 stupňů) . Takže obě škály udávají stupně otočení země kolem své osy, velká pro minutovku a malá pro hodinovku. Velká stupnice ještě minuty (úhlové otočení země podél své osy) pro vteřinovku. Myslím, že něco podobnýho jsme dešifrovali na lindbergách, nebo na arnoldech, ale v opačným módu - strojek šel hodinově. Myslím, že i proto byla ta funkce zastavení vteřinovky, protože strojek otáčel ručkami pomaleji pro dosažení přesnosti bylo nutné přesné seřízení. Škoda, že jsi s tím přišel až teď, Hugo, das ist eine BOMBE !!! - skutečné úhlové hodiny bych si tedy nechal líbit, ani onion by mne neodradil. Mechano nebo Luk by jistě s radostí vyměnili těch pár koleček. Onione, jaks to tedy myslel ? Mám dlouhý vedení, hlavně po ránu .
Conrad Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 cigi napsal: No, spíš začali používat lepší navigační instrumenty, než slunce a hvězdy. Hele, ono to opravdu neměřilo hodiny (ty jen sprostředkovaně) , ale stupně otočení země kolem své osy. Vteřinovka se otočí jednou za 4 minuty (země se otočí o 1 stupeň), minutovka 1x za 4 hodiny (země se otočí o 60 stupňů) a hodinovka 1x za 24 hodin (země se otočí o 360 stupňů) . Myslím, že něco podobnýho jsme dešifrovali na lindbergách. Pokud Ti dobře rozumím mám na zápěstí o něco modernějsí Jákobovu hůl
cigi Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Kdo by se mnou střihnul limitku na tohle téma? Minutovou stupnici bychom prostě rozdělili na 15 stupňů po jednom stupni (za 4 časové minuty) a hodinovou na 180 stupňů po 15 stupních (za 1 hodinu). Našel bych místo i na konvenční časové stupnice Strojek by mohl být normální - řekněme hyperaktuální prim kal. 94 manuál, lépe však 24 hodinovka (bylo by to 360 stupňů) . Možná, že je to ten chybějící čtvrtý model, co se Luftwaffe někde ztratil Ale nedělá to už steinhardt v těch marine kdovíco - taky replika lange ?
Onisan Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Jo já bych klidně do takévéhle věci šel.. bohužel ale vím, že to budeš designově tlačit do nějakého cirkusu
Návštěvník Tada Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 cigi napsal: Kdo by se mnou střihnul limitku na tohle téma? Minutovou stupnici bychom prostě rozdělili na 15 stupňů po jednom stupni (za 4 časové minuty) a hodinovou na 180 stupňů po 15 stupních (za 1 hodinu). Našel bych místo i na konvenční časové stupnice Strojek by mohl být normální - řekněme hyperaktuální prim kal. 94 manuál, lépe však 24 hodinovka (bylo by to 360 stupňů) . Možná, že je to ten chybějící čtvrtý model, co se Luftwaffe někde ztratil Ale nedělá to už steinhardt v těch marine kdovíco - taky replika lange ? Myslíš jako ve stylu lindberghů? Hm, to by mohla být zajímavá limitka
cigi Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Jo, přesně, věděl jsem, že ty lindberghy to řešej. Jak jsou Němci důkladní a nelitují námahy, tak místo prostého překreslení ciferníku raději upravují celý strojek Udělali bychom takový lindberghy ve stylu bomber, eventuálně starejch dobrejch československejch longínů s ciferníkem Luftmarschal . Nebo rovnou běžím koupit linberghy, protože jsou vlastně v tomhle ohledu dokonalý ?? . Máš je ještě, onione ? :D večír se vykropim a něco mě ještě napadne, hrozí však opět nedorozumění .
Jaryn Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Tada napsal: Myslíš jako ve stylu lindberghů? Hm, to by mohla být zajímavá limitka Z toho bude imho masakr
Onisan Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Samozřejmě, že Lindberghy ještě mám... ideologicky jsou spřízněné s mojí sbírkou B-Uhren.... takže do prodeje nepůjdou a navíc k nim mám osobní vazbu
pete Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Tak mi to nedalo a hledal jsem...a našel http://cgi.ebay.com/Longines-Special-Ed-Ch...=item4a9b4e8ace http://cgi.ebay.com/Longines-Heritage-Lind...=item56327fdfda
šíma Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 Pozoruji, že nadšení dvaceti pěti nových majitelů pilotní LE je tak bezmezné, že už tři dny nikdo nenapsal ani jeden příspěvek. Tak tedy já. Tak já jsem spokojený. Je to IMHO maximum, které se dalo ze Steinhartu vytěžit a za necelých 400 Europeněz paráda. Když je mám na ruce, tak se na ně pořád dívám a lidem ve svém okolí jistě musím připadat jako ein echt trottel. Jen se mi nechce hledat v genezi, proč jsme tento styl (resp. ciferník) nechali označit jako Beobachtung, když např. Aristo jej označuje jako Navigator (a Beobachtung je u nich např. Nav B-Uhr 44 mm Automatic). To je ale opravdu téma pro postižené. Takže dávám velkou jedničku s hvězdičkou a jsem za ně rád.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.