schaschek Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna Mám poměrně velké zápěstí (obvod lehce přes 20 cm). Navíc jsem zjistil, že hodinky mi nejlíp sedí na ruce, pokud mám sponu někde mezi středem a vnitřní stranou zápěstí. To znamená, že část řemenu se sponou (na 12. hodině) by měla mít ideálně 9+ cm. S kovovými tahy jsem zatím neměl problém, prostě jsem si prohodil články, jak bylo potřeba. Kožený řemen je zřejmě nejlepší nechat si vyrobit na zakázku od některého z členů fóra. Ale co gumové řemeny a textilní řemeny? Zatím jsem vyzkoušel tyto: NATO Eulit Explorer XL: Délka od přezky po třetí kovový průvlak je 8,5 cm, takže k hodinkám je to těch 9+ cm. Ale materiál je takový hodně umělý nylonový. Navíc XL délka se vyrábí pouze v šířce 20 mm. Gumový tropic z Aliexpressu: Je od prodejce Juelong, kterého doporučovali na Watchuseek. Mělo by snad jít o pravý kaučuk, který u renomovaných výrobců stojí násobně víc. Na ruce působí rozhodně příjemněji než silikonové řemeny fitness náramků, co jsem nosil v minulosti, ale s kaučukem od renomovaných výrobců zkušenost nemám. Délka je 13+8 cm, což pro mě není ideální, ale zvládnu to. Gumový z Aliexpressu: Od stejného prodejce Juelong. Materiál se mi pocitově zdá o něco málo horší. Výhoda je, že dostanete dva 10cm kusy, které si zkrátíte přímo na vaše zápěstí. Dodaná motýlová spona se mi nezdá moc kvalitní a asi ji vyměním za nějakou lepší. Uvažuju, že ještě vyzkouším Hirsch Pure XL, který je z pravého kaučuku a délku má 12+10 cm, což je možná až moc. Snad moje tipy budou někomu užitečné. A hlavně doufám, že zde přidají svoje zkušenosti i ostatní členové s větším zápěstím. Zajímaly by mě hlavně ty gumové a textilní (NATO, canvas), případně i tipy na kožené.
schaschek Odesláno 18. ledna Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna Vidím, že téma silnějších zápěstí se zatím neujalo, ale třeba se to zde ještě rozjede. Věřím, že nás takových na fóru bude určitě víc. Napadá mě, že ostatním je možná jedno, kde mají sponu? Každopádně mám ještě jeden tip, který se hodí zvlášť na léto. Zkusmo jsem z Aliexpressu objednal několik nastavitelných elastických pásků. Vypadají jako ty od Eriky, ale samozřejmě jsou o dost levnější. Zatímco Erika uzpůsobuje délku pásku obvodu zápěstí, ty čínské jsou univerzální, ale taky fungují. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s originály, případně dokonce porovnání originálů s čínskými? Přemýšlím, jestli má cenu do toho vrážet těch 80 euro.
ondra_v Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna Chápu Vás, také mám s tím problém. Docala mě zklamali u Wardu, když nereagovali na požadavat na další dílek do kovového tahu. Z gumových mi vyhovují od Suunto Silicone XL a řemínky pro potápěče. Kožené Hirsch Crocograin XL, Stowa XL, Nomos XL. Jinak větší G-shock. Objednal jsem si pár řemínků tady https://www.aliexpress.com/item/32808732313.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.14a2f19crqljHt , zatím jsou na cestě.
Radimk Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna U Wardů mě to bohužel nepřekvapuje, chtěl sem po nich vložku lunety a taktéž bez odezvy. Možná to zkusit přez dovozce. Já hodinky tehdy kupoval přez Chronoshop. Jinak téma sice dobré, ale moc pozitivního k tomu napsat nejde. Mám 21+ a jsem odsouzen k pár řemenům, nebo k nato pásku, který jsem měl třeba na Traserech, kde pasoval. Kovové tahy mi většinou pasují taktak, vloni jsem dlouhodlouho sháněl článek k tahu k titanovým Traserům. Nakonec se po velké anabázi povedlo. K Tudorům jsem si koupil článek preventivně dopředu, mám ten dojem že u Bechyněho a klaplo to. Mám ho v rezervě.. Je tu pár kluků, co umí vyrobit, ale pro mě je to sezonní spotřební zboží, nechci za to dávat zbytečně moc velký peníz, když to vcelku rychle likviduju. Z Alika jsem zkoušel nějaké gumy, ale ta kvalita nebyla nic moc, většinou tenké měkké žvýkačky. U jednoho jsem měl vcelku zajímavou alergickou reakci ( a to nejsem nijak choulostivý), tak pozor na to.. Pár odkazů na možnosti nákupu by bylo fajn..
shaggy Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna Ja mam s Wardom inu skusenost. Potreboval som koncovky na ine puzdro, kedze naramok mi ostal z inych hodiniek. Po par emailoch mi poslali koncovky uplne zadarmo, platil som iba dan a preclenie. Je ale pravda, ze po hype, ktory zacal okolo Bel Canto ich support proste nestiha.
EpsteinBarr Odesláno 29. ledna Nahlásit Odesláno 29. ledna No...ja som sa rozmerom zapästia dostal z cisel okolo 22-22,5 na rozumnych cca 21, kedze som musel opustit treningy trojboju. Moony a aquaterra nosim na tahu, ale prehadzujem casto aj na silikon a kozene remene. Poslednu dobu nosim takmer vylucne kozene remene a neviem, absolutne nemam problem s rozmerom zapästia a dlzkou remenov. Mam nakupenych kopu silikonov aj kozenych remenov od Barton. Elite silicone dodavali automaticky v dvoch dlzkach. Ta "standard" je myslim 125/75 a dlhsiu variantu som nikdy nepouzil. Od crafter blue mam dva remene na MM300, ktore su super. Pravdou je, ze nemam rad, ked je remen prilis dlhy. Na mieru mam usitych niekolko kozenych 120/80 (cize zase celkova dlzka je rovnaka) a vsetko je ok. Od Hirsch som mal asi len dva kusy a pokial si pamätam, tiez to bolo bez problemov. Aktualne cakam na jeden canvas pre Panerai, tak dam vediet. NATO na hodinkach neznesiem.
Radimk Odesláno 29. ledna Nahlásit Odesláno 29. ledna 120/80 je standartní délka. 120/100, nebo 130/90 je XL. Nosím kůži lehce navolno a se standartem nevyjdu.
EpsteinBarr Odesláno 29. ledna Nahlásit Odesláno 29. ledna @Radimk Presne ako pises, tie dlzky. Ja mam remen radsej viac "utiahnuty". Teraz som si pomeral obvod (21,5) a na ruke remen 120/80. Spona v uplnom strede zapästia. (mozno opticky zlepsuje situaciu, ze je to velka panerai spona).
schaschek Odesláno 31. ledna Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna Jsem rád, že se to zde trochu rozjelo. A vidím, že jste na tom někteří s obvodem zápěstí ještě "hůř" než já. Každopádně asi nezáleží jenom na obvodu, ale i na tvaru zápěstí. Já mám ruku spíš plochou a část tahu nebo řemenu na 12. hodině potřebuju mít o dost delší než část na 6. hodině, aby mi hodinky dobře seděly. Například u kovových tahů mám na 12. hodině běžně o 3 dílky víc než na 6. hodině. Takže nejde o to, že by mi standardní délka 120/80 nestačila, ale nestačí mi 80 mm na 12. hodině, abych měl sponu uprostřed.
schaschek Odesláno 31. ledna Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna V 28. 1. 2025 v 7:08, ondra_v napsal: Z gumových mi vyhovují od Suunto Silicone XL a řemínky pro potápěče. Kožené Hirsch Crocograin XL, Stowa XL, Nomos XL. Rozšířit Díky za tipy. Prozkoumám to. V 29. 1. 2025 v 9:35, EpsteinBarr napsal: Mam nakupenych kopu silikonov aj kozenych remenov od Barton. Elite silicone dodavali automaticky v dvoch dlzkach. Ta "standard" je myslim 125/75 a dlhsiu variantu som nikdy nepouzil. Od crafter blue mam dva remene na MM300, ktore su super. Pravdou je, ze nemam rad, ked je remen prilis dlhy. Rozšířit U Bartonu jsem se před nějakou dobou díval na jejich canvas strap. Ten by se mi hodně líbil. Nabízí ho ve standardní a dlouhé velikosti, ale nenašel jsem, jestli ta dlouhá je těch výše zmiňovaných 120/100, 130/90, nebo něco jiného. Budu jim muset napsat. Na Crafter Blue jsem se taky díval. Líbil by se mi jejich kaučuk na Suma. Bohužel má podle jejich webu délku 115/65, což by mi rozhodně nesedělo.
schaschek Odesláno 3. února Autor Nahlásit Odesláno 3. února (upraveno) Tak jsem psal do Bartonu a dlouhé canvas strapy už prý nebudou. Jenom doprodají těch posledních pár kusů a do budoucna už bude jenom univerzální velikost 116-124/75. Upraveno 3. února uživatelem schaschek
schaschek Odesláno 14. února Autor Nahlásit Odesláno 14. února Tak jsem se dneska zase díval po delších řemenech a narazil jsem na tento Artem, který dělají i v XL velikosti pro zápěstí od 20 do 23 cm. I ta spona vypadá hodně slušně. Ale cena je prémiová.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se