Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic

Radius

Doporučené příspěvky

Před hodinou, mlsoun1 napsal:

@kaktusářtak takto,měl jsem první stávající LHC s hliníkovou vložkou.

A neboť se mi ty nové dosti líbí,tak jsem je chtěl zkusit.Taky hlavně proto,že jsem chtěl chrona s keramikou.Jak jsem na ně našetřil,tak jsem si pro ně jel k Bechyněmu.No,krása,jako na fotkách,ale…Na ruce mi prostě neseděly.To pouzdro je takové sendvičové.A když něco nejde hned,je  zbytečné si s tím lámat hlavičku.

Klasické byly dobré,ale do toho jsem jít nechtěl.Až po čase jsem si řekl,že je zkusím vzít od někoho na magu.Zkusil,několik měsíců ponosil a porovnával.

Keramické jsou více elegantní,ten ciferník má krásný sunburst(hlavně na těch modrých,hodně podobný Submarinům 16613),prostě luxus.Keramická luneta je nádherná a pěkně propracovaná,stroj necelé tři dny-64hodin(ty mé drží 78 hodin),jen detail,ale….je to plus😊

Povrch pouzdra je jemně broušený,což se mi líbilo.Prostě to není tak zapraseno,respektive je,ale není to vidět.

A proč nebyly na kovu?Prostě tyto byly koupeny jen na gumě.Tah jsem samozřejmě objednal,ale nikdy nenasadil.Kamarád mi půjčil jeho a nebylo to ono.Asi tím,že to pouzdro bylo matné-broušené a mě se ten leštěný tah k nim nelíbil.Kdyby měl po bocích jemný matový brus a dílky klasicky lesklé,problém by nebyl.Takže zpět na řemen,který mi na ně ušil @R4B4,prostě Robert je můj hlavní řemenář,mohu-li to tak napsat.

No a proč jsem zůstal u starého modelu?

Připadá mi více mužný,takový chlapský nástroj.Jsou sice více lesklé,ale líbí se mi to a jelenice je dá během chvilku do lesku.Rozměr 44 mm a nové 43 mm se může zdát rovnaký,ale když je dáš na ruku a několik měsíců je můžeš strovnávat,tak mi prostě připadají ty staré větší.Bude to asi tím brusem vs leskem.Dále ciferník se mi líbí,že je více zaplněn,můžeme říct,že se mi lépe čte.Pro někoho blbost,ale pro mne důležitý detail.

A co mne nejvíce štvalo,byla ta luneta.Je krásná,hodinky vynáší výše,ale pořád na ní byly otisky,apod.Prostě jsem ji neustále čistil.Je to pro hodně lidí blbost,ale přímo mne to štvalo,měl jsem s nimi chuť hodit.To jsem magor,že?

Samozřejmě se mí líbí i větší rezerva chodu.

Takže jsem zůstal u starého modelu a nový šel dělat radost jinam.

Ale nic se nemění na tom,že nový model se mi pořád líbí,ale na druhých a na fotkách.Paradoxně to tak mám i s Omega Sesmaster,nádherné hodinky.Ale dal jsem je na ruku,ponosil a nešlo to a nepůjde to.Ale jinak jsou šik.

Stačí Ti to tak?

Samozřejmě můžeš, ať se daří. 😉

• Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@kaktusářměl jsem 3x 41 mm v modré a vždy jsem je pustil.Prostě mi ta velikost nesedla a kdysi jsem byl taky velký měnič,prodavač i nákupčí a chtěl jsem zkusit co nejvíce hodinek(béčka 30 modelů různých barev),tak jsem je prodal a pokaždé jsem se k nim vracel,neboť je mám od začátku rád.A jejich ceny jsou zde na magu výtečné s minimální ztrátovostí.Až jsem zkusil 44 mm a bylo vymalováno.Jen jsem se rozmýšlel mezi modrou a černou variantou.Miluji modré ciferníky,ale nevím proč,nikdy si je neudržím a jdou😐

39 mm ve starší verzi má kamarád a to je zase moc malé.Vím,je to v hlavě u daného modelu.Neboť nemám problém dát na ruku menší-spíše vintage kousky.

Ano,jsou Ti velké a určitě bych být Tebou,vyzkoušel model 41 mm.Ale,je tu to ale, zase.Vše je jen na Tobě a jedině Ty musíš vědět, jak se s nimi cítíš, jak Ti sedí, vyhovují a nikoliv, aby Ti to říkal někdo jiný.Určitě je to lepší, než je vyměnit za menší kousek a posléze zjistíš, že 44 mm Ti vyhovuje a půjdeš zase zpět.O tom popřemýšlej.

Třeba být Já Tebou,tak si zde dám poptávku na 41 mm(stejně jak jsem to měl s keramickými LHC) a střídal si je se 44 mm a pak bych se rozhodoval.Ale jak jsem psal výše,je jen Tvoje věc, jestli chceš zkusit menší model, či nikoliv.

A teď jde o to, jaké vlastně chce zkusit.Neboť píšeš, že jsi nezkusil 41 a 43.43 mm už má jen model s keramikou,41 mm mají oba.

Odkaz ke komentáři

hm, děkuji za cenné rady!

budu bádat..

A/ první stupeň je ten , že budu zatím nosit tyhle a pozorovat, co to se mnou dělá..

B/ vím, že 39 mi nesedí...

takže další stupeň bude zkouška 41.

tyhle maji výhodu naprosto skvělé čitelnosti, nerad bych je hnedle pouštěl:)

Odkaz ke komentáři

Mam ruku 16,5-17cm a na tu velikost jsou super. Nutno ale dodat, ze preferuju mensi hodinky. On totiz rozdil mezi 39 a 41 nejsou paradoxne jen 2mm v prumeru, ale i 2mm v sirce tahu (19 vs 21), takze celkove to je u 39 dost uspora hmotnosti.
4932c3187ff233ff1db33d480423e017.jpg

Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, kaktusář napsal:

aha,zajimave.. ja 39 zkousel v koscomu a byly i mj. vyssi nez tyhle 44 o 1mm. coz mi vadilo. radeji bych zkusil velikost 41..

s tema 39 jsem si nejak nesedl..

před 16 minutami, kaktusář napsal:

aha,zajimave.. ja 39 zkousel v koscomu a byly i mj. vyssi nez tyhle 44 o 1mm. coz mi vadilo. radeji bych zkusil velikost 41..

s tema 39 jsem si nejak 

Ty jsi ale zkoušel úplně jinou referenci ve 39, ale asi zbytečný zmiňovat:(

Upraveno uživatelem špelda66
Odkaz ke komentáři

před 37 minutami, AndyAaron napsal:

Mam ruku 16,5-17cm a na tu velikost jsou super. Nutno ale dodat, ze preferuju mensi hodinky. On totiz rozdil mezi 39 a 41 nejsou paradoxne jen 2mm v prumeru, ale i 2mm v sirce tahu (19 vs 21), takze celkove to je u 39 dost uspora hmotnosti.

Sednou ti, výborný 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

s tema 39 jsem si nejak nesedl..

Jak pise Spelda, mel jsi 39 keramiky a 44 plechace, to jsou uplne jine hodinky. Stejne jako Suby plechy a keramiky jsou oboje 40mm a kazde sedi uplne jinak.
Je pravda ale, ze kdyz jsem zkousel nove keramicke 39, tak mi taky nejak divne sedely. Keramiky byly lepsi 41. Ale fakt to chce asi zlusit.
Odkaz ke komentáři

před 26 minutami, AndyAaron napsal:

Je pravda ale, ze kdyz jsem zkousel nove keramicke 39, tak mi taky nejak divne sedely. Keramiky byly lepsi 41. Ale fakt to chce asi zlusit.

áha... 

tak to jsem měl zkusit ještě jiné 39... ale ty tam asi ani neměli..

každopádně budu ještě zkoušet tu 41mm velikost.

Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, kaktusář napsal:

áha... 

tak to jsem měl zkusit ještě jiné 39... ale ty tam asi ani neměli..

každopádně budu ještě zkoušet tu 41mm velikost.

Tak posun, sláva, pochopil jsi zásadní věc, jde o to si vyzkoušet hodinky co má Andy na ruce, respektive "staré" 39

Edit: já jsem to tady zmiňoval hned od začátku, uvedl jsem i číslo reference a dal odkaz na ch24, ale asi zbytečná ztráta času.

Upraveno uživatelem špelda66
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, AndyAaron napsal:

@kaktusář přečti si prosím ještě jednou, jsou tam zásadní věci ohledně nositelnosti, ty srovnáváš 41 s casio, to asi nebude úplně ono.

Jinak není možné si nevšimnout jak už delší dobu tápeš, nákup - obrovský nadšení - prodej. Nic osobního - vývoj, ale tady je možnost si nechat poradit a myslím, že Andy je v této věci naprosto kompetentní, na mě působí, že sis vzal do hlavy 41 a přes to vlak nejede, ujišťuju tě, že pokud bys nakonec koupil starší referenci ve 39, tak k jejich následnému prodeji nedojde, navíc ta reference má i potenciál růstu ceny.

Odkaz ke komentáři

Ahoj. LHC mám už dlouho a spokojenost. Ale zkusil jsem si pořit něco "lepšího" a ještě k tomu většího, na mou ruku 16cm. Obojí se mi nosí pohodlně. Řemínky nosím volnější. Kovový tah nenosím. LHC je 41 a Breitlingy mají 42mm. Na LHC se mi líbí čitelnost, díky leštěným ručičkám je vidět čas až do tmy. U těch Breitlingů mi připadne, že lumi svítí furt a to se mi nelíbí.

IMG_4142.JPG

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...