Snekofon Odesláno sobota v 18:09 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 18:09 (upraveno) Dokopat se dál než k obligátnímu "wrist shotu", a ještě aby to bylo více řádků, to už je výkon, ke kterému mě doženou jen hodinky, které mají něco navíc. Za osm let na fóru jsem už vystřídal dlouhou řadu hodinek - vintage i moderních kousků. Aktuálně mám ve skříňce asi 80 kousků, řadu těch které jsem považoval za určitou metu jsem po čase pustil dál a s postižením pacienta zkoušel další a další. Nehoním se nutně za tím pořídit si slovutnou značku a hřát se vědomím toho že jsem zase prolomil nějakou pro mě dříve hodinkově nemyslitelnou finanční hladinu. Baví mě hodinky, které jsou odlišné, mají v sobě jiskru originality, původnosti, dobře se nosí, jsou dobře zpracované a nehrají na falešné struny limitkové jedinečnosti a podobně. V minulosti jsem se takto rozepsal v příslušném vntage vlákně o DOXA Grafic, které mě zcela pohltily svou vyvážeností, jedinečností a originalitou, díky čemuž se staly pevným kamenem a zákadem mé oblekové sekce. Druhé hodinky, které si vysloužily mou pozornost a trvalé místo na zápěstí jsou RADO Cook v bronzu, kterým jsem věnoval recenzi a ani po letech mě nepřestávají bavit. No a je zde třetí článek, do kterého mě dohnaly dost nečekaně tyto Orient Star. Pro samotnou značku mám určitou slabost, měl jsem několik retrograde modelů, divery, klasické společenské a vždy se jednalo o perfektně zpracované hodinky, které chodily s naprostou přesností a ve své cenové kategorii neměly do příchodu microbrandů, které trochu zčeřily hladinu konkurenci. Řada Orient Star Sports Outdoor byla představena v roce 2019 a do současnosti čítá šest modelů. V době svého uvedení mě ale nijak zvlášť z produktových fotek neoslovila. Obecně PVD pouzdra nemusím a z ocelových verzí v černé ani modré na mě nepřeskočila jiskra. Tady na fóru občas někdo vystřelil foto, u modrých byl hlavním ambasadorem @chief, ale ani jeho pochvalné komentáře a krásné fotky se mnou nehnuly. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nedávno jsem zatoužil vyzkoušet něco z kategorie fieldek, kde jsem doposud neměl zářez. Rozmýšlel jsem nad klasiku od Hamiltonu, ale víc mě lákalo zabrousit do vod modernějšího pojetí ve stylu Sinn, Fortis, Damasko, atd...prostě výrazné ručky, přehledný číselník a podobně. Začal jsem lovit a měl vyhlédnuty jedny Sinn na aukci, kde mě ale nakonec ostatní kupující převálcovali. Shodou náhod měl prodávající v nabídce i tyto hodinky a tak jsem spíš pod vlivem zklamání z prohrané aukce a chutě vyzkoušet si aspoň jestli mě sedne tento styl hodinky koupil. Víc než že je měsíc ponosím a pak pustím dál jsem si nesliboval. První dojem po vybalení ale zcela překročil očekávání, na živo působily hodinky o 100% lépe než z fotek a po nazutí na ruku už bylo jasno úplně. Za prvé styl moderních fieldek je přesně to co co mě chybělo a nevěděl jsem to a za druhé toto nejsou hodinky které jen vyplní prostor než seženu jiné lepší - netřeba hledat - mám co jsem chtěl. V čem je tedy to kouzlo - začnu od číselníku, který je krásně temně modrý. Modř je tak temná, že se po většinu času tváří jako černá. V tomto je zcela odlišná od produktových fotek, kde působí jako tuctová "NAVY". Modrou číselník poodhaluje jen nenápadně podle intenzity a úhlu světla se číselník tváří temně jako noční obloha prosvětlená jasnou září hvězd, přes rozzářené výseče až po jasně modrou pod přímým slunečním světlem. Člověk tak má pocit jako by měl číselníky dva. Hry barev na číseních jsou běžné, ale tady to má nějak větší hloubku Na číselníku jsou aplikované sněhově bílé indexy s lumi, které mají krásné proporce a čitelnost je více než vzorová. Ukazatel rezervy s bílou ručkou nádherně zapadá do celé kompozice, na protější straně číselníku je bíle natištěno logo výrobce a popisem, který krásně vyvažuje design. Škoda datumového okna, bez kterého bych se obešel, ale to je pro mě bolest většiny hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ručky v provedení černá - broušená mají příjemný tvar a pro mě důležité dva faktory - délka minutové ručky až k indexům a ostré zakončení. Moc nemusím hodinky, které mají minutovky kvůli extra zvýšeným indexům zkrácené, nebo mají "tupé zakončení a šířku přes dva minutové indexy (například Zelos). Broušené konce zvyšují díky odrazům čitelnost. Na makro působí brus na ručkách hrubě, ale při pohledu okem je vše v pořádku a plní funkci výborně. Bílá vteřinovka zapadá do prporcí a ikdyž mám rád na vteřinovkách "hravý" odstín, tady bych to asi neocenil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Další kapitolou je pouzdro a jeho zpracování kombinující broušené plochy s leštěným povrchem, tak jak to mám rád. Celkové rozměry a proporce jsou velmi příjemné na nošení (mám zápěstí 18cm) a vše je akorát. Výhrady mám k rozteči na řemen 21mm, která dost omezuje výběr pro hrátky, ale z nošení Coolů už jsem tento neduh vstřebal. Korunko je šroubovací, krásně tvarovaná ve stylu pilotek, manipulace s ní je radost, nevím proč ale při manipulaci s ní mám lepší pocit uchopení, než u větších diver korunek. Plochý safír se svou AR zarovnaný s orámováním plní svou funkci bezvadně, ale jako vždy mám roupy zkusit nechat hodinky osadit klenutým safírem, jestli se do toho pustím ještě uvidím. WR100 je naprosto dostatečná pro většinu smrtelníků v běžných životních situacích. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Uvnitř tiká automatický inhouse kalibr F6N43, který na pohled přes průhled ani svými parametry 21,600 bph, 22 kamenů, 50h rezerva vysloveně neohromí, ale chodí s odchylkou 2s / den, a díky vyšší rezervě a hlavně jejímu ukazateli, (který považuji za nejužitečnější komplikaci) převažuje v mých očích mnohé konkurenční hodinky osazené klasickou Etou a jejími klony. Model Orient Star Sports Outdoor RK-AU0211L je dle mého nedoceněným pokladem. Modrá verze se u nás pravděpodobně neprodává, alespoň jsem ji nikde nenašel, za cenu za kterou se dá v zahraničí pořídit nabízí tolik muziky, že nebýt postižený chorobou - dovedl bych si je představit jako jediné, univerzální hodinky pro každodenní nošení za všech situací! Pro mě osobně se jedná o nečekaného člena hodinkové rodiny, se kterou se nehodlám loučit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno sobota v 18:22 uživatelem Snekofon 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno sobota v 18:25 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 18:25 Díky za skvělou recenzi. Hezky jsi mě nahlodal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno sobota v 19:39 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 19:39 (upraveno) Pěkná recenze, ať Ti přinášejí radost! Nemít tu datumovku u číslice 3, tak o nich dávno uvažuji, resp. je mám. Upraveno sobota v 19:50 uživatelem Kamil.K Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chief Odesláno sobota v 20:25 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 20:25 Pěkně sepsané Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 16 hodinami Příjemné čtení a hezké fotky. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se