AliBubu Odesláno 15. února Nahlásit Odesláno 15. února Při úklidu na půdě jsem našel „skříň pokladů“. V ní, krom jiného, několikero cibulí. Jedny nejdou (ty nejmenší) a jedny jsou rozebrané na několik dílů. Ale tikají. Dalo by se někde najít jak vypadaly? Na ciferníku totiž chybějí číslice...A ještě jeden dotaz. Je na Kladně nebo v okolí někdo, kdo by dokreslil čísla a dal je dohromady?
Markí Odesláno 19. února Nahlásit Odesláno 19. února Mám několik strojku a potřebuji vědět, co je to za značku a jakou mají cenu. @Markí nemusis zakladat dalsie nove vlakno, mas to presunute sem
Markí Odesláno 19. února Nahlásit Odesláno 19. února před 33 minutami, orol napsal: za cenu poštovného to koupím Chápu-li správně,skoro bezcenné?
Markí Odesláno 19. února Nahlásit Odesláno 19. února před 13 minutami, Markí napsal: Ještě mám tyto 3
orol Odesláno 19. února Nahlásit Odesláno 19. února Ano, tržní cena minimální. I u těch dalších. Ta kvarcová napodobenina by se na Aukru ujala asi tak za 200,- Kč.
topcenka Odesláno 3. března Nahlásit Odesláno 3. března Dobrý den, dostala jsem tyto kapesní hodinky a velmi by mě zajímalo, co jsou zač. Snažila jsem se hledat na internetu, ale úspěšná jsem příliš nebyla. Zajímalo by mě velmi z jakého roku mohou být a obecně asi vše co jen jde. Vyčetla jsem pouze číslo: 187660, dále rytinu SRFA s šípem mezi pismeny a 14K. Předem mockrát děkuji každému, kdo by mi o nich něco mohl říct PS: bohužel jsem fotky musela dát do koláže, jinak se sem nevešly.
Harwey Odesláno 3. března Nahlásit Odesláno 3. března @topcenkaotazka presunuta do prislusneho vlakna 1
mato57 Odesláno 4. března Nahlásit Odesláno 4. března Jedná se to tzv. jeptišky, hodinky menších rozměrů určené především pro dámy. Jsou velice dobře zachovalé, ciferník bez prasklin, zadní plášť včetně smaltu (nebo co to je) nošením téměř neopotřebovaný a strojek bez zjevných stop po "napadení kutilem". Navíc, je zde důvodné podezření, že plášť, včetně korunky a oblíku jsou zlaté. Pro potvrzení by to chtělo lepší fotky těch "věcí" co vypadají jako puncy plus vnitřní strany zadního pláště. Strojek je, řekněme ... takový běžný. Je neoznačený, ale ještě je možnost, že je nějaká značka nebo číslo pod ciferníkem, popřípadě v místech, které jsou viditelné až po rozebrání strojku. Přesné stáří takovýchto hodinek se určuje těžko, můj laický odhad je někde mezi 1890 - 1920. Písmena SF RA na můstku setrvačky patří k regulační páčce a znamenají Slow/Fast a Retard/Avance (případně Accélérer/Ralentir). Kolegové mě snad ještě doplní (nebo opraví ).
topcenka Odesláno 4. března Nahlásit Odesláno 4. března @mato57 Mockrát Vám děkuji! dodávám nějaké další fotky, více ty hodiny rozebrat nejdou, nebo se už spíš dále bojím . Další "znaky" jsem ovšem bohužel už neobjevila, takže mám nejspíš smůlu.
mato57 Odesláno 5. března Nahlásit Odesláno 5. března ... není zač ... a další rozebírání nechat na hodináři Těmi kandidáty na puncy jsem měl na mysli tohle: Tady taky nic není?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se