Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak serizeni strojku se slovakum povedlo. Ve stredu jsem si vizvedl hodinky natahl seridil na ruce je mam nonstop a nepozoruji odchylku.

Vterinovku jsem neserizoval tak to vidim do +-5s. :) Takze serizeni po rocnim zabehu strojku jim pomohlo.

Dej jim tak 3mesice na usazeni a pokud budou delat kozistentni odchylku tak je nech seridit.

Pokud to budes resit pres ofiko dovozce pocitej delkou opravy 30 dni.

• Odpovědi 291
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dovolte mi sdilet take svoje zkusenosti s Vostok Europe. Na model K-3 Submarine jsem narazil tusim na podzim 2011 v Drazdanech. Jelikoz jsem si o tom modelu pred tim jiz neco precetl a libil se mi, tak jsem se rozhodl je koupit. Byly to moje prvni automaticke hodinky a jedinne, co me na nich rozciluje je to nastaveni data. To je opravdu opruz. Prikladam par fotek:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Na jare 2013 se neco pokazilo. Netusim, cim to mohlo byt, ale zavada byla v tom, ze ac sekundovka litala dokola jak zbesila, tak minutova ani hodinova rucicka se nikam nepohly. Chodil jsem po hodinarstvich v Brne a vsude me odmitali. Nakonec jsem zajel do brnenske Olympie do hodinarstvi, kde VE prodavaji. Tam byli ochotni to poslat na servis do SK. Nevim presne kam, mozna to byla BB. Nemam ty papiry ted u sebe. To doufam pomuze kolegovi davyt:

Jsem z Břeclavi, takže něco v okolí, směrem na Brno.

Děkuji

Oprava stala neco kolem 1400kc (hodinky koupene v Nemecku mely jen 1 rok mezinarodni zaruku). Od te doby hodinky slapou. Pred opravou se trochu predbihaly (asi 10s za den), po oprave nevim, nikdy jsem presnost neresil.

Jak sel cas, nasbiral jsem nekolik automatickych hodinek a tak jsem si rikal, ze by bylo fajn vysledovat jejich presnost. Tento tyden se dostaly na ruku VE K-3. Cimz navazuji na nasledujici post:

Tak serizeni strojku se slovakum povedlo. Ve stredu jsem si vizvedl hodinky natahl seridil na ruce je mam nonstop a nepozoruji odchylku.

Vterinovku jsem neserizoval tak to vidim do +-5s. :) Takze serizeni po rocnim zabehu strojku jim pomohlo.

Dej jim tak 3mesice na usazeni a pokud budou delat kozistentni odchylku tak je nech seridit.

Pokud to budes resit pres ofiko dovozce pocitej delkou opravy 30 dni.

Ja netusim, co ti borci na Slovensku s tim udelali, jestli vymenili cely strojek, nebo tam nacpali maleho Litevce, ktery co hodinu cas koriguje, ale hodinky jsem nastavil v nedeli rano, dnes je ctvrtek rano a hodinky maji odchylku 0s, slovy nula sekund. Pondelni odchylka byla 0, uterni odchylka byla +1s (odlozeno na korunce), stredecni stale +1s (opet na korunce), dnes rano 0s (odlozeno na dynku).  :eek:

To uz je pomalu chronometr, ne? :clap:

Odesláno

To je urcite chronometr, gratuluji. Uvidis, jak dalece budou parametry/odchylka stabilni. Ale v podstate jsi se dostal na presnost quartzu, netermokompenzovaneho samozrejme...:-)

Odesláno

AndyAaron:

Dík za typ, mám kontakt i do BB. Jen se mi je nectělo posílat, ale nakonec budu muset.

Mám ty samé jako Ty. Vzhledově povedené hodinky...teda podle mě :-)

Odesláno

Vzhledove povedene jsou, ale vypada to, ze ta kvalita trosku kulha. Co se tyka zpracovani, tak nemam vyhrady, jen jak jsem psal vys, asi to bylo neco ve strojku. Je ale fakt, ze je nepouzivam na zadne extremni veci. Na to mam jine. Tyhle pouzivam jen na potapeni v kancelari :-)

Odesláno

Mám 6 let Vostok Europe Red square na krásném masivním kovovém tahu a nedám na ně dopustit, vydržely denodenní nošení (jen na kolo a k moři jsem je nebral). Nastavování data je opruz. Minerální sklo má jeden jediný zásek a ocelové pouzdro vypadá také dobře. Servis jim pořád slibuji, ale nějak si o něj samy neřekly. Přesnost nevím, neměřím, ale výrazně se nepředbíhají ani neopožďují. Pořád je pravidelně nosím, jen se po letošních Vánocích posunuly od pracovních na vycházkové.

Odesláno

Ja jsem dnes dokoncil tydenni mereni presnosti a nestacim fakt zirat. Odchylka za tyden = +1s! Pres den sly do plusu 1-2s, kdyz jsem je pres noc nechal na ruce tak se to o 1s stahlo, pak jsem odkladal ruzne (dynko, korunka, cifernik), to se vzdycky nejak srovnaly. Jedinny odlozeni na devitku - to sly 3s do plusu pres noc. Fakt ale hledim. Ted je na nejakou dobu odlozim, necham zastavit a pak vyzkousim mereni znova, jestli tohle nebyla jen nejaka nahoda...

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Myslis ohromne jako velikostne? Ty modely, co maji ted, tak jsou. Ty K3-Submarine jsou velikostne v pohode, je to tusim 41mm. Je fakt, ze Vostok design ted je takovy ulitly. Mohli by udelat neco stridmejsiho...

Odesláno

Myslis ohromne jako velikostne? Ty modely, co maji ted, tak jsou. Ty K3-Submarine jsou velikostne v pohode, je to tusim 41mm. Je fakt, ze Vostok design ted je takovy ulitly. Mohli by udelat neco stridmejsiho...

Ano, velikostně.

Na ruce si to nějak nedokážu představit.

Odesláno

Jak jsem psal vys, ty moje jsou normalni velikosti. Uz ale nejsou k sehnani. Ty nove modely jsou kolem 50mm a to je uz fakt hodne, to je pravda...

• po 4 týdnech...
Odesláno

Některé modely Vostok Europe jsem obdivoval na fotkách. Pak jsem je viděl v reálu v brněnské Olympii a byl jsem z nich zklamaný. Myslím, že jsou až nesmyslně mohutné a ztrácí se tak pozornost k detailům. Je to jen můj osobní dojem.

Odesláno

Ja zasa zdielam opacny nazor ako Dor, vacsina modelom sa mi paci na fotkach a nazivo vyzeraju ovela lepsie. Mozem ze povedat ze spracovanim detailov su ovela dalej ako niektore svajciarske znacky

Odesláno

Ja se priznam, ze ty velke modely me nijak neoslovuji, ale na zpracovani svych K3-Submarine si nemuzu stezovat. Nazivo vypadaji daleko lepe, nez na fotkach, jsou jeste v rozumne mire "decentni" a nadcasove. Mam je tusim 4 roky a jeste se mi neokoukaly.

Odesláno

Ja zasa zdielam opacny nazor ako Dor, vacsina modelom sa mi paci na fotkach a nazivo vyzeraju ovela lepsie. Mozem ze povedat ze spracovanim detailov su ovela dalej ako niektore svajciarske znacky

Môžeš uviesť konkrétne, ktoré švajčiarske značky majú podľa teba horšie spracovanie detailov ako VE?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...